MINI Digital Experience – introduktion

MINI Digital Experience.
Ett digitalt kvantsprång.

Det är här innovation och körning sammanstrålar. Dyk in i en värld av avancerad teknik och uppkoppling som förstärker din körupplevelse. Utforska hur MINI omdefinierar vägen framåt, från intelligent infotainment till uppslukande körlägen.

MINI digital experience – operativsystem

Det nya MINI Operating System 9 skapar en helt ny och intuitiv användarupplevelse samtidigt som det garanterar att du är mer uppkopplad och har bättre kontroll än någonsin under varje resa. Systemet är optimerat för den rundade OLED-displayen med en diameter på 240 mm och din MINI Intelligent Personal Assistant som kan styras med din röst. Detta möjliggör en ännu mer personlig anpassning och känsla än tidigare, vilket gör att du kan njuta av din körupplevelse på ett helt nytt sätt.

DIGITALA HÖJDPUNKTER

UPPLEVELSELÄGEN FÖR INTENSIVA STUNDER I DIN MINI.

Skapa en unik upplevelse för flera olika sinnen för dig själv och dina passagerare. Dyk in i upp till åtta olika extraordinära världar. Varje läge har en egen kreativ design och ljudpalett. Och med det personliga läget kan du till och med använda appen från MINI för att välja dina egna bilder från ditt smartphone-galleri och använda dem som bakgrund på interaktionsenheten i din MINI. Färgerna i atmosfärbelysningen anpassas automatiskt för att passa de bilder du väljer. Använd de många alternativen och ge nytt liv åt din interiör.

DIN PERSONLIGA ASSISTENT I DIN MINI.

MINI digital experience – spike

VISUELLT ÅTFÖLJD AV MINI.

En fullt funktionell röstassistent har för första gången tagit sig in på förarplatsen i MINI. MINI Intelligent Personal Assistant kan aktiveras genom att du säger ”Hey MINI” eller genom att trycka på knappen för röststyrning på ratten. Med den kan du styra viktiga funktioner med röstkommandon, ställa reserelaterade förfrågningar eller önskemål och den känner igen om det är föraren eller framsätespassageraren som för närvarande talar. Röststyrd interaktion på den runda OLED-displayen visas som en animation med grafikelement, typografi och en avatar. När det gäller hur den ska visas kan man välja mellan ”MINI”, en förenklad visualisering av en MINI, eller "Spike".

MINI CONNECTED BASPAKET

DIN MINI MED SMARTA INNOVATIONER.

Förbättra din resa med MINIs smarta funktioner. Din MINI kommer med massor av smarta standardfunktioner som MINI Navigation, som alltid innehåller den senaste kartan och trafikdata eller Remote Services, för att hålla koll på din MINI med MINI Appen. Upplev smidig anslutning och omdefiniera din körning med MINI – där innovation möter vägen.

Visa mer information
MINI digital experience – connected bas

MINI CONNECTED-PAKET

VILL DU HA EN ÄNNU BÄTTRE DIGITAL UPPLEVELSE?

I kombination med tillvalet MINI Connected-paketet får du tillgång till ett ständigt växande utbud av praktiska funktioner och underhållande appar, inklusive alternativ inom spel och musik. MINI Navigation förbättras med ännu fler funktioner för att underlätta din dagliga körning och du kan även se fram emot den digitala avataren ”Spike" som ingår i MINI Intelligent Personal Assistant.

MINI CONNECTED UPPGRADERINGAR

UPPGRADERA UPPLEVELSEN MED DIN MINI.

Hitta nya dimensioner av körning med den förbättrade MINI Connected-upplevelsen. Våra MINI Connected uppgraderingar underlättar varje resa med funktioner som Driving Assistant Plus eller helljusassistenten.

FLER DIGITALA TJÄNSTER

MER, MER, MER.

UTNYTTJA MINI APPEN.

Kom närmare din MINI än någonsin med MINI Appen. Utforska en värld av uppkopplingsmöjligheter och bekvämlighet oavsett var du är och när som helst med din smartphone. Den moderna designen, intuitiva användningen och många olika funktioner gör den mer användarvänlig, vilket ger dig bekymmersfri mobilitet – när och var som helst.

MINI Cooper SE – digital upplevelse – MINI Appen
MINI digital experience – digital key

Digital Key Plus.

