MINI 3-dörrar – grön – fälgar och däck MINI 3-dörrar – grön – fälgar och däck

Högklassig säkerhet och bästa möjliga grepp. MINI Orginalhjul.

Skaffa kompletta MINI Originalhjul till din bil. Vill du känna dig lite extra säker när du utforskar nya platser? Välj i så fall kompletta MINI Originalhjul! Vi har ett stort utbud så att du garanterat hittar några som passar just dig. Våra däck har det där lilla extra och är perfekt anpassade till just din MINI, så att du får ut det bästa av både bilen och din körstil. Skaffa rätt däck för årstiden så att du har det allra bästa greppet för underlaget som du kör på. Med våra toppdäck från ledande tillverkare kan du alltid känna dig säker ute på vägarna. Alla hjul levereras monterade, balanserade och körklara.

Vinterdäck.

MINI Däck och Fälgar – snö MINI Däck och Fälgar – snö
MINIs kompletta vinterhjul garanterar hög kvalitet och säkerhet. De har utvecklats i nära samarbete med ledande tillverkare. Däcken genomgår omfattande tester för att optimera bilens väggrepp och är perfekt anpassade till varje enskild MINI. MINI Vinterdäck rekommenderas starkt i områden där temperaturen ofta sjunker under +7 °C, för att garantera säker körning med bra grepp och bromsegenskaper oavsett väderförhållanden.
MINI ORIGINALFÄLGAR OCH -DÄCK

DÄCK MED MAXIMALT GREPP.

När temperaturen sjunker hårdnar gummit på sommardäcken och har inte längre samma höga prestanda. Därför bör du byta till vinterdäck när temperaturen sjunker till 7 °C. Tack vare den speciella gummiblandningen har vinterdäck maximalt grepp, optimerad bromsrespons, exceptionellt hög prestanda och är mycket säkra, även på extrema vinterväglag.

Alla kompletta MINI Vinterhjul garanterar hög prestanda och säkerhet. 

MINI Hjul – vinter och sommar – grepp och mönsterdjup

Bromssträcka med mönsterdjup (mm) på våt vägbana.

Bromssträcka med mönsterdjup (mm) på våt vägbana

ANDRA HJUL. BÄTTRE UTSIKT. MINI KOMPLETTA SOMMARHJUL.

MINI Däck och Fälgar – sommar MINI Däck och Fälgar – sommar

Under den varma årstiden får våra sportiga och eleganta MINI Originalfälgar och -däck lite extra uppmärksamhet. Med många olika modeller och de bästa däcktillverkarna att välja mellan, som Michelin, Pirelli och Continental, kommer du hitta den perfekt stilen och ett perfekt grepp för dina sommaräventyr.

KOMPLETT UPPSÄTTNING SOMMARHJUL.

MINI ORIGINALFÄLGAR OCH -DÄCK.

Att förese din MINI med MINI Originalfälgar, -däck och -tillbehör är som att måla de sista penseldragen på en tavla. Till exempel är MINI Flytande centrumkåpor ett perfekt avslut som förvandlar ett coolt original till ett äkta MINI mästerverk.

HÖGSTA KVALITET.

MINI Fälgar – däck – fördelar av högsta kvalitet MINI Fälgar – däck – fördelar av högsta kvalitet
Alla kompletta MINI Originalhjul är försedda med stjärnmärkta däck som garanterar kvalitet och ett extra mått av säkerhet. De har utvecklats i nära samarbete med ledande tillverkare som Michelin, Pirelli och Continental och har testats ingående för att din MINI ska ha optimalt väggrepp.

FÖRDELAR.

SKRÄDDARSYDDA.

Alla MINI Originalfälgar och -däck är särskilt utvecklade för den där speciella gokart-känslan och är perfekt anpassade till varje MINI.

TESTADE.

Alla däck testas noggrant efter upp till 50 olika kvalitetskriterier (kraven för EU-däcketikett omfattar endast tre kriterier).

SPORTIGA.

Däcken är perfekt anpassade till fjädringskomponenterna och de adaptiva systemen för maximalt grepp och högsta prestanda.

SÄKRA.

Stjärnmärkta däck är mycket slitstarka, uppfyller höga säkerhetsstandarder och är punkteringssäkra.

EKONOMISKA.

Den systematiska användningen av specialmaterial sänker bränsleförbrukningen och ljudnivån.

PUNKTERINGSSÄKRA DÄCK.

Med punkteringssäkra däck kan du fortsätta köra upp till 80 km i max. 80 km/h rakt fram även om däcktrycket minskar. Det är både tryggt och praktiskt. Det innebär även att du inte behöver något reservhjul eftersom du helt enkelt kan köra till närmsta MINI Serviceverkstad. Bilen väger mindre och du får plats med mer bagage och sportutrustning.

Inte punkteringssäkra däck:
MINI Fälgar och däck –  Inte punkteringssäkra däck
Punkteringssäkra däck:
MINI Fälgar och däck –  Punkteringssäkra däck

SAMARBETE MED LEDANDE TILLVERKARE.

MINI Originalhjul är konstruerade och testade för att säkerställa bästa möjliga prestanda och grepp för din MINI. Oavsett om du väljer däck från Michelin, Pirelli, Continental, eller något annat märke, anger stjärnan på sidan att däcket är godkänt för MINI. Det garanterar att du får en optimal körupplevelse eftersom däcket är särskilt utvecklat för din MINI och tillverkat enligt MINI standarder. Stjärnmärkta däck testas enligt 50 olika kvalitetskriterier på sex olika områden: köregenskaper, säkerhet, slitage, effektivitet, komfort och sportegenskaper.
MINI Fälgar – MINI Däckförsäkring – skydd MINI Fälgar – MINI Däckförsäkring – skydd

MINI DÄCKFÖRSÄKRING.

