Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

Privatleasing.

Att leasa en bil privat innebär att du långtidshyr bilen under en period, vanligen tre år. Eftersom du inte äger bilen slipper du betala kontantinsats till skillnad från när du tar ett billån. Det du betalar är en månadskostnad som kan baseras på faktorer som bilens pris, utrustningsnivå, restvärde, leasingperiod och körsträcka.

Privatleasingerbjudanden

* Månadskostnader för privatleasing är inkl. moms och varierar beroende på löptid och körsträcka. Övermil debiteras med 12,50 kr inkl. moms per mil. Extra kostnader tillkommer vid användande överstigande normalt slitage. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer med f.n. 595 kr resp. 55 kr. Skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer. Månadskostnaden kan komma att ändras under kontraktstiden på grund av förändringar i rådande marknadsläge. Finansiering via MINI Financial Services.

Det här ingår när du privatleasar.

Vi har gjort det så lätt som möjligt för dig som privatperson att ha bil. Med vår privatleasing långtidshyr du din MINI av MINI Financial Services. Du avtalar körsträcka och betalar inte en krona när du hämtar bilen, servicen är fri och extrautrustning väljer du efter eget tycke och smak. När avtalstiden är slut lämnar du bara tillbaka den till din återförsäljare. Förutsatt att bilen är utan anmärkning och att antal mil inte överstiger avtalad körsträcka, tillkommer inga kostnader.

När du privatleasar ingår alltid*:

*Inklusive allt utom bränsle, försäkring och vinterdäck. Uppläggnings- och administrationsavgift samt avgifter från Transportstyrelsen tillkommer.

Försäkring och service

MINI BETALSKYDD.

MINI Betalskydd är en försäkring som kan ersätta din månadskostnad om du som leasingkund plötsligt skulle drabbas av till exempel arbetslöshet eller sjukskrivning.

Betalskyddet ingår kostnadsfritt de tre första månaderna från kontraktets startdatum. Därefter upphör försäkringen men du kan välja att köpa till en frivillig motsvarighet. Försäkringsgivare av betalskyddet är AXA.

MINI försäkring

Med din nya MINI har du två olika valmöjligheter. Det enklaste och mest förmånliga är att teckna en leasingförsäkring från MINI Försäkring, vilket ger dig en fast premie under hela kontraktstiden. Det är både smidigt och enkelt då du får en samlad faktura för både leasinghyra och försäkringspremie.

Om du inte väljer att teckna leasingförsäkringen är din nya MINI alltid försäkrad i två veckor, kostnadsfritt, genom en så kallad ”Trygga-Milen" försäkring när du finansierar den med BMW Financial Services. Efter två veckor får du välja om du vill fortsätta med MINI Försäkring till en extra förmånlig premie som baseras på din ålder.

MINI Service Inclusive

Med MINI Service Inclusive behöver du inte oroa dig för underhållskostnader. Du får ordinarie service i enlighet med bilens intervallsystem under 36 månader upp till 4000 mil, utan några extra kostnader. Service sker hos din auktoriserade MINI återförsäljare/verkstad i Sverige.

SKÖTSEL AV LEASINGBIL.

SKÖTSEL AV LEASINGBIL.

Genom att sköta om din MINI och lämna in den på service i enlighet med bilens intervallsystem kan du undvika onödiga kostnader vid kontraktets slut. När bilen indikerar att det är dags för service bokar du en tid och lämnar in den hos din återförsäljare, sedan tar vi hand om resten. För att det ska vara enklare för dig att hålla reda på vad normalt slitage innebär får du en återlämningsguide kort efter att du har hämtat ut din nya MINI.

Frågor och svar om privatleasing

 • Vad är privatleasing?

  Privatleasing innebär att du långtidshyr en bil. Du äger den alltså inte, utan lämnar tillbaka den efter avtalsperioden som vanligtvis är 36 månader. Du slipper tänka på bilens andrahandsvärde och besväret med att sälja bilen och betalar istället en avgift per månad.

 • Hur fungerar privatleasing?

  När du privatleasar en bil behöver du inte betala någon insats vid starten vilket innebär att du inte binder upp något kapital i bilen. Det betyder även att du inte äger bilen, utan när du privatleasar hyr du bilen av oss på MINI Financial Services och lämnar tillbaka den efter 36 månader. Om bilen inte har några skador utöver normalt slitage och du har hållit körsträckan inom avtalets ramar tillkommer inga kostnader vid återlämnandet av bilen.

 • Vad ingår i privatleasing?

