Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

MINI AT WORK.

Företagsleasing – MINI som tjänstebil.

Företagsleasing är ett bekvämt och förmånligt sätt att finansiera företagets bilar. Företaget binder inte upp något kapital och kan dra av 50% av momsen på leasingavgiften, som styrs av kontraktstiden och restvärdet. Vid kontraktsslutet har du möjlighet att byta till en ny modell.

VÄLJ VILKEN MINI DU VILL HA SOM TJÄNSTEBIL

8 november 2022: För närvarande har vi inga aktuella erbjudanden på tjänstebil/företagsleasing. Vi återkommer med nya erbjudanden inom kort. Kontakta din närmaste återförsäljare för mer information. Du kan även besöka ONLINE STORE för att hitta leveransklara MINI för både köp och leasing.

Välj typ av företagsleasing

Det finns flera sätt att finansiera MINI som tjänstebil. Läs mer om MINI Finansiell Företagsleasing och MINI Operationell Företagsleasing och välj det sätt som passar dig bäst. Det är MINI som tjänstebil på ditt sätt.

Finansiell Företagsleasing.

Förutsägbarhet och flexibilitet: Frihet är MINI Finansiell Företagsleasing. Bekymmersfri körglädje utan att du behöver vara långsiktigt bunden till fordonet. Betala bara för det faktiska användandet – du hyr din bil av oss. Det ger fasta månadskostnader och förbättrad likviditet.

Leasingavgiften styrs av kontraktstiden och ditt restvärde. Vi skräddarsyr leasingavtalet efter företagets behov och vi lämnar kreditbesked direkt när du väljer ut din nya bil. Vid kontraktsslutet har du möjlighet att byta till en ny modell.

MINI Finansiell Företagsleasing har följande fördelar:

 • Fasta månadskostnader utan att binda kapital.
 • Kostnaderna är beroende av ditt användande.
 • Effektiv styrning av leasingavgiften baserat på kontraktstiden och restvärdet.
 • 2 veckors fri "Trygga-Milen"-försäkring med MINI Försäkring samt ytterligare 4 månaders rabatterad försäkring om du tecknar dig på ett år.
 • 50 % av momsen är avdragsgill.

Operationell Företagsleasing.

MINI Operationell Företagsleasing är leasingen som gör din tillvaro som företagare enklare. Försäkring, service och viss extrautrustning ingår, och du betalar inte en krona när du hämtar bilen. Du behöver kort sagt inte tänka på någonting – det har vi redan gjort.

MINI Operationell Företagsleasing har följande fördelar:

 • 0 kr kontant.
 • MINI Försäkring genom Trygg-Hansa.
 • MINI Service Inclusive 3 år/4.000 mil.
 • Garanterat restvärde.
 • Enkelt att budgetera.
 • 50% av momsen är avdragsgill.

Frågor och svar om företagsleasing och tjänstebil

 • Hur fungerar företagsleasing?

  Att företagsleasa innebär att du långtidshyr en tjänstebil istället för att köpa den.

 • Vad är tjänstebil?

  En tjänstebil är en bil som anställda erbjuds i arbetet. I vardagligt tal används ofta begreppet tjänstebil om det som egentligen är förmånsbil eller personalbil, det vill säga då bilen får användas för privat bruk. Definitionen av tjänstebil är egentligen bilar som endast får användas för körning i tjänsten, så som postutdelningsbilar, polisbilar och ambulanser.

 • Vad finns det för regler för tjänstebil?

  En tjänstebil ska enbart köras i tjänsten. Du får använda din tjänstebil privat högst 10 tillfällen per år, med en maxgräns på 100 mil. Ingen förmånsbeskattning för den anställde förutsatt att det efterföljs. Resor till och från arbetet räknas ofta som privata resor.

 • Vad är bilförmån?

  När den anställda får använda tjänstebilen privat kallas det bilförmån. Det är skattepliktigt vilket betyder att arbetsgivaren behöver betala arbetsgivaravgifter och göra skatteavdrag på förmånens värde. Skatten baseras på ett förmånsvärde och läggs på den anställdes lön som arbetsgivaren sedan betalar löneskatt på.

  Använder den anställde bilen privat ”i ringa omfattning”, det vill säga högst 100 mil per år och högst tio tillfällen per år, ges undantag från förmånsbeskattningen.

  Vid bilförmån kallas bilen för förmånsbil.

 • Vad är skillnaden på tjänstebil och förmånsbil?

  En tjänstebil får oftast inte användas privat – inte ens för att köra till och från jobbet – medan en förmånsbil är en tjänstebil som får användas av den anställde som han eller hon vill.

 • Vad är förmånsvärdet på en tjänstebil?

  Förmånsvärdet är det schablonbelopp man använder för att räkna ut skatten vid tjänstebil. Bilförmånsvärdet baseras på bland annat bilens nybilspris, extrautrustning, om det är en miljöbil eller inte och vilken fordonsskatt bilen omfattas av. Du kan räkna ut det exakta förmånsvärdet på din tjänstebil på Skatteverkets bilförmånsberäkning.

 • Vad är skillnaden på operationell och finansiell leasing?

  Skillnaden mellan operationell och finansiell leasing är att företaget som leasar vid finansiell leasing tar ansvar för bilen, dess underhåll och drivmedel. Det är den vanligaste typen av företagsleasing. Operationell leasing är motsatsen, det vill säga att leasingföretaget behåller ansvaret och den ekonomiska risken.

 • Kan man företagsleasa en begagnad bil?

  MINI erbjuder i dagsläget enbart begagnade bilar för privatleasing.