Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

Upplev den unika körupplevelsen!

Boka provkörning

ADD STORIES.

Mini Countryman.

Våga testa nya vägar och upptäck hur mycket helgen har att erbjuda. Packa bilen, tänk stort och upptäck nya, och nu än rymligare MINI Countryman.
     Med senaste teknik, äkta körglädje och oändlig mångsidighet kan nya MINI Countryman på ett ögonblick förvandlas från en urban stadsbil till en tuff terrängbil, perfekt för att passa både de stora äventyren men ocskå vardagsbestyren. Den är designad för att leva livet fullt ut och följa vinden dit den tar dig.

REDO FÖR LIVETS ALLA STUNDER
Nya MINI Countryman är en SAV (Sports Activity Vehicle) perfekt för en aktiv och spontan livsstil. Den är fylld med senaste innovativa teknik som till exempel tillvalet MINI Find Mate som påminner dig när du glömt någon viktig pryl. Som nytt tillval finns också Country Timer som håller reda på hur mycket off road du kört genom att ta tid när du kör på dåliga vägar. Båda tillvalen kopplas samman med MINI Connected-systemet som förser dig med all multimedia.

Pris från 249.900 kr

Boka provkörning BROSCHYR ARTIKEL MINI TO GO - Privatleasing Paket MINI Countryman

Highlights

ALL4 – Släpp loss.

MINI Countryman trivs lika bra ute i naturen som i stadsmiljö. Tack vare sina goda terrängegenskaper, tar den dig alltid vidare oavsett vägförhållanden. Det är dags för äventyr och att upptäcka MINI Countrymans off road-egenskaper.

 

Highlights

Större än någonsin.

Tänk stort. MINI Countryman fixar alla äventyr och är nu större än någonsin. Den är 20 centimeter längre och tack vare det flyttbara baksätet, kan du addera antingen mer benutrymme eller bagageutrymme.

Highlights

Plug-in Hybrid.

Laddad MINI. Nu är den här – MINIs första laddhybrid, MINI Cooper S E Countryman ALL4. Förena det bästa av både bensin- och elmotorn tillsammans med ALL4 fyrhjulsdrift. Och med en räckvidd på el upp till 40 kilometer finns det inga gränser för nya laddbara MINI Countryman. 
Pris från 377 900:-

LÄS MER

Säker MINI.

Högsta betyg i Euro NCAP.

MINI Countryman har redan fått högsta betyg, fem stjärnor i Euro NCAPs krocktester. Nu har även det amerikanska säkerhetsinstitutet Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) gett Countryman högsta betyg i säkerhet. MINI Countryman har bland annat tillvalet kollisionsvarnare med nödbromsfunktion.

LÄS MER

MINI COUNTRYMAN

FILM.

Nya horisonter väntar alltid bakom nästa krön. Den kända filmskaparen Lisa Gunning lämnade den inslagna vägen och fann fängslande bilder som förenar de två skilda världarna mellan land och stad. Allt presenterat av nya MINI ALL4 Countryman. ADD STORIES.

se mer

MINI Countryman

MINI COUNTRYMAN

STÖRRE ÄN NÅGONSIN.

MINI COUNTRYMAN

AUTOMATISK BAKLUCKA.

MINI COUNTRYMAN

MINI PICKNICKBÄNK.

MINI COUNTRYMAN

RYMLIGARE.

MINI COUNTRYMAN

ALL4 FYRHJULSDRIFT.

MINI COUNTRYMAN

INREDNING.

MINI COUNTRYMAN

Compact Rear Bike Rack.

MINI COUNTRYMAN

Driver Assistance & Connectivity.

MINI COUNTRYMAN

Head Up Display.

MINI COUNTRYMAN

Overall Concept.

MINI COUNTRYMAN

The MINI Find Mate.

Egenskaper.

  • Prestanda
  • Teknik
  • Säkerhet
  • Design

ALL4.

Behåll kontrollen oavsett väder. Fyrhjulsdriften fördelar drivkraften mellan fram- och bakaxel för bästa fäste baserad på din körstil och vägförhållande. ALL4 fyrhjulsdrift räknar ut det optimala fästet för varje hjul och vid extrema lägen, som lera och snö, kan mesta möjliga kraft skickas till bakaxeln för att hjälpa dig vidare.

TURBO
MOTORER.

MINI Clubman har turbomotorer som utvecklats med utgångspunkt från BMW:s prisbelönta motorteknologi.

Åttastegad automat.

Den åttastegade Steptronic automatlådan i MINI Countryman är sällsynt i klassen. Går att växla med paddlar som i en formel 1-bil.

Tre lägen.

Använd Driving Mode och välj Sport, Green eller Mid för att ändra köregenskaperna, bränsleförbrukningen och bilens balans.

Perfekt fjädring.

Styregenskaper i världsklass, mycket tack vare MacPherson-fjädring fram och finjusterad multi-link fjädring bak.

