Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

MINI 3-dörrar.

Privatleasa från 2.995 kr/mån.

Utforska varje kurva.

Med sin ikoniska formgivning och omtalade köregenskaper är MINI 3-dörrar olik allt annat du hittar på vägen. Nu är den snabbare och mer uppkopplad än någonsin. Den är allt det där som du älskar med MINI, fast bättre.

MINI 3-dörrar är allt det där som du älskar med MINI, fast snabbare och bättre. Den är redo att göra din körning mer spännande än någonsin.

Höjdpunkter

Filmer

MINI 3-dörrar.

FUNKTIONER

 • PRESTANDA & DESIGN
 • HJÄLPSYSTEM
 • INFOTAINMENT
 • SÄKERHET
 • MINI YOURS
BAKLYKTOR I UNION JACK-DESIGN

BAKLYKTOR I UNION JACK-DESIGN

EN HOMMAGE TILL VÅRA RÖTTER.

Precis som MINI bär den brittiska flaggan på en lång och stolt historia. Anpassade för modern körning bilder dessa iögonfallande LED-baklyktor en Union Jack-flagga i två delar. En ram i krom förhöjer utseendet ytterligare.

MINI logotype

MINI-LOGOTYP

SÅ MYCKET MER ÄN EN LOGOTYP.

Den bevingade MINI-logotypen är en bärare av vår historia och vårt rika arv. Nu har vi gjort om den lite. Den har blivit lite mindre och modernare och låter nu lacken på din MINI synas genom vingarna. Bara att kliva in i din MINI har nu också blivit en upplevelse tack vare LED-projektorer på undersidan av dörren som projicerar MINI-logotypen på marken för att önska dig välkommen ombord.

Interiöra ytor

INSTRUMENTBRÄDA OCH INTERIÖRA YTOR

BLI DELAKTIG I SKAPANDET.

Spänningen stiger långt innan du ens fått din nya bil. Det kommer kännas extra tydligt när du själv valt din inredning. Förutom standardfärgen ”Carbon Black” kan du välja inredningsdetaljer i tre olika färger: ”Malt Brown”, ”Glowing Red” och ”Sattelite Grey”. I sann MINI-anda kan du också ge panelen på passagerarsidan en personlig prägel med en pianolackad panel som är bakbelyst i ett modernt mönster inspirerad av den brittiska flaggan.

Adaptiva LED-strålkastare

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE

LÅT LJUSET SKINA.

De här strålkastarna ger både utsökt design och den allra senaste matrix-ljus-teknologin till din MINI. Resultatet är minst sagt lysande. LED-kurvljusen ser till att lysa upp din väg när du svänger i dåligt upplysta korsningar. Säkerheten förhöjs då genom att du lyser upp delar av vägen som du annars kanske inte skulle ha sett. Det unika uttrycket understryks ytterligare av de vita körriktningsvisarna.

LED-STRÅLKASTARE

LED-STRÅLKASTARE

LYS UPP TILLVARON.

Vi har gjort om LED-strålkastarna och gett dem ett renare och mer modernt uttryck. Halvljuset har integrerade körriktningsvisare i form av blinkande ringar kring ljusen, något är möjligt tack vare strålkastarnas unika design. De svarta strålkastarhusen förstärker den ikoniska MINI-looken. Bi-LED tekniken ger kraftfullt hel- och halvljus för bättre sikt och högre säkerhet. Varde ljus, du är redo för en utflykt!

Sjuväxlad automatisk Steptronic-växellåda

VÄXELLÅDA & MOTOR

7-STEGAD STEPTRONIC-DUBBEL­KOPPLINGS-VÄXELLÅDA.

Den sjuväxlade, automatiska Steptronic-växellådan ger oerhört dynamiska växlingar tack vare ett välbalanserat elektroniskt system. Du väljer själv om du vill växla själv eller njuta av automatiska växlingar. Start/Stop-funktionen sänker bensinförbrukningen och minskar utsläpp. Vår MINI Cooper S har en 7-stegad automatisk Steptronic-sport-växellåda som tack vare två sammankopplade mekaniska enheter lägger i nästa växel medan den ligger kvar på den förra. Allt för en ännu bättre acceleration.

