Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

MINI Cabrio.

Privatleasa från 3.095 kr/mån.

Sätt inte tak på spänningen.

Upptäck känslan av att utforska staden och dess gränser i en MINI Cabrio. Gjord för upptäckter och full av spontanitet och känslor - gör dig redo att fälla ner taket och njuta av solen.

Följ dina ingivelser! Den mest spännande platsen i en MINI Cabrio är bakom ratten. Gör dig redo att fälla ner taket och utforska staden i solskenet.

MINI CABRIO SIDEWALK EDITION

Höjdpunkter

Lär känna MINI Cabrio

Sätt inte tak på spänningen.

FUNKTIONER

 • PRESTANDA & DESIGN
 • HJÄLPSYSTEM
 • INFOTAINMENT
 • SÄKERHET
 • UTRUSTNINGSNIVÅER
 • MINI YOURS
MINI CABRIO - LASTA ENKLARE

MINI CABRIO - LASTA ENKLARE

GÖR DET LÄTT ATT LASTA TUNGT.

Tack vare kreativt utnyttjande av varje centimeter erbjuder MINI Cabrio mer lastutrymme än vad du kanske tror. Och tack vare en smart funktion är det enklare att packa. Genom att helt enkelt trycka upp taket kan du göra bakluckans öppning större så att det blir lättare att få in lasten. Med taket uppe har du ett generöst lastutrymme på hela 215 liter, och med nedfällt tak får du praktiska 160 liter. Tack vare den smarta 50/50-fällningen av baksätet är det lätt att få med långa föremål, som till exempel en surfbräda.

BAKLYKTOR I UNION JACK-DESIGN

BAKLYKTOR I UNION JACK-DESIGN

EN HOMMAGE TILL VÅRA RÖTTER.

Precis som MINI så bär den brittiska flaggan på en lång och stolt historia. Anpassade för modern körning bildar dessa iögonfallande LED-baklyktor en Union Jack-flagga i två delar. En ram i krom förhöjer utseendet ytterligare.

MINI-LOGOTYP

MINI-LOGOTYP

SÅ MYCKET MER ÄN EN LOGOTYP.

Den bevingade MINI-logotypen är en bärare av vår historia och vårt rika arv. Nu har vi gjort om den lite. Den har blivit lite mindre och modernare och låter nu lacken på din MINI synas genom vingarna. Bara att kliva in i din MINI har nu också blivit en upplevelse tack vare LED-projektorer i undersidan av dörren som projicerar MINI-logotypen på marken för att önska dig välkommen ombord.

INSTRUMENTBRÄDA OCH INTERIÖRA YTOR

INSTRUMENTBRÄDA OCH INTERIÖRA YTOR

BLI DELAKTIG I SKAPANDET.

Spänningen stiger långt innan du ens fått din nya bil. Det kommer att kännas extra tydligt när du ska välja inredning. Förutom standardfärgen ”Carbon Black” kan du välja inredningsdetaljer i tre olika färger: ”Malt Brown”, ”Glowing Red” och ”Satelite Grey”. I sann MINI-anda kan du också ge panelen på passagerarsidan en personlig prägel med en pianolackad panel.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE

LÅT LJUSET SKINA.

De här strålkastarna ger både utsökt design och den allra senaste matrix-ljus-teknologin till din MINI. Resultatet är minst sagt lysande. LED-kurvljusen ser till att lysa upp din väg när du svänger i dåligt upplysta korsningar. Säkerheten ökar genom att du lyser upp delar av vägen som du annars kanske inte hade sett. Det unika uttrycket understryks ytterligare av de vita körriktningsvisarna.

LED-STRÅLKASTARE

LED-STRÅLKASTARE

LYS UPP TILLVARON.