Vid köp av en ny MINI med registreringsdatum 1 mars 2020 eller senare, alternativt vid köp av MINI-godkända hjul eller däck, ingår per automatik en 36 månaders däckförsäkring utan extra kostnad. MINI däckförsäkring gäller inom hela Europa (förutom Tyskland, Baltikum, Storbritannien, Schweiz och Belgien).*

 

Garantin täcker till exempel:

  • Skada orsakad av ett vasst föremål (exempelvis spik, glassplitter).
  • Skada orsakade av kollision med trottoarkant (när du parkerar).
  • Skada orsakad av vandalism.
  • Stöld av däck.

*FULLSTÄNDIGA VILLKOR FÖR MINI DÄCKFÖRSÄKRING.

TILLVERKNING.

HÄR BÖRJAR RESAN.

Vi vill inte återuppfinna hjulet. Vi vill göra det perfekt. Det här målet märks i varje MINI Originalfälg. Varje fälg återspeglar våra höga krav på slitstyrka och dynamikgränser, stabilitet och simulationstester som går långt utöver lagstadgade krav. Det ger hjul av hög kvalitet som du kan lita på i alla situationer, samtidigt som de är snygga och kompromisslösa när det gäller material.

MINI Originalfälgar är gjutna av smält aluminium. Den flytande metallen fylls i en form där den svalnar innan den tas ut. Förloppet övervakas noggrant med den senaste datortekniken som garanterar att våra fälgar håller högsta kvalitet. Den här gjutprocessen sänker kostnaderna och medger hög precision och designfrihet. Gjutna fälgar är lätta och stabila.

Smidda fälgar är tillverkade av ett stycke aluminium. Ett alternativ som ger bäst resultat är att svarva ekrarna när grundmaterialet har smitts. Smidda aluminiumfälgar väger 10–20 % mindre än gjutna aluminiumfälgar och ekrarna kan konstrueras finare.

Cylindrisk flödesformning är en tryckformningsprocess. Tryck utövas på den gjutna fälgens innertrumma medan den snurrar. Under den här processen sträcks och komprimeras aluminiumet som ökar brottgränsen vilket gör att tjockleken på fälgen kan minskas. Det ger en extremt lätt och stark fälg med avsevärda fördelar när det gäller slaghållfasthet, töjnings- och lastkapacitet.

Den här metoden kan användas både för smidda och gjutna fälgar. Här tas material som inte är relevant för stabiliteten bort från fälgens ekrar. Detta minskar fälgens vikt ytterligare och skapar snygga detaljer eftersom fräsningen mellan ekerns infästning och basen ger en tredimensionell effekt.

Oavsett hur de är tillverkade kan ytan på MINI Lättmetallfälgar behandlas på olika sätt. Grundmetoden, pulverlackering, gör fälgen resistent mot miljöfaktorer som frätande vägsalt. Tidigare målades ofta lättmetallfälgar i silver med ett ytskikt av klarlack. Numera omfattar BMWs utbud många olika typer av design och detaljer som kräver en ingående bearbetningsprocess.

EXPERTKUNSKAPER.

MINI Tillbehör – tvärsnitt – däck

MERA PRESTANDA. MER NJUTNING.

MINI Lättmetallfälgar är försedda med innovativa däck och omfattar inbyggd ljuddämpning för utmärkt ljudkomfort. Ett lager av skummaterial på däckets inneryta absorberar ljudet som orsakas av vibrationer i däckets hålrum, som är fyllt med luft som gör att den fungerar som en resonator. Det leder till att ljudnivån från däcket som når kupén minskar betydligt.

MINDRE LUFTMOTSTÅND.

De aerodynamiskt optimerade lättmetallfälgarna bidrar till att minska vikten och luftmotståndet, vilket gör din MINI ännu effektivare. De till största delen inneslutna ytorna minskar luftturbulensen runt hjulen effektivt. Air Performance-hjulen bidrar till att minska draget på ett mycket innovativt sätt och förenar optimerade aerodynamiska egenskaper med en sofistikerad känsla av sportig elegans.

MINI Countryman – offroad – däck och fälgar MINI Countryman – offroad – däck och fälgar
MINI Tillbehör – etikett – däck

ETT KVALITETSSIGILL.

För att du enklare ska kunna jämföra däckegenskaper när du väljer däck: Sedan 1 maj 2021 måste alla däck som säljs i EU ha en ny etikett som anger överensstämmelsen med EU-standarder angående bränsleeffektivitet, våtgrepp och ljudnivå.

MINI DÄCKBYTESSERVICE.

Våra MINI Servicespecialister hjälper dig välja rätt fälgar och stjärnmärkta MINI Däck till din bil. Endast de här däcken uppfyller MINIs hårda kvalitetskrav. Vi byter, testar, underhåller och förvarar förstås dina däck också. Oavsett om du är ute efter ett reservhjul eller en hel uppsättning hjul erbjuder MINI Fälg- och däckservice förstklassiga produkter och professionella råd. Sköt om din bil som den förtjänar. Bjud den på en MINI Service hos en MINI Serviceverkstad.

MINI Fälgar och däck – däckbytesservice MINI Fälgar och däck – däckbytesservice