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA.

VÄXELLÅDA & MOTOR

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA.

Vår MINI John Cooper Works-modell är utrustad med en automatisk 8-stegad Steptronic-växellåda för ännu sportigare och följsammare körning. De extra växlarna minska varvtalen i höga hastigheter och ger dig optimal kraft. Tack vare Steptronic-funktionaliteten kan du välja mellan bekväm automatisk växling eller den sportiga känslan med manuella växlingar. Start/Stop-funktionen ger dig en mer ekonomisk färd genom sänkt bränsleförbrukning, mindre motorljud och lägre utsläpp. De åtta växlarna ger väl avvägda övergångar som minimerar varvtalet mellan växlingar så att du kan njuta av en ännu kraftfullare acceleration.

MINI hjul

HJUL

HJUL.

Det är inte bara körglädjen som är unik. Vi ger dig enorma möjligheter att låta din MINI spegla din egen personliga stil, genom valmöjligheter som alla är skapade för att maximera prestandan hos din MINI. Vi erbjuder hjul i en rad olika färger och stilar som passar alla smaker. Varför inte prova några olika för att se hur de ser ut på din MINI? Prova att bygga din egen MINI idag.

Körläge på vägen

KÖRLÄGEN

DITT LÄGE PÅ VÄGEN.

Kör grönt. Kör hårt. Eller någonstans mitt emellan. Om du vill ta det lugnt på vägen väljer du bara det bränslesnåla GREEN-läget. Då optimeras bränsletillförseln och motorn kopplas bort när du släpper gasen. Om du känner för en kraftfullare upplevelse kan du välja SPORT-läget för en mer responsiv styrning och kraftigare acceleration. Till och med morrandet från avgasutblåset stiger då någon oktav. För det bästa av två världar kan du hålla dig i MID-läge för att hålla medelvägen på vägen.

Atmosfärbelysning

ATMOSFÄRBELYSNING

ATMOSFÄR­BELYSNING.

MINI 3-dörrar hatch levereras utrustad med MINI Excitement Pack. Det innehåller bland annat atmosfärbelysning som låter dig ställa in färgen på ljuset i kupén. Skapa den perfekta atmosfären som matchar ljusen hos staden omkring dig och känsloläget som du befinner dig i.

MINI centruminstrument

MINI CENTRUMINSTRUMENT

LED-RING RUNT CENTRALA INSTRUMENT­BRÄDAN.

Kasta en blick på LED-ringen runt den centrala instrumentbrädan på din MINI. Den är där för att hålla dig sällskap. Lite som en extra medpassagerare. Den har egna känslor som den visar genom att glöda intensivt och växla färg när olika händelser inträffar. Som när du ändrar körläge, varvar upp motorn, tar emot ett mobilsamtal eller höjer volymen på musiken. Föredrar du en stillsammare förarplats så ställer du bara in den att lysa i samma färg som i kupéns atmosfärbelysning.

MINI-färger

NYA MINI-FÄRGER

EN FÄRGSTARK UPPLEVELSE.

De senaste tillskotten till vårt stora utbud av karossfärger har beskrivits med ord som ”sprudlande”, ”exklusiva” och ”uttrycksfulla”. Upplev ”Solaris Orange”, ”Starlight Blue” och ”Emerald Grey” med egna ögon och se vad du själv säger. Här kan du se hela utbudet av kulörer, såväl standard-, tillvals- och specialfärger.

Interiöra färgval

INTERIÖRA FÄRGVAL

FÄRG­KOMBINA­TIONER.

Spänningen stiger långt innan du ens fått din nya MINI. Det känns extra tydligt när du själv valt din inredning. Förutom standardfärgen ”Carbon Black” kan du välja inredningsdetaljer i tre olika färger: ”Malt Brown”, ”Glowing Red” och ”Satelite Grey”.

Interiöra ytor

INTERIÖRA YTOR

INTERIÖRA YTOR.

