Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

MINI 3-dörrar.

MINI 3-dörrar kan för närvarande endast beställas som elbil - MINI Cooper SE. Vänligen kontakta din närmaste MINI-återförsäljare eller besök ONLINE STORE för att se nya och leveransklara MINI 3-dörrar tillgängliga för köp.

ORIGINALET. I NY TAPPNING.

Stilikon och rebell, den legendariska MINI 3-dörrar är baserad på mer än 60 års brott mot konventionerna. Den dynamiska silhuetten och de elliptiska strålkastarna gör ett briljant intryck, medan det lilla formatet gör den perfekt för trånga gator i stan.

MINI 3-dörrar är utrustad med en mängd tekniska funktioner och praktiska detaljer. Det smarta Connected-infotainmentsystemet med 8,8"-touchscreen och appintegrering är standard. Spännande nya utrustningsnivåer, färger och tillval gör att du kan skapa en helt egen MINI. De 3- och 4-cylindriga TWIN Power Turbo-motorerna sörjer för omedelbart vridmoment så att du kommer iväg snabbt och i SPORT-läget kan du förstärka accelerationen och styrningen för en imponerande smidighet.

Höjdpunkter

Specifikationer

 • Kapacitet

  Säten 4
  Bagageutrymme 211 - 731 l.
  Dörrar 3
  Tankvolym 40-44 l. 
 • Utvändiga mått

    Cooper Cooper S
  Spårvidd 1,485 mm fram och bak 1,485 mm fram och bak
  Bredd 1727 mm 1727 mm
  Tjänstevikt (inkl förare) 1210 kg  1275 kg
  Längd 3821 mm 3850 mm
  Hjulbas 2495 mm 2495 mm
 • Miljö & Drivlina

    Cooper Cooper S*
  Antal cylindrar  3 4
  Cylindervolym 1499 cm³ 1998 cm³
  Effekt  136 hk 178 hk
  Vridmoment 220 nm 280 nm
  Bränsle bensin bensin
  0 – 100 KM/H 8,2 6,7
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100KM WLTP** 5,5 6,2
  CO 2 G/KM WLTP**
  126 140

   

  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och de visade värdena tar inte hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning. Värdena för fordonen här baseras på den nya WLTP-förordningen och översätts därefter till NEDC-ekvivalenta. Observera att från 2020 beräknas fordonsrelaterade skatter på WLTP körcykeln.

  *Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at +25 ° C, approx. 40 s at -20 °C).

  **Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se.

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din MINI-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.

   

MINI COOPER SE.

FÖR DIG SOM VILL KÖRA HELT ELEKTRISKT.

MINI 3-dörrar går även att välja som helt elektrisk. Med elektrisk räckvidd på upp till 234 km är helt elektriska MINI Cooper SE allt du älskar med MINI – och lite till. Den kombinerar gokartkänslan, den unika designen och premiumkvaliteten med utsläppsfri körning.

Välj mellan olika utrustningspaket samt en rad enskilda tillval för att få just den MINI Cooper SE som passar dig.

OEMOTSTÅNDLIG. MED AVSIKT

Dynamiska linjer och en fräsch, ren stil kombinerat med stor spårvidd och korta överhäng ger MINI 3-dörrar ett kompakt och atletiskt utseende. De distinkta strålkastarna kompletteras perfekt av de nya iögonfallande sidoluftintagen som även innehåller LED-blinkers.

Dörrhandtag, tanklucka och andra nya designdetaljer i pianosvart ger MINI 3-dörrar ett individuellt utseende. Det innovativa utbudet av unika lättmetallfälgar avrundar allt perfekt.

MINI 3-dörrar – grå och svart – design

TIDLÖS KLASSIKER. SPÄNNANDE FRAMTID.

I den unika MINI-designen kombineras spänning, överdrift och elegans. MINI-silhuetten är omisskännlig på vägen. Och de nya iögonfallande designdetaljerna och aerodynamiska linjerna ger en direkt känsla av att det händer något spännande.

Konst och prestanda kombineras både på insidan och utsidan för att förmedla en spännande historia.

MINI 3-dörrar - förarplatsen

EN FÖRSTKLASSIG KUPÉUPPLEVELSE.

Förarplatsen är det tekniska hjärtat i MINI:s kupé. Den är utformad för att göra körningen säkrare och roligare och du känner dig alltid välkommen.

Du omges av precisionskontroll, navigation, underhållning och säkerhet – medan multifunktionsratten ger ett utmärkt grepp för behaglig körning.

MINI 3-dörrar – pianosvart – designdetaljer

PIANOSVART EXTERIÖR.

Eleganta, blanka pianosvarta designdetaljer tillför stil och utstrålning till ramen runt strålkastarna och baklyktorna, dörrhandtagen och den nya kylargrillen på din MINI.

Denna klassiska finish förstärker det ikoniska utseendet och den tuffa attityden hos din MINI. Detta kan förstärkas ytterligare med andra komponenter i pianosvart – som tak, spegelkåpor, fälgar, ränder på motorhuven och MINI-loggor.

MINI 3-dörrar – baklyktor – Union Jack

BAKLYKTOR I UNION JACK-DESIGN.

Baklyktorna med LED-ljus bildar ett tvådelat motiv som anspelar på det ikoniska emblemet. Den intrikata precisionen hos belysningen tillför en extra dos individualitet.

Baklyktorna är omslutna av en ram i pianosvart och är en snygg, iögonfallande hänvisning till MINI:s stolta härkomst.

MINI 3-dörrar – interiör – atmosfärbelysning

ATMOSFÄRBELYSNING.

Anpassa färgen i kupén och skapa en perfekt stämning som återspeglar ditt humör. Även den infällda belysningen runt kanterna vid förarplatsen får samma färg som resten av atmosfärbelysningen.

MINI 3-dörrar – grå och svart – panoramatak

PANORAMATAK.

Även när det är stängt fyller panoramataket kupén med ljus och skapar en ljus, inbjudande stämning – medan både passagerarna fram och bak kan njuta av en fantastisk utsikt och frisk luft.

Det öppnas och stängs automatiskt med en knapp och kan även styras med bilnyckeln.

MINI 3-dörrar – lättmetallfälgar 18"

18"-LÄTTMETALLFÄLGAR MED TUNNA EKRAR.

Om du funderar på att skaffa en ny stil har vi några snygga fälgar som garanterat får andra att titta lite extra, tappa hakan och få snabbare puls.

De här nya iögonfallande 18"-lättmetallfälgarna är utvecklade för att förstärka det sportiga, imponerande utseendet hos din MINI. Din Tinder-profil kommer att vara bättre än någonsin.