Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

För hela livet.

MINI Clubman.

Pris ESSENTIAL från 246.000 kr.

Höjdpunkter

Highlights

För hela livet.

Plats för fem, sex dörrar och mer bagageutrymme. De dubbla bakdörrarna gör det lätt att packa in och lasta ur.

Highlights

England möter Tyskland.

Engelskt hantverk kombineras med BMW:s tyska ingenjörskonst och omtanke om varje liten detalj.

Highlights

Gokartkänsla.

Med hjulen ute i hörnen och perfekt balans ligger MINI Clubman som en gokart på vägen.

Highlights

MINI Clubman

Ett ögonkast på nya MINI Clubman kommer få ditt hjärta att slå snabbare. Djärv med särskiljande drag drar den blickarna till sig. Men nya MINI Clubman är så mycket mer än bara ögongodis. Mognare och större är den mer mångsidig än någonsin och en MINI för alla tillfällen och hela familjen.

Filmer

MINI Clubman

Gasen i botten.

Turbomotorer, imponerande fartresurser och möjlighet att ställa in stötdämparna i tre distinkta lägen ger MINI Clubman härliga köregenskaper. Se Harald Thies från MINI berätta om gokartkänsla och krafter.

MINI Clubman

Gasen i botten.

Turbomotorer, imponerande fartresurser och möjlighet att ställa in stötdämparna i tre distinkta lägen ger MINI Clubman härliga köregenskaper. Se Harald Thies från MINI berätta om gokartkänsla och krafter.

MINI Clubman

Typiskt MINI.

MINI Clubman är större och snyggare och en fröjd att köra. Dr Ernst Fricke, projektansvarig, förklarar vad som gör den så typiskt MINI.

MINI Clubman

Design.

Aerodynamisk, distinkt, rymlig kupé och två bakdörrar - brittiskt hantverk möter tysk ingengörskonst. Klicka och hör designteamet berätta hur de formade MINI Clubman.

MINI Clubman

Utrymme.

Fem säten, sex dörrar och generöst bagageutrymme gör bilen både praktisk och rolig. Oliver Sieghart, ansvarig för interiör design, berättar om den välsignade insidan.

MINI Clubman

Ljud.

Ljud är inte bara något man hör, utan även något man känner. Jacopo Marchetti beskriver hur de olika körlägena i en MINI förändrar bilens karaktär både kör- och ljudmässigt. Från en känsla av välbefinnande i komfortläget till 100% MINI-känsla om man byter över till sportläge.

MINI Clubman

Vision.

Med nya MINI Clubman kliver MINI in i ett nytt segment där vi också möter nya kundbehov. Danske Anders Warming, chefsdesigner på MINI, beskriver hur han och hans team har bibehållit det karaktäristiska arv som varje MINI bär på och samtidigt skapat en helt ny karaktär som man inte tidigare förknippat MINI med.

MINI Clubman

Harman Kardon Sound.

Funktioner

 • Prestanda
 • Teknik
 • Säkerhet
 • Design

ALL4.

Fyrhjulsdriften i ALL4 ger maximalt fäste och utmärkta köregenskaper i alla situationer. Nya MINI Clubman ALL4 är redo för nya utmaningar. Är du?

Turbo­motorer.

MINI Clubman har turbomotorer som utvecklats med utgångspunkt från BMW:s prisbelönta motorteknologi.

Åttastegad automat.

Den åttastegade Steptronic automatlådan i MINI Clubman Cooper är sällsynt i klassen. Går att växla med paddlar som i en formel 1-bil.

Tre lägen.

Använd Driving Mode och välj Sport, Green eller Mid för att ändra köregenskaperna, bränsleförbrukningen och bilens balans.

Perfekt fjädring.

Styregenskaper i världsklass, mycket tack vare MacPherson-fjädring fram och finjusterad multi-link fjädring bak.

MINI Connected.

Nya MINI Clubman har en ny instrumentpanel och ett nytt infotainment-system. 6,5 tums displayen är standard.

Spotify och annat trevligt.

Hitta och spela din favoritmusik på Spotify, Pandora, TuneIn radio med mera direkt från instrumentbrädan med MINI Connected.

Assistans vid parkering.

Här är teknologin som läser av parkeringsplatsen. Om platsen är tillräckligt stor styrs bilden automatiskt och du får tydliga kommandon när du ska gasa och bromsa tills bilen är på plats.

Touch­kontrollen känner igen din handstil.

Med MINI Connected XL räcker det med några knapptryck för att välja destination eller spela musik. I vissa modeller räcker det med att skriva några bokstäver med fingret på skärmen.

Elektronisk handbroms.

Minns du när man kunde köra i flera mil innan du förstod att handbromsen var åtdragen? Glöm det. I nya Clubman släpper handbromsen automatiskt när du börjar köra.

LED-strålkastare ser runt hörn.

Vinkeln på strålkastarna anpassas automatiskt till bilens fart och tyngd. Med tillval kan det t o m reagera på rattrörelser och lysa upp dina svängar.

Enkelt att komma in.

Det räcker med att ha nycklarna i fickan för att öppna och starta din MINI. Mycket att bära? Svep med foten under den bakre stötfångaren, så öppnas bakdörrarna.