Se bortom ytan och ge din MINI en personlig prägel med dekorativa detaljer och dörr-elipser i sex olika färgalternativ. Välj mellan ”Piano Black”, ”MINI Yours Interior Style Piano Black Illuminated”, ”Dark Silver”, ”Black Chequered”, den ljusare tonen ”Hazy Grey” eller ”MINI Yours Interior Style Fiber Alloy”. Vi vet att valet inte är helt enkelt, men resultatet kommer bli fantastiskt oavsett vad du väljer.

Interiöra höjdpunkter

INTERIÖRA HÖJDPUNKTER

DETALJER SOM FÖRHÖJER.

Du kan göra din MINI ännu mer personlig genom att välja dekor till mittkonsolen och dörrhandtagen. Dessa designelement finns tillgängliga i ”Hazy Grey” för MINI Cooper-serien. ”Piano Black” är standard för Cooper S och JCW-modellerna och adderar massor av elegant glans åt din MINI.

Dekorativa ringar

INTERIÖRA UTSMYCKNINGAR

DEKORATIVA RINGAR.

Ringarna i tjusigt ”Piano Black” runt luftintag, högtalare och växelspak är standard för alla modeller. Men om du hellre vill kan du välja dem i krom-utförande istället för att skänka din MINI en iögonfallande glans.

MINI Head-Up Display

MINI HEAD-UP DISPLAY

INFORMATION DÄR DU SER DEN.

MINI Head-Up Display gör det möjligt att ha ögonen på vägen och på den viktigaste informationen samtidigt. Det är en transparent skärm som installerats på instrumentpanelen på din MINI, mitt i ditt synfält. Den förser dig med information som hastighet, navigation och annan data samtidigt som du kan koncentrera dig på vägen framför dig.

Real Time Traffic Information

RTTI

TRAFIK­INFORMATION I REALTID.

Undvik förseningar med trafikinformation i realtid (RTTI). Med hjälp av MINI Connected och ditt navigationssystem kan RTTI tala om för dig när det är tjockt på motorvägen, och när du kan njuta av fri väg framför dig. Den ger dig också varningar för vägarbeten och andra hinder på vägen. Besök MINI Connected store för att ta del av erbjudanden och gratis testversioner.

Navigation

NAVIGATION

HÅLL RÄTT KURS.

MINI Navigation Professional tar allt ett steg längre. Detta tillval inkluderar en högupplöst 8.8”-skärm i färg med split screen-funktionalitet som kan visa flera saker samtidigt. Du får också hela 25 GB med underhållning, 3D-navigation, satellitbilder och MINI touch-kontroll. Den leder dig rätt, helt enkelt. Mer information hittar du i MINI Connected store.

MINI parkeringsassistans

MINI PARKERINGSASSISTANS

MINI PARKERINGS­ASSISTANS.

När du nått fram till ditt mål så guidar parkeringsassistansen problemfritt in dig även i de trängsta parkeringsfickor, så att du alltid gör en stilfull entré. Med backkamera som tillval behöver du heller inte vrida nacken av dig då du ska backa in och ut från trånga utrymmen. Backa säkrare, med ett vidare synfält och större självförtroende.

MINI CENTRUMINSTRUMENT

MINI CENTRUMINSTRUMENT

HANDS-FREE MED BLUETOOTH-KOPPLING.

Din MINI kan koppla upp mot mobilen med hjälp av Bluetooth. Det gör att du kan sköta dina samtal säkert, antingen via multifunktionsratten, MINI Touch-kontrollen eller med hjälp av röststyrning. Du kan dessutom streama dina bästa spellistor, sköta jobbsysslor, nå din adressbok och utnyttja andra praktiska funktioner hos din smartphone.

Multifunktionsratt

MULTIFUNKTIONSRATT

FÖR MÅNGSYSSLARE.

Förutom att den erbjuder ett skönt grepp och understryker de sportiga egenskaperna hos din MINI, så låter multifunktionsratten dig också sköta samtal, aktivera röststyrning och hantera stereon. Eller varför inte slå på radion, besvara telefonsamtal eller slå på farthållaren? Allt utan att ta händerna från ratten.

Infotainment-system

MINI INFOTAINMENTSYSTEM

VAD DRIVER DIG?