Vi har gjort om LED-strålkastarna och gett dem ett renare och mer modernt uttryck. Halvljuset har integrerade körriktningsvisare i form av ringar kring ljusen, något som är möjligt tack vare strålkastarnas unika design. De svarta strålkastarhusen förstärker den ikoniska MINI-looken. Bi-LED tekniken ger kraftfullt hel- och halvljus för bättre sikt och högre säkerhet. Varde ljus, du är redo för en utflykt!

VÄXELLÅDA & MOTOR

VÄXELLÅDA & MOTOR

7-STEGAD STEPTRONIC-DUBBEL­KOPPLINGS-VÄXELLÅDA.

Den sjuväxlade, automatiska Steptronic-växellådan ger dynamiska växlingar tack vare ett välbalanserat elektroniskt system. Växelväljaren låter dig själv avgöra om du vill växla själv eller njuta av automatiska växlingar. Start/Stop-funktionen sänker bensinförbrukningen och minskar utsläpp. Vår MINI Cooper S har en 7-stegad automatisk Steptronic-sport-växellåda som tack vare två sammankopplade mekaniska enheter lägger i nästa växel medan den ligger kvar på den förra. Allt för en ännu bättre acceleration.

VÄXELLÅDA & MOTOR

VÄXELLÅDA & MOTOR

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA

MINI John Cooper Works-modellerna är utrustade med en automatisk 8-stegad Steptronic-växellåda för ännu sportigare och mer följsam körning. De extra växlarna minskar varvtalen i höga hastigheter och bidrar till optimal kraft och låg förbrukning. Tack vare Steptronic-funktionen kan du välja mellan bekväm automatisk växling eller den sportiga känslan med manuella växlingar. Start/Stop-funktionen ger dig en mer ekonomisk färd genom sänkt bränsleförbrukning, mindre motorljud och lägre utsläpp. De åtta växlarna ger väl avvägda övergångar som minimerar varvtalet mellan växlingar så att du kan njuta av en ännu kraftfullare acceleration.

MINI hjul

HJUL

HJUL.

Det är inte bara körglädjen som är unik. Vi ger dig enorma möjligheter att själv anpassa din MINI efter din egen personliga stil, genom valmöjligheter som alla är skapade för att maximera prestandan hos din MINI. Vi erbjuder hjul i en rad olika färger och stilar som passar alla smaker. Varför inte prova några olika för att se hur de ser ut på din MINI? Prova att bygga din egen MINI idag.

KÖRLÄGEN

KÖRLÄGEN

DITT LÄGE PÅ VÄGEN.

Kör grönt. Kör hårt. Eller någonstans mitt emellan. Om du vill ta det lugnt på vägen väljer du det bränslesnåla GREEN-läget. Då optimeras bränsletillförseln och motorn kopplas bort när du släpper gasen. Om du känner för en större upplevelse kan du välja SPORT-läget för en mer responsiv styrning och kraftigare acceleration. Till och med morrandet från avgasutblåset stiger då någon oktav. För det bästa av två världar kan du hålla dig i MID-läge för klassisk gokartkänsla på vägen.

ATMOSFÄRBELYSNING

ATMOSFÄRBELYSNING

ATMOSFÄR­BELYSNING.

MINI 3-dörrar hatch levereras utrustad med MINI Excitement Pack. Det innehåller bland annat atmosfärbelysning som låter dig ställa in färgen på ljuset i kupén. Skapa den perfekta atmosfären som matchar ljusen i staden omkring dig och känsloläget som du befinner dig i.

MINI CENTRUMINSTRUMENT

MINI CENTRUMINSTRUMENT

LED-RING RUNT CENTRUM­INSTRUMENTET.

Kasta en blick på LED-ringen runt centruminstrumentet på din MINI. Den är där för att hålla dig sällskap. Lite som en extra medpassagerare. Den har egna känslor som den visar genom att glöda intensivt och växla färg när olika händelser inträffar. Som när du ändrar körläge, varvar upp motorn, tar emot ett mobilsamtal eller höjer volymen på musiken. Föredrar du en stillsammare förarplats så ställer du bara in den att lysa i en konstant färg.

