MINI Financial Services- leasing - Stage

LEASA EN NY MINI.
MINI FINANCIAL SERVICES.

Vi gör leasing av din MINI enkel och effektiv. Om du gillar att köra de senaste modellerna och föredrar en förutsägbar månadskostnad framför att äga en bil, kan MINI Leasing vara rätt val för dig. När leasingavtalet går ut kan du helt enkelt byta till en annan, nyare MINI. Här förklarar vi dina alternativ när avtalet går ut och hur processen för att lämna tillbaka bilen fungerar. Med MINI Financial Services har du råd med mer än du kanske tror.

FÖRDELAR FÖR DIG.

MINI Leasing – Fördelar för dig
MINI Leasing – Du betalar bara för det du använder

DU BETALAR BARA FÖR DET DU ANVÄNDER.

MINI Leasing – Uppgraderingar

FÅ ATTRAKTIVA TILLÄGG, UPPGRADERINGAR OCH FLEXIBLA AVTALSVILLKOR.

MINI Leasing – Kör alltid den allra senaste modellen

KÖR ALLTID DEN ALLRA SENASTE MODELLEN

MINI Leasing – Fördelar för dig

PRAKTISKT.

MINI Privatleasing.

Du leasar din perfekta MINI under en bestämd tid och betalar en månadskostnad, vilket gör att du kan köra den utan att behöva äga den. När leasingavtalet går ut lämnar du tillbaka bilen och väljer en annan bland våra senaste modeller.

MINI Leasing – operationell leasing

UPPTÄCK VÅRA ERBJUDANDEN.

MINI Leasing – Varför inte gå hela vägen?

FÅ MER MINI FÖR PENGARNA.

Utöka din leasing- eller låneprodukt med tillbehör, tjänster och försäkringar som matchar dina individuella behov. Allt med en fast kombination av produkter och tjänster i en finansieringslösning för dig.

+ tillbehör

Vi erbjuder individuella lösningar så att du kan välja till extrautrustning och tillbehör i avtalet. MINI Financial Services hjälper dig att köra iväg med allt från en aerodynamisk takbox till en uppsättning vinterdäck – och gör mer än att bara rusta dig för dina resor.

+ service

Maximera tiden med din MINI och låt bilen prestera på topp genom att inkludera MINI Service Inclusive med moderna service- och reparationsmöjligheter. Med MINI Financial Services kan du enkelt finansiera ditt servicepaket oavsett vilken finansieringslösning du väljer. 

+ försäkring 

Ditt avtal med MINI Financial Services kan även omfatta skräddarsydda försäkringsprodukter. De är lika noggrant sammansatta som din MINI, till exempel vår utökade försäkring för MINI Electric – inte bara en försäkringspolicy, utan ett löfte. Våra teknikers expertis ingår och de behandlar din MINI på allra bästa sätt.

VI FINNS HÄR FÖR ATT HJÄLPA DIG.

Oavsett vad du behöver hjälp eller support med gällande din MINI finns vi här för dig. 
MINI Financial Services – Leasing – Lämna tillbaka bilen

LÄMNA TILLBAKA DIN MINI.

När ditt leasingavtal är på väg att löpa ut kommer du bli ombedd att boka datum för återlämning. Återlämningen sker hos din MINI Partner. 

För att göra återlämningen enkel och problemfri finns en checklista med all information du behöver.

DET HÄR INGÅR NÄR DU PRIVATLEASAR.

Vi har gjort det så lätt som möjligt för dig som privatperson att ha bil. Med vår privatleasing långtidshyr du din MINI av MINI Financial Services. Du avtalar körsträcka, det krävs ingen kontantinsats, servicen ingår i månadskostnaden och extrautrustning väljer du efter eget tycke och smak. När avtalstiden är slut lämnar du bara tillbaka den till din MINI Partner. Förutsatt att bilen är utan anmärkning och att antal mil inte överstiger avtalad körsträcka, tillkommer inga kostnader.

Det här ingår när du privatleasar*:

•Ingen kontantinsats

•Garanterat restvärde

•Servicen ingår i månadskostnaden

•Extrautrustning (varierar beroende på modell)

•Möjlighet att inkludera MINI Försäkring i leasinghyran

*Inklusive allt utom bränsle, försäkring och vinterdäck. Uppläggnings- och administrationsavgift samt avgifter från Transportstyrelsen tillkommer.

Mini Financial Services – översikt – tjänster

SUPPORT

VANLIGA FRÅGOR.