Det innovativa infotainment-systemet i din MINI gör det enkelt och säkert att dra upp volymen på din favoritlåt, underhålla dina passagerare, skicka SMS och mycket mer. Vi har tagit fram en hel rad spännande nyheter som gör tillvaron i kupén så mycket intressantare. Därför bjuder vi här på en liten genomgång av våra senaste infotainment-tillval som ger dig funktionerna som passar just dig och din MINI.

RADIO MINI VISUAL BOOST SYSTEM

RADIO MINI VISUAL BOOST SYSTEM

RADIO MINI VISUAL BOOST 6.5".

Med Radio MINI Boost-systemet är magin inom en armslängds avstånd. MINI Connected kopplar upp dig mot yttervärlden via en touch-skärm på 6.5” eller 8.8” (den senare är tillval). Apple CarPlay® låter dig spegla din iPhone på skärmen och streama musik, sköta telefonsamtal, navigera och till och med skicka SMS. Tack vare MINI Connected-tjänsterna kan du också använda en mängd av appar via din iPhone. Sex stycken högtalare ser till att ljudet är i absolut toppnivå.

MINI NAVIGATIONS-SYSTEM 6.5".

MINI NAVIGATION

MINI NAVIGATIONS-SYSTEM 6.5".

Navigationssystemet i din MINI erbjuder allt som ingår i MINI Visual Boost, plus ett brett urval av smarta tjänster och appar. Du får guidning med röst genom varje sväng på vägen och på den högupplösta 6.5”-touchskärmen kan du se hur du kommer allt närmare ditt mål. Tack vare sökfunktionen är det också enkelt att hitta sevärdheter på vägen och få väder- och trafikinformation i realtid. Kartorna uppdaterar du enkelt via USB.

MINI NAVIGATIONS-SYSTEM 8.8".

MINI NAVIGATION

MINI NAVIGATIONS-SYSTEM 8.8".

Innehåller MINI-navigationssystemet, Radio MINI Boost, plus en mängd annan innovativ teknik. I centrum finner du en högupplöst 8.8”-skärm med split screen-funktion. Du styr allt enkelt med MINI touch-kontrollen på mittkonsolen. Kopplar du in din smartphone i armstödet kan du också ringa och ta emot samtal. Du kan till och med använda en rad funktioner hos din telefon och hos navigationssystemet bara genom att använda din röst. Laddning av apparater med Bluetooth sker helt trådlöst. 3D-satellit-kartan ser hela tiden till att du vet precis var du är.

DTC

DYNAMISKT SYSTEM FÖR VÄGHÅLLNING OCH STABILITET

DYNAMISKT SYSTEM FÖR VÄG­HÅLLNING OCH STABILITET.

Det dynamiska systemet för väghållning (DTC) ser till att din MINI håller ett fast grepp mot underlaget även om det är halt eller sandigt. Dynamisk stabilitetskontroll (DTC) gör också att bilen blir mer lättmanövrerad. Smarta sensorer känner av om du skulle förlora kursen och systemet fördelar kraften individuellt till hjulen för mer dynamiska svängar och bättre kurvtagning.

MINI FÖRARASSISTENT

MINI FÖRAR­ASSISTENT

EN OSYNLIG GUIDE.

Förarassistenten i din MINI är som ett extra par ögon som gör din resa både tryggare och bekvämare. En kamerabaserad, aktiv farthållare ser till att du håller avståndet till trafikanter framför dig. System för fotgängarvarning och kollisionsskydd scannar hela tiden av gatan och bromsar in om en fara plötsligt skulle dyka upp. Trafikskyltsigenkänning hjälper dig att hela tiden ha koll på aktuell hastighetsbegränsning och eventuellt omkörningsförbud.

MINI YOURS

MINI YOURS

MINI YOURS – FÖR INDIVIDUA­LISTER.

Tack vare MINI Yours-programmet får du fantastiska möjligheter att göra din MINI mer personlig och anpassad till din egen personliga stil. Allt genom material och formgivning av allra högsta klass. Från exteriöra färgval, aluminiumhjul och interiörfärger till utsökta klädselval. Du har nästan obegränsade möjligheter att skräddarsy din egen MINI. Släpp loss din fantasi!