NYA MINI-FÄRGER

NYA MINI-FÄRGER

EN FÄRGSTARK UPPLEVELSE.

De senaste tillskotten till vårt stora utbud av karossfärger har beskrivits med ord som ”sprudlande”, ”exklusiva” och ”uttrycksfulla”. Upplev ”Solaris Orange”, ”Starlight Blue” och ”Emerald Grey” med egna ögon och se vad du själv säger. Här kan du se hela utbudet av kulörer, såväl standard-, tillvals- och specialfärger.

INTERIÖRA FÄRGVAL

INTERIÖRA FÄRGVAL

FÄRGKOMBINA­TIONER.

Spänningen stiger långt innan du ens fått din nya bil. Det känns extra tydligt när du väljer din inredning. Förutom standardfärgen ”Carbon Black” kan du välja inredningsdetaljer i tre olika färger: ”Malt Brown”, ”Glowing Red” och ”Satelite Grey”.

INTERIÖRA YTOR

INTERIÖRA YTOR

INTERIÖRA YTOR.

Se bortom ytan och ge din MINI en personlig prägel med dekorativa detaljer och dörr-elipser i sex olika färgalternativ. Välj mellan ”Piano Black”, ”MINI Yours Interior Style Piano Black Illuminated”, ”Dark Silver”, ”Black Chequered”, den ljusare tonen ”Hazy Grey” eller ”MINI Yours Interior Style Fiber Alloy”. Vi vet att valet inte är helt enkelt, men resultatet kommer bli fantastiskt oavsett vad du tar.

INTERIÖRA HÖJDPUNKTER

INTERIÖRA HÖJDPUNKTER

DETALJER SOM FÖRHÖJER.

Du kan göra din MINI ännu mer personlig genom att välja dekor till mittkonsolen och dörrhandtagen. Dessa designelement finns tillgängliga i ”Hazy Grey” för MINI Cooper-serien. ”Piano Black” är standard för Cooper S och JCW-modellerna och adderar massor av elegant glans åt din MINI.

INTERIÖRA UTSMYCKNINGAR

INTERIÖRA UTSMYCKNINGAR

DEKORATIVA RINGAR

Ringarna i tjusigt ”Piano Black” runt luftintag, högtalare och växelspak är standard för alla modeller. Om du hellre vill kan du välja dem i krom-utförande istället för att skänka din MINI en iögonfallande glans.

MINI Head-Up Display

MINI HEAD-UP DISPLAY

INFORMATION DÄR DU SER DEN.

Head-Up Displayen gör det möjligt att ha ögonen på vägen och på den viktigaste informationen samtidigt. Det är en transparent skärm som är placerad på instrumentpanelen på din MINI, mitt i ditt synfält. Den ger dig information som hastighet, navigation och annan data samtidigt som du kan koncentrera dig på vägen framför.

RTTI

RTTI

TRAFIK­INFORMATION I REALTID.

Undvik förseningar med trafikinformation i realtid (RTTI). Med hjälp av MINI Connected och ditt navigationssystem kan RTTI tala om för dig när det är kö på motorvägen, och när du kan njuta av fri väg framför dig. Den ger dig också varningar för vägarbeten och andra hinder på vägen. Besök MINI Connected store för att ta del av erbjudanden och gratis testversioner.

NAVIGATION

NAVIGATION

HÅLL RÄTT KURS.

MINI Navigation Professional tar allt ett steg längre. Detta tillval inkluderar en högupplöst 8.8”-skärm i färg med split screen-funktionalitet som kan visa flera saker samtidigt. Du får också hela 25 GB med underhållning, 3D-navigation, satellitbilder och MINI touch-kontroll. Den leder dig rätt, helt enkelt. Mer information hittar du i MINI Connected store.