Privatleasing innebär att du långtidshyr en bil. Du äger den alltså inte, utan lämnar tillbaka den efter avtalsperioden som vanligtvis är 36 månader. Du slipper tänka på bilens andrahandsvärde och besväret med att sälja bilen och betalar istället en avgift per månad.
När du privatleasar en bil behöver du inte betala någon insats vid starten vilket innebär att du inte binder upp något kapital i bilen. Det betyder även att du inte äger bilen, utan när du privatleasar hyr du bilen av oss på MINI Financial Services och lämnar tillbaka den efter 36 månader. Om bilen inte har några skador utöver normalt slitage och du har hållit körsträckan inom avtalets ramar tillkommer inga kostnader vid återlämnandet av bilen.
Vad som ingår när du privatleasar en bil beror på leasinggivarens villkor. Privatleasar du ingår alltid, förutom bilen med den extrautrustning du valt, två veckors fri "Trygga-Milen"-försäkring samt MINI Service Inclusive under 36 månader upp till 4000 mil. Uppläggnings- och administrationsavgift samt skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer, så väl som kostnader för exempelvis böter. Det gör även drifts-, underhålls- och reparationskostnader vid skada.
Kostnaden för privatleasing varierar såklart beroende på leasinggivare men den brukar baseras på bilens pris, restvärde, leasingperiod och körsträcka. I vår kalkylator kan du beräkna din exakta månadskostnad för privatleasing utifrån dessa olika faktorer.
Om du korrigerar upp körsträckan under pågående kontraktstid för att du kör mer än vad du angav när du tecknade avtalet kommer månadskostnaden öka. Detta eftersom körsträckan påverkar månadskostnaden. Månadskostnaden kan komma att ändras under kontraktstiden på grund av förändringar i rådande marknadsläge. I kontraktets allmänna villkor finner information om exakt vilka faktorer som kan påverka din månadskostnad. Som kund hos oss får du i förhand information om eventuella justeringar på din månadskostnad.

En av de största skillnaderna mellan privatleasing och billån är att vid billån/avbetalning måste du enligt lag betala minst 20% av bilens värde i kontantinsats. Pengar som du kan investera i annat för att få avkastning på. Vid privatleasing långtidshyr du bilen och behöver inte betala någon insats vid starten vilket innebär att du inte binder upp något kapital i bilen. Det betyder även att du inte äger bilen när du har den på privatleasing utan du hyr den av oss på MINI Financial Services och lämnar tillbaka bilen efter 36 månader. Läs mer om MINI Billån

Din nya MINI har MINI Service Inclusive under 36 månader om du inte kör mer än 4 000 mil. Det innebär att du inte behöver oroa dig för underhållskostnader eftersom du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens intervallsystem, utförd hos din auktoriserade MINI Partner/verkstad i Sverige. Kör du mer än 4000 mil finns ytterligare Service Inclusive-paket att köpa till.

Bilen är inte försäkrad per automatik så du måste själv lägga till försäkring när du beställer bilen. Det enklaste och mest förmånliga är att teckna en leasingförsäkring från MINI Försäkring, vilket ger dig en fast premie under hela kontraktstiden, när du beställer din bil. Om du väljer att inte teckna försäkringen är din nya MINI alltid försäkrad i två veckor kostnadsfritt genom en så kallad “Trygga-Milen” försäkring från MINI Försäkring. Läs mer om MINI Försäkring

I dagsläget erbjuder MINI Financial Services endast en kontraktstid på 36 månader.
I och med att körsträckan påverkar din månadskostnad är viktigt att direkt höra av sig till oss om din avtalade körsträcka inte stämmer överens med verkligheten. Vi hjälper dig då att justera avtalet enligt dina önskemål. Om du lämnar tillbaka bilen vid leasingperiodens slut och har kört mer än den avtalade körsträckan kommer du att debiteras 12,50 kr per övermil, inklusive moms. Justerar du detta i ditt avtal så snart du inser att du kommer köra mer slipper du detta. Du når oss enkelt via din inloggning i Mina sidor, eller genom att höra av dig till vår kundservice på telefon eller mejl. Vi är alltid lätta att få tag i och hjälper dig gärna med frågor och funderingar samt korrigeringar av körsträcka eller annat när du är kund hos oss.

Privatleasing är en långtidshyra med en avtalad kontraktstid. Det går att lösa kontraktet i förtid till en kostnad om särskilda anledningar föreligger. Du kan ansöka om att överlåta finansieringen till en ny kund. Detta gör du genom att ansöka om överlåtelse på Mina sidor eller höra av dig till vår kundservice på telefon eller mejl. Du kan även fylla i blanketten "Ansökan om överlåtelse av befintligt kontrakt" och maila den till kundservice@bmw.se alternativt skicka den per post till: BMW Financial Services Box 775 191 27 Sollentuna När vi får din ansökan om överlåtelse görs en sedvanlig kreditbedömning av den nya kunden och om vi godkänner kunden överlåts ditt kontrakt.

Du är bunden till den bil du valt under hela din kontraktstid. Om särskilda anledningar föreligger och du vill byta bilmodell under pågående kontraktstid vänder du dig till din MINI Partner för rådfrågning.

Vid kontraktsslut skall bilen återlämnas till MINI Financial Services via din MINI Partner. Skulle du vilja köpa ut din bil är det en dialog du i god tid innan kontraktsslut initierar med din MINI Partner som gärna ger dig råd om de olika alternativ som finns.

Man brukar skilja på garanterat och kalkylerat, eller beräknat, restvärde. Garanterat restvärde innebär att du som kund betalar en leasinghyra under leasingperioden och vid leasingperiodens slut lämnas bilen tillbaka. Du som kund behöver inte oroa dig för värdeminskningen när du privatleasar en bil. Väljer du en annan finansieringsform till exempel billån kan du välja att ha ett kalkylerat restvärde som utgår ifrån din planerade körsträcka. Efter kontraktsperiodens slut kan du som kund behöva betala mer än vad som är beräknat sett till den aktuella marknaden om värdeminskningen har överstigit det beräknade restvärdet. Via MINI privatleasing är det alltid 0 kronor kontantinsats och garanterat restvärde, vilket innebär att din leasingbil återköps till det garanterade restvärdet oavsett bilens värdeutveckling.