EASY OPENER.

Låt oss öppna dörren för dig. MINI Countrymans funktion Easy Opener öppnar bagageluckan genom att du sveper med foten under stötfångaren. Perfekt när du har båda händerna fulla.

UPPLYST INTERIÖR.

Lys upp kupén, och stäng ute den gråa vardagen. Den upplysta interiören i MINI Countryman är en riktig humörhöjare med ljusslingor som stämningsbelysning i flera färger som väljs av föraren.

ELJUSTERBARA SÄTEN.

Nu är det lättare än någonsin att hitta din perfekta sittposition. De eljusterbara sätena har två minnen där du sparar förvald position, så att du enkelt kan byta mellan förare.

MINI Connected.

MINI Countryman har en ny instrumentpanel och ett nytt infotainment-system. 6,5 tums displayen är standard.

Spotify och annat trevligt.

Hitta och spela din favoritmusik på Spotify, Pandora, TuneIn radio med mera direkt från instrumentbrädan med MINI Connected.

Assistans vid parkering.

Här är teknologin som läser av parkeringsplatsen. Om platsen är tillräckligt stor styrs bilden automatiskt och du får tydliga kommandon när du ska gasa och bromsa tills bilen är på plats.

Touch­kontrollen känner igen din handstil.

Med MINI Connected XL räcker det med några knapptryck för att välja destination eller spela musik. I vissa modeller räcker det med att skriva några bokstäver med fingret på skärmen.

Elektronisk handbroms.

Minns du när man kunde köra i flera mil innan du förstod att handbromsen var åtdragen? Glöm det. I nya Countryman släpper handbromsen automatiskt när du börjar köra.

LED-strål-
kastare ser runt hörn.

Vinkeln på strålkastarna anpassas automatiskt till bilens fart och tyngd. Med tillval kan det t o m reagera på rattrörelser och lysa upp dina svängar.

ALLTID SÄKER.

Det absolut viktigaste i en MINI är du. Därför har vi utrustat den med säkerhetssystem som reagerar på farliga situationer och varnar dig innan det ens hunnit bli en olycka eller kollision.

ALLTID STOPP.

Oavsett om du står parkerad, startar i backe eller kör i kö, kan du alltid använda den elektriska parkeringsbromsen för att få din MINI att stå still. Allt du behöver göra är att trycka på knappen.

SENASTE TEKNIKENS DÄCK.

Med MINI:s punkteringsfria däck behöver du inte bli stående när du får punktering. Den senaste teknikens punkteringsfria däck gör att du kan fortsätta köra i upp till 80 km/h så att du kommer hem säkert. Däckens sidor är förstärkta och tillverkade i värmetåligt gummi samtidigt som de speciella fälgarna hindrar däcket att lossna.

FÖRAR-
ASSISTANS.

Ligg steget före, tack vare MINI:s Driving Assistant-paket. Forward Collision Warning förebygger olyckor genom att varna dig om din MINI närmar sig framförvarande fordon i för hög hastighet. Systemet förbereder bromsarna för snabbare respons och kortare bromssträcka. Med City Collision Mitigation kan systemet förutse plötsliga händelser i trafiken och bromsa bilen automatiskt.

Åtta airbags.

Två fram, två på sidorna, två takmonterade och två knä-airbags. Samtliga läser av kraften i kollisionen och anpassas så att de skyddar dig och dina passagerare.

Farthållaren som tänker.

Farthållaren i MINI Clubman anpassar farten i kurvor och backar. En inbyggd kamera ser dessutom till att avståndet till bilen framför inte ändras.

Dynamic stability control.

Systemet som gör dig till en bättre förare genom att reglera motoreffekten och aktivera bilens bromsar, så att drivgreppet maximeras för varje hjul.

Head-up display.

Inspirationen kommer från cockpiten i jetplan. Viktig information projeceras på vindrutan, så att du kan hålla blicken rakt fram.

UPPHÖJDA SÄTEN.

Perfekt utsikt. MINI Countrymans upphöjda säten gör att du får en hög sittposition och perfekt sikt och överblick över både trafikanter och terräng.

MINI PICKNICKBÄNK.

Fäll ut picknick-bänken ur bagagerummets golv, slå dig ner och njut utsikten. Tvåsätesbänken är bekvämt mjuk och har ett skyddstäcke så att du slipper bli smutsig om benen när du sitter ner.

EXTERIOR OPTIC PACK.

Res med stil, oavsett om du är i stan eller i outforskad terräng. Tillvalspaketet MINI ALL4 Exterior Optic pack innehåller svart högblanka stötfångardetaljer, silverfärgade haslplåtar fram- och bak, silverfärgade tröskellister och takrails.

ROBUST DESIGN.