MINI PARKERINGSASSISTANS

MINI PARKERINGSASSISTANS

MINI PARKERINGS­ASSISTANS.

När du nått fram till ditt mål så guidar parkeringsassistansen problemfritt in dig även i de trängsta parkeringsfickor, så att du alltid gör en stilfull entré. Med backkamera som tillval behöver du heller inte vrida nacken av dig när du ska backa in och ut från trånga utrymmen. Backa säkrare, med ett vidare synfält och större självförtroende.

MINI CENTRUMINSTRUMENT

MINI CENTRUMINSTRUMENT

HANDS-FREE MED BLUETOOTH-KOPPLING.

Din MINI kan koppla upp mot mobilen med hjälp av Bluetooth. Det gör att du kan sköta dina samtal säkert, antingen via multifunktionsratten, MINI Touch-kontrollen eller med hjälp av röststyrning. Du kan dessutom streama dina bästa spellistor, sköta jobbsysslor, nå din adressbok och utnyttja andra praktiska funktioner hos din smartphone.

MULTIFUNKTIONSRATT

MULTIFUNKTIONSRATT

FÖR MÅNG­SYSSLARE.

Förutom att den erbjuder ett skönt grepp och understryker de sportiga egenskaperna hos din MINI, så låter multifunktionsratten dig också sköta samtal, aktivera röststyrning och hantera stereon. Eller varför inte slå på radion, besvara telefonsamtal eller slå på farthållaren? Allt utan att ta händerna från ratten.

MINI NAVIGATION

MINI NAVIGATION

VAD DRIVER DIG?

Det innovativa infotainment-systemet i din MINI gör det enkelt och säkert att dra upp volymen på din favoritlåt, underhålla dina passagerare, skicka SMS och mycket mer. Vi har tagit fram en hel rad spännande nyheter som gör tillvaron i kupén mycket intressantare. Därför tänkte vi bjuda på en liten genomgång av våra senaste infotainment-tillval som ger dig funktionerna som passar just dig och din MINI.

RADIO MINI VISUAL BOOST SYSTEM

RADIO MINI VISUAL BOOST SYSTEM

RADIO MINI VISUAL BOOST 6.5".

Med Radio MINI Boost-systemet är magin inom en armslängds avstånd. MINI Connected kopplar upp dig mot yttervärlden via en touch-skärm på 6.5” eller 8.8” (den senare är tillval). Apple CarPlay® låter dig spegla din iPhone på skärmen och streama musik, sköta telefonsamtal, navigera och till och med skicka SMS. Tack vare MINI Connected-tjänsterna kan du också använda en mängd av appar via din iPhone. Sex stycken högtalare ser till att ljudet är i absolut toppnivå.

MINI NAVIGATION

MINI NAVIGATION

MINI NAVIGATIONS-SYSTEM 6.5".

Navigationssystemet i din MINI erbjuder allt som ingår i MINI Visual Boost, plus ett brett urval av smarta tjänster och appar. Du får guidning med röst genom varje sväng på vägen och på den högupplösta 6.5”-touchskärmen kan du se hur du kommer allt närmare ditt mål. Tack vare sökfunktionen är det också enkelt att hitta sevärdheter på vägen och få väder- och trafikinformation i realtid. Kartorna uppdaterar du enkelt via USB.

DYNAMISKT SYSTEM FÖR VÄGHÅLLNING OCH STABILITET

DYNAMISKT SYSTEM FÖR VÄGHÅLLNING OCH STABILITET

DYNAMISKT SYSTEM FÖR VÄGHÅLLNING OCH STABILITET.

Det dynamiska systemet för väghållning (DTC) ser till att din MINI håller ett fast grepp mot underlaget även om det är halt eller sandigt. Dynamisk stabilitetskontroll (DTC) gör också att bilen blir mer lättmanövrerad. Smarta sensorer känner av om du skulle förlora kursen och systemet fördelar kraften individuellt till hjulen för mer dynamiska svängar och bättre kurvtagning.