Nu kan du öppna din MINI genom att helt enkelt flytta dig lite närmre. Tillvalet Digital Key Plus använder ultrabredbandsteknik (UWB) med hög säkerhetsstandard och fungerar på precis samma sätt som en traditionell nyckelbricka. Så om du är i närheten, och din kompatibla telefon ligger i din ficka eller väska, låser den upp din MINI automatiskt – och låser den sedan igen när du går därifrån.

Fler fakta om varför du kommer att gilla MINI Digital Key Plus: 

  • Kan användas på iOS- och Android-smartphones, dessutom på din Apple Watch, som är kopplade till ditt MINI ID
  • Starta motorn utan att ta ut telefonen ur fickan eller lägga ner den
  • Dela nyckeln med upp till fem personer – med möjlighet att begränsa bilfunktioner som acceleration eller maximal hastighet
  • Viktiga funktioner finns tillgängliga även när batteriet är urladdat och internetanslutning saknas

FJÄRRUPPDATERING AV PROGRAMVARA.

Håll din MINI uppdaterad.

Du kan få gratis trådlösa programuppdateringar och förbättringar för din MINI. Och beroende på land, modell, utrustning och skick kan du till och med vara berättigad till att regelbundet få ytterligare nya funktioner eller funktionsförbättringar utan extra kostnad.

VANLIGA FRÅGOR.

MINI ID och personalisering.

Klicka på profilbilden längst ner till höger på den centrala displayen och skanna sedan QR-koden med kameran på din smartphone eller en QR-kodläsare. Om du redan har loggat in i MINI appen överförs MINI ID:t automatiskt till din MINI och fordonet läggs automatiskt till i din MINI app. Om inte, kommer du att omdirigeras till webbplatsen och när du har loggat in/registrerat dig, kommer du också automatiskt att loggas in i fordonet. Du kan sedan länka din nyckel och Digital Key med ditt MINI ID i menyn under "MINI ID" - "Inställningar" - "Förarigenkänning". När du låser upp din MINI med en länkad nyckel, kommer du automatiskt att bli personligt välkommen. Du kommer att kunna återfinna dina personliga inställningar såsom dina senaste navigationsdestinationer och favoritradiostationer.

När du har loggat in i fordonet med ett MINI ID läggs fordonet automatiskt till i MINI appen. Detta säkerställer åtkomst till alla fordonsfunktioner som favoriter sparade i snabbåtkomstmenyn ("Toolbelt") och åtkomst till de senaste destinationerna etc. Dessutom sparas personliga fordonsinställningar, till exempel för navigering, förarassistans, klimatkontroll eller media, i MINI profilen och kan synkroniseras med andra fordon med MINI Operating System 9. Inloggade användare kan också få personliga rekommendationer från MINI Intelligent Personal Assistant.

Upp till sju användare kan logga in på ett fordon med MINI ID. Den första användaren som har lagt till MINI i MINI appen blir automatiskt huvudanvändare. Alla andra användare är medanvändare. Huvudanvändaren har särskilda rättigheter. Han/hon kan boka MINI Connected-uppgraderingar, skapa en digital nyckel och dela den med andra användare, hantera medanvändarna och justera ytterligare menyinställningar.

MINI Connected.

Med MINI Connected baspaket som standardutrustning får du tillgång till grundläggande funktioner i MINI Intelligent Personal Assistant och MINI Navigation, samt Fjärrtjänster i din MINI med Operativsystem 9. Dessutom inkluderas Apple CarPlay, Android Auto och Amazon Alexa Car Integration som standardfunktioner i MINI Operating System 9. Beroende på leveransland, modell och utrustning kan du köpa valfria fordonsfunktioner som "MINI Connected uppgraderingar" från MINI Connected Store och installera dem i ditt fordon. Regelbundna MINI Remote Software Upgrades håller din MINI med Operativsystem 9 uppdaterad med den senaste tekniska utvecklingen.