MINI Countryman är otvetydigt en MINI. Med sina maskulina proportioner och äventyrligt sinne, är detta vad vi kallar en SAV, Sports Activity Vehicle, en allround-bil lika perfekt för stadstrafik som fjällmiljö.

PLATS FÖR FEM.

MINI Countryman är vår mest mångsidiga MINI hittills. Den rymliga kupén med en lyxig känsla rymmer fem vuxna. Benutrymmet har växt så att även den längsta passageraren nu bekvämt kan sträcka ut benen på långa resor.  

PLATS FÖR PACKNING.

Tack vare större bagageutrymme får nu ännu mera packning plats. Flexibiliteten i MINI Countryman ger oändliga möjligheter, oavsett vardagskörning i staden eller en helgtur till landet.

FLEXIBLA BAKSÄTEN.

Addera plats där du behöver den. Vare sig du behöver plats för tre i baksätet eller flera stora resväskor i bagageutrymmet, kan du addera plats där du behöver den. Baksätet är skjutbart upp till 13 centimeter och går att fälla 40/20/40 alternativt 60/40.

EXTRAVAGANT INTERIÖR

Luta dig tillbaka och slappna av. Njut av de exklusiva skinnsätena (tillval) occh känn den mjuka ytan på instrumentbrädan. Låt dina sinnen överraskas.

MINI LOGO PROJEKTION.

Varje hjälte har en. MINI logo projektion, som sprider en ljusstråle från sidospegeln på förarsidan, för att välkomna dig när du kliver in i bilen.

PAKET

krydda din mini

minipaket för countryman.

Med MINIs fördelaktiga paket kan du se till att din MINI kryddar upp vardagen, och spara pengar på köpet. Välj hur välkryddad du vill servera din MINI med hjälp av våra populära paket!

Paket MINI Countryman

MINI TAKTÄLT.

SEMESTERPLANER?

Lämna stan, åk ut på äventyr i vildmarken och när du hittat ditt speciella ställe, stanna kvar, njut av tystnaden och insup naturen. Till nya MINI Countryman lanseras nu ett taktält som rymmer två personer och bjuder en lite annorlunda övernattning. Det är i samarbete med den italienska taktältsspecialisten Autohome som taktältet tagits fram för att passa perfekt, både i storlek och design. Taktälten är i nedfällt läge inte större än en takbox och fälls enkelt upp med några enkla handgrepp. Uppfällt har det en storlek 2,10 meter långt, 1,30 meter brett och 94 centimeter högt. Tältet är vattentätt med ventilation och har två dörrar från vardera sida med dragkedja och också myggnät för alla öppningar. Invändigt finns led-lampor och fiffiga lastnät för prylar. En madrass med överdrag ingår, likaså en stege.

KÖP HÄR

Tillbehör.

Oavsett hur du vill ha din MINI Countryman har vi någonting för dig.
Välj emellan olika vinterhjul med nordiskt eller europeiskt anpassade vägegenskaper, med eller utan RunFlat-teknologi. Utrusta din Countryman med skidhållare, en takbox med sportstripes, en ihopfällbar cykelhållare, extraljus i LED eller varför inte kombinera ett kontrasttak i Aspen White med 19 tums rallyfälgar i samma färg och finish?
Med MINI originaltillbehör är möjligheterna oändliga!

MINI originaltillbehör

Motorer.

Cooper

HK 136
0 – 100 km/h 9,6 (9,6)
Bränsleförbrukning 0,57 (0,57)
CO2 g/km 130 (130)
Bygg din MINI Mer info

Cooper ALL4

HK 136
0 – 100 km/h 9,8 (9,8)
Bränsleförbrukning 0,62 (0,61)
CO2 g/km 143 (140)
Bygg din MINI Mer info

Cooper D

HK 150
0 – 100 km/h 8,9 (8,8)
Bränsleförbrukning 0,45 (0,46)
CO2 g/km 118 (120)
Bygg din MINI Mer info

Cooper D ALL4

HK 150
0 – 100 km/h 8,8 (8,7)
Bränsleförbrukning 0,5 (0,5)
CO2 g/km 132 (131)
Bygg din MINI Mer info

Cooper S

HK 192
0 – 100 km/h 7,5 (7,4)
Bränsleförbrukning 0,63 (0,62)
CO2 g/km 144 (141)
Bygg din MINI Mer info

Cooper S ALL4

HK 192
0 – 100 km/h 7,3 (7,2)
Bränsleförbrukning 0,71 (0,66)
CO2 g/km 162 (150)
Bygg din MINI Mer info

Cooper S E ALL4

Plug-in Hybrid

HK 224
0 - 100 km/h 6,8
Bränsleförbrukning 0,21
CO2 g/km 49
Bygg din MINI mer info

John cooper works

HK 231(231)
0 - 100 km/h 6,5 (6,5)
Bränsleförbrukning 0,74 (0,69)
CO2 g/km 169 (158)
Bygg din MINI Mer info
Scrolla till toppen