MINI FÖRARASSISTENT

MINI FÖRARASSISTENT

EN OSYNLIG GUIDE.

Förarassistenten i din MINI är som ett extra par ögon som gör din resa både tryggare och bekvämare. En kamerabaserad, aktiv farthållare ser till att du håller avståndet till trafikanter framför dig. System för fotgängarvarning och kollisionsskydd scannar hela tiden av gatan och bromsar in om en fara plötsligt skulle dyka upp. Trafikskyltsigenkänning hjälper dig att hela tiden ha koll på aktuell hastighetsbegränsning och eventuellt omkörningsförbud.

SYSTEM FÖR RULLSKYDD.

SYSTEM FÖR RULLSKYDD.

AKTIVT RULLSKYDDS­SYSTEM.

Din säkerhet är högsta prioritet. Det är därför varje MINI Cabrio är utrustad med en osynlig skyddsbåge som utlöses på bråkdelen av en sekund för att skydda dig och dina passagerare om bilen skulle slå runt. Skyddsbågen är inbyggd bakom bilens säten och dold under eleganta mattsvarta lock. Detta skyddssystem bidrar tillsammans med den styva karossen och stadiga ramen till att skapa en skyddad zon för de som färdas i bilen om den skulle välta.

Utrustningspaket

ESSENTIAL.

Genom att addera utrustningsnivån ”Essential” gör du din MINI mer personlig och får allt det grundläggande man önskar i en bil. Den innehåller bland annat LED-ljus, inklusive dimljus i LED, med Union Jack-design på baklyktorna, färddator, automatisk regnsensor som styr vindrutetorkare och strålkastare, PDC bak, sportläderratt, smarta och snygga ljussystem med välkomstljus, läsljus och väl upplysta speglar i solskydden, Connected Media med 6,5" touchskärm, Conencted Drive service, 16" lättmetallfälgar och velourmattor.

UTRUSTNINGSNIVÅER

EXPERIENCE.

Utrustningsnivån ”Experience” innehåller utrustning som gör din MINI ännu mer sportig och tilltalande Den innehåller allt från ”Essential” plus smarta tillägg som sportstolar, 17" lättmetallfälg, PDC bak och fram, parkeringsassistent, Komfortöppning, MINI Yours interiör Illuminated som möjliggör upplyst panel i kupén som både ökar trivseln och gör det behagligare vid mörkerkörning och avbländbara interiörspeglar.

UTRUSTNINGSNIVÅER

MAXIMISE.

Med Maximise-paketet får du en riktigt het MINI med en attityd som får dig att synas och med teknik som gör att du kan hålla kontakt med omvärlden under körning. Förutom all utrustning från Essential och Experience får du nu adaptiva matrix LED-strålkastre, MINI Navigation med MINI Connected och 8,8" skärm, head-up display, backkamera, Harmon Kardon högtalare, Active Cruise Control, Körassistent och infällbara sidobackspeglar.

MINI YOURS

MINI YOURS

MINI YOURS - FOR INDIVIDUA­LISTER

Tack vare MINI Yours-programmet får du fantastiska möjligheter att göra din MINI mer personlig och anpassad till din egen personliga stil. Allt genom material och formgivning av allra högsta klass. Från exteriöra färgval, aluminiumhjul och interiörfärger till utsökta klädselval. Du har nästan obegränsade möjligheter att skräddarsy din egen MINI. Släpp loss din fantasi!

MINI-MATERIAL

MINI-MATERIAL

EN FÖRFINAD KÄNSLA.

Vi på MINI bryr oss verkligen om material. Bakom varje Mini Yours-alternativ vi erbjuder, ligger vår historia av individuell anpassning och känsla för detaljer. Våra klädselval till exempel, är en fin möjlighet att ge din MINI en personlig prägel. Vi har valt ut det bästa lädret, bearbetat det hantverksmässigt och lagt till fina detaljer som flätade dekorband. Typiskt oss.