Genom att välja MINI Connected-paketet får du utökad tillgång till MINI Connected Store, som erbjuder ett växande utbud av tredjepartsappar för din MINI med operativsystem 9. Paketet inkluderar landspecifika appar för musik, podcasts, nyheter och spel direkt i bilen. Dessutom förbättrar MINI Connected-paketet funktionerna i MINI Intelligent Personal Assistant genom att ge extra visualisering av avataren "Spike". När det gäller navigering erbjuder paketet realtids trafikinformation (RTTI) med färgkodning på hela kartområdet (även utan aktiverad ruttvägledning), 3D-representationer av byggnader och landmärken, realistiska körfältsvisningar vid komplexa avfarter och korsningar samt ytterligare dynamisk information för specifika destinationer inom utvalda kategorier. Observera att utbudet av funktioner och kartmaterial som tillhandahålls av MINI Navigation kan variera beroende på leveransland.

Ja, en kostnadsfri provperiod startar efter att du har loggat in på ditt nya fordon med ditt MINI ID. Varaktigheten av denna period kan variera beroende på leveransland. Mer information om tillgängliga tjänster och appar, liksom priserna för MINI Connected-paketet för olika löptider, finns i MINI Connected Store, i fordonet eller online.

Ja, med MINI Connected-paketet i din MINI med operativsystem 9 kan du använda alla appar från MINI Connected Store via det inbyggda SIM-kortet i din MINI utan några begränsningar. Observera: Du kan få extra kostnader för köp i appar.

Med ett MINI Connected-paket kan du utöka standardfunktionerna i din MINI med operativsystem 9 och lägga till ytterligare fordonsappar från MINI Connected Store. Ytterligare information om tillgängliga tjänster och appar samt priserna för MINI Connected-paketet för olika löptider finns i MINI Connected Store, i fordonet eller online.

Ja, i din MINI med operativsystem 9 kan du visa och använda apparna för din anslutna smartphone med Android Auto eller Apple CarPlay i centralinstrumentet ("MINI Interaction Unit").

Ja, de regelbundna Remote Software Upgrades förser din MINI med kvalitetsförbättringar. Och beroende på leveransland, modell och utrustning kommer nya funktioner eller funktionella förbättringar att läggas till - kostnadsfritt och via luften. När en Remote Software Upgrade är tillgänglig för ditt fordon kommer du att få ett meddelande via MINI appen på din smartphone och i fordonets centrala instrument ("MINI Interaction Unit").

MINI App.

Med MINI appen kan du använda följande funktioner: fordonssökare, kontrollera fordonsstatus, låsa/låsa upp dörrar, aktivera Remote 3D View, starta klimat-/ventilationskontroll, ställa in klimatkontroll och/eller laddning för avgångstider och aktivera ytterbelysning eller tuta. Du kan också ställa in en digital nyckel, ladda upp en personlig bild för det personliga läget som en del av MINI Experience Modes och analysera dina senaste resor. Utbudet av funktioner och funktionalitet kan variera beroende på land, modell, produktionsdatum, programvaruversion och tillvalsutrustning som bokats för din MINI.

Digital Key.

Digital Key Plus är en digital fordonsnyckel på din kompatibla smartphone (iOS eller Android) eller Apple Watch som gör att du bekvämt och säkert kan låsa upp eller låsa och starta din nya MINI utan att behöva ta upp enheten ur fickan. Digital Key Plus finns som tillvalsutrustning med "Comfort Access" (SA 322) i kombination med "Teleservice" (6AE). Med hjälp av radiotekniken "Ultra-Wideband" (UWB) känner din MINI av varifrån du närmar dig och hur långt bort du befinner dig. Så snart du är cirka tre meter bort börjar din MINI vakna och signalerar detta med ett välkomstscenario med hjälp av belysningen ute och inne. Under ombordstigningen laddas de personliga inställningarna till din förarprofil (MINI ID) och din smartphone ansluts via Bluetooth®. En välkomstskärm på centralinstrumentet ("MINI Interaction Unit") med en personlig hälsning, förslag för att aktivera eller ställa in tjänster, eller information om fordonsfunktioner eller tillgängliga uppgraderingar. Observera: MINI Digital Key med ett begränsat antal funktioner finns tillgänglig som ett alternativ, beroende på leveransland och mobil enhet.

