Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

HELT ELEKTRISKA MINI COUNTRYMAN.

ÄVENTYRET VÄNTAR.

Nu fortsätter framgångssagan när tredje generationen MINI Countryman börjar produceras i höst. Nya MINI Countryman kommer att finnas tillgänglig med bensinmotor, och för första gången någonsin erbjuds den som ren elbil. Större än föregångaren och numera även som helt elektrisk är den redo för nya äventyr. Helt elektriska MINI Countryman kommer vara tillgänglig från 2024.

Läs mer om nya MINI Countryman med bensinmotor.

Alla bilder och detaljer som visas här är preliminära.

INTERIÖR

Fint hantverk och snygga detaljer definierar den estetiska interiören. Premiummaterial, avancerad teknik och atmosfärisk stämningsbelysning kombineras för att skapa en mycket förfinad körupplevelse. När du väl har satt dig vill du antagligen inte kliva ur igen.

EXTERIÖR

Mer av MINI. Kraftfull konstruktion, slående SUV-design och imponerande närvaro. Nya helt elektriska MINI Countryman utstrålar en aura av självsäkerhet.

VÅGHALSIGA DETALJER.

Oavsett var du tittar finns det något spännande att upptäcka. Lättmetallfälgarna är smalare och mer aerodynamiska. Praktiska takrails kommer nu som standard i högglansig svart och C-pelaren har en snygg design. Med fyra utrustningsalternativ att välja mellan, finns det en design från MINI som hjälper dig att uttrycka dig - Essential, Classic, Favoured eller JCW. Var och en har särskilda funktioner och skräddarsydda designdetaljer.

"VÅRT PURISTISKA, PROGRESSIVA TILLVÄGAGÅNGSSÄTT KOMBINERAR ENKELHETEN HOS FUNKTIONELLA ELEMENT MED DEN KÄNSLOMÄSSIGHET SOM MINI ÄR KÄNDA FÖR.”

Oliver Heilmer, chef för MINI Design

SPECIFIKATIONER

 • Drivlina & miljö*

   

    MINI COUNTRYMAN E MINI Countryman SE ALL4
  ELEKTRISK RÄCKVIDD KM/LADDNING (WLTP) 462 433
  ELFÖRBRUKNING KWH/100 KM (WLTP)

  15,9 - 17,4 

  17 - 18,5

  VRIDMOMENT NM
  250 Nm 494 Nm**
  0-100 km/h 8,6 s 5,6 s
  EFFEKT HK 204 313
  CO2-UTSLÄPP G/KM (WLTP)
  0 0
  Max hastighet km/h 170  180 

   

  * Alla detaljer som visas här är preliminära.

  ** inkl. tillfällig förstärkningskraft.

   

KÖRUPPLEVELSE

Den allra första helt elektriska MINI Countryman – en orädd följeslagare för den miljömedvetna upptäckaren. Äventyret väntar. 

ELEKTRISK SPÄNNING PÅ VÄG.

För att uppnå maximal gokartkänsla, utgick vi från några grundläggande designkriterier när vi utvecklade helt elektriska MINI Countryman. Vi förbättrade till exempel kördynamiken genom en lägre tyngdpunkt som uppnås tack vare batteriets placering. Vi skapar den där spännande hanteringen som MINI är känd för genom att optimera viktfördelningen och använda direkt styrning i kombination med en liten ratt. Vi ökar sidledsdynamiken och greppet genom att optimera däckbredden. Den senaste hårdvaran och mjukvaran gjorde att vi kunde göra hanteringen ännu mer lekfull och spännande, särskilt i gokartläget.

SMIDIGHET OCH AERODYNAMIK.

Helt elektriska MINI Countryman, som blandar form och funktion med en mer kompakt design och förbättrade aerodynamiska konturer, bjuder på en perfekt kombination av kraft och effektivitet. Dess avancerade teknik är också talande för vårt ständiga fokus på ekonomi och hållbarhet.

ALL4 FYRHJULSDRIFT.

Systemet med ALL4 fyrhjulsdrift fördelar kraften dynamiskt mellan hjulen, vilket ger bra drivgrepp på alla underlag så att du tar dig fram i terrängen. Om den upptäcker att väggreppet försämras på grund av våta eller isiga ytor, fördelar den automatiskt kraften dynamiskt. Detta gör att du kan utnyttja den tuffa, äventyrliga karaktären hos din helt elektriska MINI Countryman. Så oavsett vad prognosen säger, behåller du kontrollen – och i ditt rätta element.

KÖRASSISTANS.

Körassistans, vilket är ett tillval, är som ett par extra ögon. Den varnar dig om fordon i ”döda vinkeln” och styr, vid behov, aktivt tillbaka din MINI till rätt fil. Den hjälper dig att upptäcka korsande trafik baktill när du backar med din MINI. Driving Assistant Plus inkluderar kamera och radarbaserade körassistansfunktioner. Den gör det mer avkopplade för dig att ta dig till din destination genom att automatiskt behålla önskad hastighet, fil och avstånd till fordonet framför. Med Driving Assistant Plus kan du luta dig tillbaka. Den hjälper dig vid alla typer av trafiksituationer, utan att du blir av med kontrollen.

MINIS LÄGEN FÖR VÄGEN.

Det finns tre olika lägen att välja mellan för att du ska kunna utnyttja de olika egenskaperna hos din helt elektriska MINI och hitta ett läge som passar trafiken och dina aktuella behov. Vart och ett har sitt egna särskilda utseende.

