MINI Företagskunder – översikt – inledningssteg MINI Företagskunder – översikt – inledningssteg

FÖRETAGSLEASING – MINI SOM TJÄNSTEBIL.

Företagsleasing är ett bekvämt och förmånligt sätt att finansiera företagets bilar. Företaget binder inte upp något kapital och kan dra av 50% av momsen på leasingavgiften, som styrs av kontraktstiden och restvärdet. Vid kontraktsslutet har du möjlighet att byta till en ny modell.

MINI Företagskunder – översikt – illustration – balans i körningen
 • Du erbjuds kvalificerad och skräddarsydd rådgivning med komplett service och en personlig kontaktperson i vårt MINI Partner-nätverk.
 • Vi tillhandahåller bränsle- och kostnadseffektiva motorer, samt de senaste helt elektriska modellerna.
 • Vår sömlösa service inkluderar vägassistans och ett urval av attraktiva alternativ för underhåll och garanti.

LETAR DU EFTER EN TJÄNSTEBIL?

Kombinera MINIs ikoniska stil, goda prestanda, säkerhet och komfort samtidigt som du stärker företagets image. Exakt detta kan du få ut av en MINI-tjänstebil.

Mini Företagskunder – översikt – tjänstebilsförare Mini Företagskunder – översikt – tjänstebilsförare

MINI FÖRARE.

Ger ditt företag medarbetarna möjlighet att köra en MINI? Vad kul! Vi hjälper dig gärna att komma igång så att du kan dra nytta av alla fördelar:

 • Anpassade expertråd
 • Bränsle- och kostnadseffektiva motorer
 • Låga driftskostnader
 • Förmånsbeskattning
 • Skötsel och underhåll
 • Vägassistans

Registrera ditt intresse för en företagsbil inklusive alla förmåner som ditt företag erbjuder. När du har fått ett godkännande kan du konfigurera dina drömmars MINI. Vi hjälper dig att välja rätt modell och kan berätta mer om våra förmånliga villkor. Slutför transaktionen online och du kör din nya MINI på nolltid.

 1. Skapa ditt konto.
 2. Ansök om att vara med i MINIs program för företagskunder.
 3. Upplev alla förmåner.
Mini Företagskunder – översikt – företagsägare Mini Företagskunder – översikt – företagsägare

ARBETSGIVARE.

MINI Business Partnership är ett program som utvecklats för småföretag med upp till 50 företagsbilar samt egenföretagare som vill hitta den perfekta företagsbilen. Programmet erbjuder:

 • En dedikerad kontakt
 • De senaste laddhybriderna och elbilarna
 • Smidig service och expertrådgivning
 • Attraktiva alternativ för skötsel, underhåll och garanti

Registrera ditt företag idag. Du kan göra det online eller hos en av våra partners. Bjud in dina anställda att registrera sig för att kunna konfigurera och beställa sin MINI. Vi hjälper dig gärna online eller i person med allt från konfiguration till leasingavtal och andra företagsfrågor.

 1. Skapa ditt konto.
 2. Registrera ditt företag och börja dra nytta av fördelarna med att vara företagskund.
 3. Bjud in dina anställda för att registera sig för MINIs program för företagskunder.

UPPTÄCK VÅRA ERBJUDANDEN.

När vi säger att MINI är en roligare tjänstebil, menar vi inte bara att den har roliga köregenskaper, bra utrustning, snygg design och smart teknik. Vi menar också att det blir mycket roligare om du slipper administrativt krångel och bara kan njuta av din nya bil. Därför har vi utvecklat tjänster som gör allt enklare för dig. Du kör, vi tar hand om resten.

TJÄNSTEBILSANSVARIGA.

Om ditt företag har fler än 50 bilar kan MINI Corporate Fleet-programmet vara för dig. Våra dedikerade specialistteam har ett nära samarbete med ditt företag för att hitta rätt bil för varje person. De förenklar köpprocessen genom att förklara våra bästa erbjudanden. Och de ger dig råd om kostnaderna under hela livslängden och kostnadseffektiva lösningar för skötsel och service. Upptäck mobilitet tillsammans med MINI.

Maila corporatesalesSE@mini.se

MINI Företagskunder – översikt – illustration av alternativ för vagnpark

TVÅ FINANSIERINGSLÖSNINGAR – SKILLNADEN LIGGER I RESTVÄRDET.

MINI Företagskunder – översikt – support

EXPERTRÅDGIVNING.

Är ditt företag redo för MINI? Våra MINI Partners kan svara på alla frågor, förklara alternativen närmare och hjälpa er att hitta rätt MINI för just ert företag.

VANLIGA FRÅGOR.

Att företagsleasa innebär att du långtidshyr en tjänstebil istället för att köpa den.
En tjänstebil är en bil som anställda erbjuds i arbetet. I vardagligt tal används ofta begreppet tjänstebil om det som egentligen är förmånsbil eller personalbil, det vill säga då bilen får användas för privat bruk. Definitionen av tjänstebil är egentligen bilar som endast får användas för körning i tjänsten, så som postutdelningsbilar, polisbilar och ambulanser.
En tjänstebil ska enbart köras i tjänsten. Du får använda din tjänstebil privat högst 10 tillfällen per år, med en maxgräns på 100 mil. Ingen förmånsbeskattning för den anställde förutsatt att det efterföljs. Resor till och från arbetet räknas ofta som privata resor.
När den anställda får använda tjänstebilen privat kallas det bilförmån. Det är skattepliktigt vilket betyder att arbetsgivaren behöver betala arbetsgivaravgifter och göra skatteavdrag på förmånens värde. Skatten baseras på ett förmånsvärde och läggs på den anställdes lön som arbetsgivaren sedan betalar löneskatt på. Använder den anställde bilen privat ”i ringa omfattning”, det vill säga högst 100 mil per år och högst tio tillfällen per år, ges undantag från förmånsbeskattningen. Vid bilförmån kallas bilen för förmånsbil.
En tjänstebil får oftast inte användas privat – inte ens för att köra till och från jobbet – medan en förmånsbil är en tjänstebil som får användas av den anställde som han eller hon vill.

Förmånsvärdet är det schablonbelopp man använder för att räkna ut skatten vid tjänstebil. Bilförmånsvärdet baseras på bland annat bilens nybilspris, extrautrustning, om det är en miljöbil eller inte och vilken fordonsskatt bilen omfattas av. Du kan räkna ut det exakta förmånsvärdet på din tjänstebil på Skatteverkets bilförmånsberäkning.

Skillnaden mellan operationell och finansiell leasing är att företaget som leasar med finansiell leasing tar ansvar för bilen, dess underhåll och drift. Det är den vanligaste typen av företagsleasing. Operationell leasing är motsatsen, det vill säga att leasingföretaget behåller ansvaret och den ekonomiska risken.

Företagsleasing på en begagnad bil fungerar på samma sätt som på en ny bil, och leasingupplägg går att skräddarsy efter ditt och ditt företags behov. En förutsättning för att en begagnad bil ska gå att företagsleasa är att moms finns kvar i bilen. Det vill säga, den ska tidigare ha varit leasad av ett företag eller leasad på privatleasing. Om en bil ägs av en privatperson försvinner bilens moms. Inom MINI Next finns ett stort utbud med bilar som går att företagsleasa och tillsammans med MINI Finans skräddarsys finansieringen. Kontakta närmaste MINI Partner för att hitta nästa företagsbil och finansieringsupplägg.