Åtta airbags.

Två fram, två på sidorna, två takmonterade och två knä-airbags. Samtliga läser av kraften i kollisionen och anpassas så att de skyddar dig och dina passagerare.

Farthållaren som tänker.

Farthållaren i MINI Clubman anpassar farten i kurvor och backar. En inbyggd kamera ser dessutom till att avståndet till bilen framför inte ändras.

Dynamic stability control.

Systemet som gör dig till en bättre förare genom att reglera motoreffekten och aktivera bilens bromsar, så att drivgreppet maximeras för varje hjul.

Head-up display.

Inspirationen kommer från cockpiten i jetplan. Viktig information projiceras på vindrutan, så att du kan hålla blicken rakt fram.

Förstärkt chassi med stålram.

MINI Clubman har ett extremt starkt chassi. Det är tillverkat av stål som förstärkts med austenit och nanopartiklar för att skydda dig och dina passagerare.

Formad i en vindtunnel.

MINI Clubman strömlinjeformade kaross är lätt att känna igen, med b l a distinkta luftventiler vid hjulen.

Delade bakdörrar.

De delade bakdörrarna är inte bara typiska för MINI Clubman, de gör det också lättare att lasta i och lasta ur. Bagageutrymmet rymmer 360 liter - som kan bli upptill 1250 liter med fällda baksäten.

Välkommen in.

Du märker att Clubman är vår största MINI hittills när du sätter dig i den. Frågan är om den inte också har vår snyggaste interiör hittills. Det finns flera olika skinnklädslar att välja mellan, b l a Chesterfield leather med diamantmönster.

Alltid rätt ljus.

Hur ljust vill du att det ska vara? Vilket ljus vill du att det ska vara? Välj mellan tolv olika ljusinställningar och 255 färgnyanser.

Ser du solen?

Mer än en kvadratmeter soltak betyder bättre utsikt för alla i bilen, oavsett om man sitter fram eller bak.

Som du vill.

Chansen är stor att du får precis den Clubman du drömmer om. Det finns mer än 10 miljoner olika sätt att kombinera tillbehör, utrustning och färger.

MINI har blivit stor.

En längre, bredare MINI, med plats för fem och större bagageutrymme (1250 liter med fällda baksäten).

Utrustningsnivåer

Parkeringsassistent

ESSENTIAL.

Genom att addera utrustningsnivån ”Essential” gör du din MINI mer personlig och får allt det grundläggande man önskar i en bil. Den innehåller bland annat LED-ljus, inklusive dimljus i LED, PDC fram och bak, parkeringsassistent, sportläderratt, farthållare med bromsfunktion, Connected Media med 6,5" touchskärm, smarta och snygga ljussystem med välkomstljus, läsljus och väl upplysta speglar i solskydden, armstöd fram, höjdjustering för passagerarsätet fram, förvaringsfack och velourmattor.
 
 
 

Ljuspaket

EXPERIENCE.

Utrustningsnivån ”Experience” innehåller utrustning som gör din MINI ännu mer sportig och tilltalande  Den innehåller allt från ”Essential” plus smarta tillägg som fällbart ryggstöd 40/20/40, bagagenät, Connected Navigation, avbländbara interiörspeglar, 17" Vent Spoke lättmetallfälg, Excitement Package ett invändigt ljuspaket i flera färger som låter dig välja belysning efter humör och ger upplysta dörrhandtag, välkomstbelysning m m och MINI Yours interiör Illuminated som möjliggör upplyst panel i kupén som både ökar trivseln och gör det behagligare vid mörkerkörning. 
 

Head-up display

MAXIMISE.

Med Maximise-paketet får du en riktigt het MINI med en attityd som får dig att synas och med teknik som gör att du kan hålla kontakt med omvärlden under körning. Förutom all utrustning från Essential och Experience får du nu sportstolar fram, interiört- och exteriört spegelpaket med infällbara sidobackspeglar, MINI Connected Navigation Plus, Head-up display, backkamera, Harmon Kardon högtalare, adaptiv farthållare med bromsfunktion, Comfort Access-system, MINI Yours läder, MINI Driving Modes samt Körassistent med helljusautomatik och personkollisionsvarningssystem.

Tekniska specifikationer

 • Kapacitet

  säten 5
  babageutrymme 360-1250 l 
  dörrar 4
  tankvolym 48 l
 • Utvändiga mått

    cooper  cooper s
  bredd 1800 mm 1800 mm
  tjänstevikt (inkl förare)  1395 kg 1460 kg
  längd 4253 mm 4253 mm
  hjulbas 2670 mm 2670 mm
 • Miljö & drivlina

    cooper cooper s
  antal cylindrar  3 4
  cylindervolym 1499 CM³ 1998 CM³
  effekt 136 hk  192 hk 
  vridmoment 220 nm 280 nm
  bränsle bensin bensin
  0 – 100 KM/H 9,1 7,2
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100 KM NEDC 0,51 0,66
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100 KM WLTP 6,5 7,4
  CO 2 G/KM NEDC 131 151
  CO 2 G/KM WLTP 148 168


  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din MINI-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.