MINI YOURS-RATT

MINI YOURS-RATT

STYR MOT DIN EGEN VÄG.

MINI Yours-programmet handlar om material av högsta kvalitet, god formgivning och hantverkskunnande i toppklass. Vi väljer noga ut läder av högsta kvalitet till MINI Yours-sportratten. Pricken över i är detaljer som de aluminiumfärgade, handsydda kontrastsömmarna.

MINI YOURS-INTERIÖR

MINI YOURS-INTERIÖR

PREMIUM-INTERIÖR.

Vi har tre nya material för instrumentpanel och dörrlister på din MINI. ”Dark Cottonwood” är en modern tolkning av en klassisk look. ”Fiber Alloy” är äkta aluminium-plätering som ciselerats i ett fiskbensmönster för att påminna om klassisk engelsk tweed. ”Off White” är ett val inspirerad av benporslin som skänker en elegant känsla till din interiör.

Utrustningsnivåer.

Union Jack-design på baklykta

ESSENTIAL.

Genom att addera utrustningsnivån ”Essential” gör du din MINI mer personlig och får allt det grundläggande man önskar i en bil. Den innehåller bland annat LED-ljus, inklusive dimljus i LED, med Union Jack-design på baklyktorna, färddator, automatisk regnsensor som styr vindrutetorkare och strålkastare, PDC bak, sportläderratt, smarta och snygga ljussystem med välkomstljus, läsljus och väl upplysta speglar i solskydden, Connected Media med 6,5" touchskärm, Conencted Drive service, 16" lättmetallfälgar och velourmattor.

Parkeringsassistent

EXPERIENCE.

Utrustningsnivån ”Experience” innehåller utrustning som gör din MINI ännu mer sportig och tilltalande Den innehåller allt från ”Essential” plus smarta tillägg som sportstolar, 17" lättmetallfälg, PDC bak och fram, parkeringsassistent, Komfortöppning, MINI Yours interiör Illuminated som möjliggör upplyst panel i kupén som både ökar trivseln och gör det behagligare vid mörkerkörning och avbländbara interiörspeglar.


Head Up-display

MAXIMISE.

Med Maximise-paketet får du en riktigt het MINI med en attityd som får dig att synas och med teknik som gör att du kan hålla kontakt med omvärlden under körning. Förutom all utrustning från Essential och Experience får du nu adaptiva matrix LED-strålkastre, MINI Navigation med MINI Connected och 8,8" skärm, head-up display, backkamera, Harmon Kardon högtalare, Active Cruise Control, Körassistent och infällbara sidobackspeglar.

Specifikationer

 • Kapacitet

  Säten 4
  bagageutrymme 215 l
  dörrar 2
  tankvolym 40-44 l
 • Utvändiga mått

    Cooper Cooper S
  Spårvidd 1,485 mm fram och bak 1,485 mm fram och bak
  Bredd 1727 mm 1727 mm
  tjänstevikt (inkl förare) 1305 kg 1370 kg
  Längd 3821 mm 3850 mm
  Hjulbas 2495 mm 2495 mm
 • Miljö & drivlina

    COOPER  cooper s** JCW
  ANTAL CYLINDRAR  3 4  
  CYLINDERVOLYM 1499 CM³ 1998 CM³  
  EFFEKT  136 HK 178 HK 231 HK
  VRIDMOMENT 220 NM 280 NM 320 NM
  BRÄNSLE BENSIN BENSIN BENSIN
  0 – 100 KM/H 8,8 7,2 6,6
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100 KM WLTP* 6,1 6,7 7,4
  CO 2 G/KM WLTP* 139 151 169

   

  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  *Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se.

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

  **Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at +25 ° C, approx. 40 s at -20 °C).

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din MINI-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.