Beroende på leveransland och mobil enhet kan du låsa upp eller låsa och starta din MINI med MINI Digital Key Plus eller MINI Digital Key på din kompatibla smartphone eller Apple Watch. Medan MINI Digital Key Plus överför data via "Ultra-Wideband" (UWB) och Bluetooth®, använder ditt fordon den trådlösa standarden "Near Field Communication" (NFC) för MINI Digital Key. För att låsa upp eller låsa ditt fordon med MINI Digital Key måste du hålla din mobila enhet mot dörrhandtaget. MINI Digital Key Plus låser automatiskt upp din bil så fort du närmar dig den, startar ett välkomstscenario och aktiverar alla bilens startfunktioner. Med MINI Digital Key måste du placera din mobila enhet i smartphonefacket för att starta motorn. I kombination med MINI Digital Key Plus räcker det att din mobila enhet är placerad i kupén. 

För att konfigurera den digitala nyckeln för första gången behöver du båda fordonsnycklarna i passagerarutrymmet och motorn i din MINI måste vara avstängd. SIM-kortet i din MINI kräver en mobilanslutning. Din mobila enhet måste vara kompatibel med MINI Digital Key Plus (Ultra-Wideband Technology) eller MINI Digital Key (Near Field Communication) och din MINI måste läggas till i ditt MINI ID i MINI appen. Öppna MINI-appen och välj: "Fordon" (flik) > "Digital Key Plus" > "Konfigurera din digitala nyckel" och följ instruktionerna i MINI appen och i din MINI:s centralinstrument. Den digitala nyckeln lagras i plånboksappen på din smartphone. Observera: Den digitala nyckelns tillgänglighet och funktionsomfång kan variera beroende på leveransland, modell och utrustning på din MINI samt modell och programvaruversion på din smartphone. 

Din digitala nyckel lagras säkert på din smartphones Secure Element. Dessutom används både Near Field Communication (NFC) och Ultra Broadband Technology (UWB) för att fastställa den omedelbara närheten mellan avsändare och mottagare på ett förfalskningssäkert sätt.

Du kan också använda din smartphone för att låsa upp, låsa och starta när enheten behöver laddas. När din smartphones batterinivå är mycket låg går den in i energisparläge. Med rätt inställning kan du fortfarande använda den som nyckel i flera timmar.

Vid aktivering för delning av en nyckel är följande funktioner generellt begränsade: accelerationen är reducerad och maxhastigheten är begränsad till ca 145 km/h. Dessutom kan fordonssäkerhetssystem som DSC och DTC inte avaktiveras av föraren. Den maximala ljudvolymen är reducerad till ca 65%.

Key Card är ett NFC-kort som fungerar som fordonsnyckel oberoende av din digitala nyckel på smarttelefonen. Det levereras avaktiverat med ditt fordon och kan aktiveras eller avaktiveras efter behov. Det är särskilt användbart vid service eller för parkeringstjänster. Nyckelkortet aktiveras med en klassisk fordonsnyckel eller en aktiv digital nyckel via smartphone-facket. Ett aktivt nyckelkort får aldrig lämnas kvar i fordonet.

Beroende på utrustningen i din MINI kan du för närvarande använda MINI Digital Key Plus på kompatibla Apple-, Google- och Samsung-enheter. Du kan använda MINI Digital Key Plus på kompatibla Apple- och Google-enheter i följande länder: Albanien, Azerbajdzjan, Australien, Bahrain, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Chile, Costa Rica, Danmark, Dominikanska republiken, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Grekland, Guadeloupe, Hongkong, Indien, Irak, Irland, Island, Italien, Japan, Jordanien, Kanada, Qatar, Colombia, Kroatien, Kuwait, Lettland, Litauen, Luxemburg, Macao, Malaysia, Malta, Marocko, Martinique, Mauritius, Mexiko, Montenegro, Martinique, Mauritius, Mexiko, Montenegro, Nya Zeeland, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Oman, Österrike, Panama, Paraguay, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Saudiarabien, Sverige, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Ungern, USA, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Cypern. Du kan använda MINI Digital Key Plus på kompatibla Samsung-enheter i följande länder: Australien, Bahrain, Brasilien, Danmark, Förenade Arabemiraten, Finland, Frankrike, Indien, Italien, Kanada, Qatar, Kuwait, Malaysia, Norge, Oman, Schweiz, Sverige, Singapore, Spanien, Sydkorea, Taiwan, USA, Storbritannien, Tyskland. Kompatibla Apple-enheter: Apple iPhone 14/14 Plus/14 Pro Max/13/13 Pro Max/13 mini/12 Pro/12 Pro Max/12 mini/11 Pro Max/11/11 Pro Max med iOS 15 eller nyare. Apple Watch Ultra/Series 8/7/6 med watchOS 8 eller senare. Kompatibla Google-enheter: Google Pixel 7 Pro/6 Pro/Fold med Android 13 eller senare. Kompatibla Samsung-enheter: Samsung Galaxy S23+/S23 Ultra/S22+/S22 Ultra*/S21+/S21 Ultra/Z Fold4/Z Fold3/Z Fold2/Please note20 Ultra med Android 13 eller senare. * Enheten är generellt kompatibel med MINI Digital Key Plus men kan kräva speciell positionering i facket på grund av dess storlek och form. Om enheten placeras på detta sätt bör den fungera korrekt, men MINI garanterar inte funktionaliteten och tillhandahåller ingen support i detta avseende. Observera: Ytterligare information om tillgängligheten av MINI Digital Key Plus i din MINI finns i MINI-appen. Radiotekniken "Ultra-Wideband" (UWB) är inte lagligt tillåten i vissa leveransländer. I dessa fall använder MINI Digital Key Plus den trådlösa standarden "Near Field Communication" (NFC). För att låsa upp eller låsa din MINI via NFC måste du hålla din smartphone mot det yttre dörrhandtaget.