GREEN-LÄGE. Detta supereffektiva körläge är hållbart, förenklat och helt tyst, det får ditt batteri att nästan vara hur länge som helst. 
CORE-LÄGE. En klassisk och bekväm körupplevelse från MINI med en sofistikerad, modern känsla.
GOKART-LÄGE. Med inspiration från legendariska John Cooper Works ger detta läge en spännande körtur. Här får du en motorsportsestetik som ger adrenalinpåslag, mer direkt känsla i ratten och acceleratorreaktion i pedalen.

DIN DIGITALA ASSISTENT

För första gången har MINI utrustats med en digital röststyrd assistent - Intelligent Personal Assistant. Den kan aktiveras med hjälp av hälsningen ”Hej MINI” eller genom ett knapptryck. Den röststyrda assistenten visas på den runda OLED-displayen och har formen av en animation. Föraren kan välja mellan ”MINI” – vilket är en stiliserad bild av en MINI – och den nya digitala assistenten från MINI som heter ”SPIKE”. MINIs digitala assistant styr nyckelfunktioner i din MINI, som navigering, telefon, radio och till och med temperaturen.

MATERIALVAL

MINI har redan gjort avsevärda framsteg när det gäller hållbar tillverkning, men vi vet att vi fortfarande är långt från målet.

SNYGGA OCH HÖGKVALITATIVA ÅTERVUNNA MATERIAL.

MINI erbjuder nu en djurvänlig, läderfri interiör som använder delvis återvunna material. Vårt 2D-stickade material som används på instrumentpaneler, dörrpaneler och lock består av över 90 % återvunna polyesterfibrer. Vår nya generation med hjul består nu även upp till 70 % av återvunnet aluminium.

MATERIALALTERNATIV.

Djurvänliga interiörer är nu tillgängliga för MINI, eftersom vi kan erbjuda spännande alternativ till läder. Innovativa sätesytor tillverkade av vävda 100 % återvunna textilier, som ger samma premiumkvalitet och sittkomfort som läder, säkerställer att det inte görs några kompromisser i samband med utseende, känsla och funktion. Våra nya rattar uppfyller de allra högsta kraven när det gäller utseende, slitage och hållbarhet.

ÅTERVUNNA TYGER OCH TEXTILIER.

Instrumentpanelen och armstöden i våra dörrar är nu försedda med ett högkvalitativt vävt textilmaterial som är tillverkat av återvunnet polyestergarn. Genom en innovativ process som förvandlar över 90 % av återvunna polyesterfiber till ett platt, 2D-vävt tyg kan vi använda detta textilmaterial på de vävda delarna av instrumentpanelen och dörrpanelerna. Processen använder ungefär 98 % mindre vatten än bomull, och den minskar mängden koldioxidutsläpp med cirka 80 % jämfört med traditionell polyesterbehandling.

VI PRIORITERAR ÅTERVUNNET ALUMINIUM.

Vårt motto under designprocessen och produktutvecklingen är ”återvunnet kommer först”. Upp till 70 % av återvunnet aluminium från aluminiumskrot används i fälgarna på den nya generationens bilar från MINI. I kombination med den gröna el som används sparar vi cirka 90 % av energin som krävs under produktion av primärt aluminium. Utsläppet av växthusgaser från produktionen av återvunnet aluminium är 95 % lägre.

LADDNING OCH RÄCKVIDD.

Med fulladdat batteri kan nya helt elektriska MINI Countryman uppnå en räckvidd på upp till 462 km. Räckvidden kommer variera, individuell förbrukning kan avvika (beroende på t.ex. körprofil, temperatur, omgivningsvillkor). Hur du kör kan göra stor skillnad för din tillgängliga räckvidd och hur snabbt din laddning går åt.

 

LADDA HEMMA.

Du behöver inte någon komplex installation eller enhet för att ladda hemma, men det enklaste skulle vara att använda en MINI laddbox. Din helt elektriska MINI Countryman kommer med en flexibel snabbladdningskabel och en adapter som är kompatibel med både hushålls- och industriuttag. Den erbjuder laddningshastigheter på upp till 22 kW. Om du är intresserad av att installera en MINI laddbox eller en lösning från någon av våra samarbetspartners, hjälper vi dig gärna med att hitta en specialist i ditt område.

LADDNING LÄNGS VÄGEN.

Allt du behöver för publik laddning medföljer som standardutrustning för din nya MINI med MINI Charging Card och Mode 3-laddningskabeln – ingen extra hårdvara behövs. Du kan utnyttja det ständigt ökande antalet publika laddstationer som är utrustade med både växelström (AC) via en Typ 2-kontakt, och likström (DC) via CCS-kontakt som ger dig upp till 130 kW laddningseffekt. Du drar även nytta av attraktiva tariffer och laddningspaket. Kombinationen av laddningskapacitet i praktiskt format och stabil laddningsprestanda hos din MINI säkerställer att du kan välja många olika vägar för att nå din destination – och alltid ha flera laddningsalternativ inom räckhåll.

MAXIMERA DIN RÄCKVIDD.

Om du kör i ett jämnt tempo, istället för med frekvent acceleration och gasande, bidrar du till att optimera din räckvidd. Det gröna läget erbjuder en inställning som bidrar till minskad förbrukning. Det hjälper dig att bli van vid att använda pedalen för att hålla dig inom eN effektiv intervall. Om effektivitetsmätarens remsa lyser grönt, gör du rätt. Om du accelererar med för mycket kraft, blir den grå. Den utvärderar din effektivitet från resans början och visar dig hur många bonusmil du har samlat på dig.