MINI material

MINI YOURS

EN FÖRFINAD KÄNSLA.

Vi på MINI bryr oss verkligen om material. Bakom varje Mini Yours-alternativ vi erbjuder, ligger vår historia av individuell anpassning och känsla för detaljer. Våra klädselval till exempel, är en fin möjlighet att ge din MINI en personlig prägel. Vi har valt ut det bästa lädret, bearbetat det hantverksmässigt och lagt till fina detaljer som flätade dekorband. Typiskt oss.

MINI Yours-sportratten

MINI YOURS

STYR MOT DIN EGEN VÄG.

MINI Yours-programmet handlar om material av högsta kvalitet, god formgivning och hantverkskunnande i toppklass. Vi väljer noga ut läder av högsta kvalitet till MINI Yours-sportratten. Pricken över i är detaljer som de aluminiumfärgade, handsydda kontrastsömmarna.

Fiber Alloy

MINI YOURS

PREMIUM-INTERIÖR.

Vi har tre nya material för instrumentpanel och dörrlister på din MINI. ”Dark Cottonwood” är en modern tolkning av en klassisk look. ”Fiber Alloy” är äkta aluminium-plätering som ciselerats i ett fiskbensmönster för att påminna om klassisk engelsk tweed. ”Off White” är ett val inspirerat av benporslin som skänker en elegant känsla till din interiör.

Utrustningsnivåer

Union Jack-design på baklykta

ESSENTIAL.

Genom att addera utrustningsnivån ”Essential” gör du din MINI mer personlig och får allt det grundläggande man önskar i en bil. Du får LED-ljus, inklusive dimljus i LED, med Union Jack-design på baklyktorna, färddator, automatisk regnsensor som styr vindrutetorkare och strålkastare, PDC bak, sportläderratt, smarta och snygga ljussystem med välkomstljus, läsljus och väl upplysta speglar i solskydden, Connected Media med 6,5" touchskärm, MINI Connected, 16" lättmetallfälgar och velourmattor.

Parkeringsassistent

EXPERIENCE.

Utrustningsnivån ”Experience” innehåller utrustning som gör din MINI ännu mer sportig och tilltalande. Du får all utrustning från ”Essential” plus smarta tillägg som sportstolar, 17" lättmetallfälg, PDC bak och fram, parkeringsassistent, komfortöppning, avbländbara interiörspeglar, MINI Yours interiör Illuminated som möjliggör upplyst panel i kupén som både ökar trivseln och gör det behagligare vid mörkerkörning.

Head Up-display

MAXIMISE.

Med Maximise-paketet får du en MINI med en attityd och med teknik som gör att du kan hålla kontakt med omvärlden under körning. Förutom all utrustning från Essential och Experience får du nu adaptiva matrix LED-strålkastre, MINI Navigation med MINI Connected och 8,8" skärm, head-up display, backkamera, Harmon Kardon högtalare, Active Cruise Control, Körassistent och infällbara sidobackspeglar.

Specifikationer

 • Kapacitet

  Säten 4
  Bagageutrymme 211 - 731 l.
  Dörrar 3
  Tankvolym 40-44 l. 
 • Utvändiga mått

    Cooper Cooper S
  Spårvidd 1,485 mm fram och bak 1,485 mm fram och bak
  Bredd 1727 mm 1727 mm
  Tjänstevikt (inkl förare) 1210 kg  1275 kg
  Längd 3821 mm 3850 mm
  Hjulbas 2495 mm 2495 mm
 • Miljö & Drivlina

    cooper cooper s*
  Antal cylindrar  3 4
  Cylindervolym 1499 cm³ 1998 cm³
  Effekt  136 hk 178 hk
  Vridmoment 220 nm 280 nm
  Bränsle bensin bensin
  0 – 100 KM/H 8,2 6,8
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100KM WLTP** 5,7 6,3
  CO 2 G/KM WLTP**
  129 144

   

  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  *Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at +25 ° C, approx. 40 s at -20 °C).

  **Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se.

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din MINI-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.