Beroende på utrustningen i din MINI kan du för närvarande använda MINI Digital Key på kompatibla Apple-, Google-, Samsung-, OnePlus-, Oppo- och Xiaomi-enheter. Du kan använda MINI Digital Key på kompatibla Apple-, Google-, OnePlus-, Oppo- och Xiaomi-enheter i följande länder: Albanien, Azerbajdzjan, Australien, Bahrain, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Chile, Costa Rica, Elfenbenskusten, Danmark, Dominikanska republiken, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Grekland, Guadeloupe, Guatemala, Hongkong, Indien, Irak, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Jordanien, Kanada, Qatar, Colombia, Kroatien, Kuwait, Lettland, Litauen, Luxemburg, Macau, Malaysia, Malta, Tyskland, Marocko, Martinique, Mauritius, Mexiko, Montenegro, Nya Zeeland, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Oman, Österrike, Panama, Paraguay, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Ryssland, Saint Martin, Saudiarabien, Sverige, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Ukraina, Ungern, USA, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Cypern. Du kan använda MINI Digital Key på kompatibla Samsung-enheter i följande länder: Australien, Bahrain, Brasilien, Danmark, Förenade Arabemiraten, Finland, Frankrike, Indien, Italien, Kanada, Qatar, Kuwait, Malaysia, Norge, Oman, Schweiz, Sverige, Singapore, Spanien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Tyskland, USA, Storbritannien och Nordirland. Kompatibla Apple-enheter: Apple iPhone 14/14 Plus/14 Pro Max/13/13 Pro/13 Pro Max/13 mini/12 Pro/12 Pro Max/12 mini/11 Pro/11 Pro Max/SE (3:e generationen)/XS/XS Max/XR med iOS 13.6 eller senare. Apple Watch Ultra/Series 8/7/6/5/SE (2:a generationen)/SE (1:a generationen) med watchOS 6.2.8 eller senare. Kompatibla Google-enheter: Google Pixel 8/7/7A/7 Pro/6/6A/6 Pro/Fold med Android 13 eller senare. Kompatibla Samsung-enheter: Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE/S22/S22+/S22 Ultra*/S21/S21 Ultra/S21 FE/S20/S20+/S20 Ultra/Z Fold4/Z Fold3/Z Fold2/Z Flip5/Z Flip4/Z Flip3/Z Flip 5G/Please note20/Please note20 Ultra med Android 13 eller senare. Kompatibla OnePlus-enheter: OnePlus 11*/Open med Android 13 eller senare. *Enheten är generellt kompatibel med MINI Digital Key, men kan kräva särskild placering i facket på grund av dess storlek och form. Om enheten placeras på detta sätt bör den fungera korrekt, men MINI garanterar inte funktionalitet och tillhandahåller ingen hjälp i detta avseende. Observera: För mer information om tillgängligheten av MINI Digital Key i din MINI, vänligen se MINI appen.