  Vad som ingår när du privatleasar en bil beror på leasinggivarens villkor. Privatleasar du ingår alltid, förutom bilen med den extrautrustning du valt, två veckors fri "Trygga-Milen"-försäkring samt MINI Service Inclusive under 36 månader upp till 4000 mil. Uppläggnings- och administrationsavgift samt skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer, så väl som kostnader för exempelvis böter. Det gör även drifts-, underhålls- och reparationskostnader vid skada.

 • Vad kostar privatleasing?

  Kostnaden för privatleasing varierar såklart beroende på leasinggivare men den brukar baseras på bilens pris, restvärde, leasingperiod och körsträcka. I vår kalkylator kan du beräkna din exakta månadskostnad för privatleasing utifrån dessa olika faktorer. 

 • Kan månadsavgiften ändras under kontraktstiden?

  Om du korrigerar upp körsträckan under pågående kontraktstid för att du kör mer än vad du angav när du tecknade avtalet kommer månadskostnaden öka. Detta eftersom körsträckan påverkar månadskostnaden.

  Månadskostnaden kan komma att ändras under kontraktstiden på grund av förändringar i rådande marknadsläge. I kontraktets allmänna villkor finner information om exakt vilka faktorer som kan påverka din månadskostnad. Som kund hos oss får du i förhand information om eventuella justeringar på din månadskostnad.

 • Kan min leasingavgift förändras?

  Leasingavgiften kan komma att ändras under kontraktstiden på grund av förändringar  i rådande marknadsläge. Din leasingavgift är rörlig och kan både minska och öka. STIBOR90 och vår refinansieringskostnad är det som basräntan baseras på. I kontraktets allmänna villkor finner du mer information om exakt vilka faktorer som kan påverka din rörliga månadskostnad.

  Som kund hos oss får du i förhand information om eventuella justeringar på din månadskostnad.

 • Vad är det för skillnad på privatleasing och billån?

  En av de största skillnaderna mellan privatleasing och billån är att vid billån/avbetalning måste du enligt lag betala minst 20% av bilens värde i kontantinsats. Pengar som du kan investera i annat för att få avkastning på. Vid privatleasing långtidshyr du bilen och behöver inte betala någon insats vid starten vilket innebär att du inte binder upp något kapital i bilen. Det betyder även att du inte äger bilen när du har den på privatleasing utan du hyr den av oss på MINI Financial Services och lämnar tillbaka bilen efter 36 månader.

  Läs mer om MINI Billån

 • Vad innebär att MINI Service Inclusive ingår under hela perioden?

  Din nya MINI har MINI Service Inclusive under 36 månader om du inte kör mer än 4 000 mil. Det innebär att du inte behöver oroa dig för underhållskostnader eftersom du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens intervallsystem, utförd hos din auktoriserade MINI återförsäljare/verkstad i Sverige. Kör du mer än 4000 mil finns ytterligare Service Inclusive-paket att köpa till.

  Läs mer om MINI Service Inclusive

 • Är bilen försäkrad när jag privatleasar?

  Bilen är inte försäkrad per automatik så du måste själv lägga till försäkring när du beställer bilen. Det enklaste och mest förmånliga är att teckna en leasingförsäkring från MINI Försäkring, vilket ger dig en fast premie under hela kontraktstiden, när du beställer din bil.

  Om du väljer att inte teckna försäkringen är din nya MINI alltid försäkrad i två veckor kostnadsfritt genom en så kallad “Trygga-Milen” försäkring från MINI Försäkring.

  Läs mer om MINI Försäkring

 • Kan man välja en kortare eller längre avtalsperiod än 36 månader?

  I dagsläget erbjuder MINI Financial Services endast en kontraktstid på 36 månader.

 • Vad händer om jag kör längre eller kortare än vald körsträcka under leasingperioden?

  I och med att körsträckan påverkar din månadskostnad är viktigt att direkt höra av sig till oss om din avtalade körsträcka inte stämmer överens med verkligheten. Vi hjälper dig då att justera avtalet enligt dina önskemål.

  Om du lämnar tillbaka bilen vid leasingperiodens slut och har kört mer än den avtalade körsträckan kommer du att debiteras 12,50 kr per övermil, inklusive moms. Justerar du detta i ditt avtal så snart du inser att du kommer köra mer slipper du detta.

  Du når oss enkelt via din inloggning i Mina sidor, eller genom att höra av dig till vår kundservice på telefon eller mejl. Vi är alltid lätta att få tag i och hjälper dig gärna med frågor och funderingar samt korrigeringar av körsträcka eller annat när du är kund hos oss.

 • Hur går en överlåtelse av leasing till?

  Privatleasing är en långtidshyra med en avtalad kontraktstid. Det går att lösa kontraktet i förtid till en kostnad om särskilda anledningar föreligger.

  Du kan ansöka om att överlåta finansieringen till en ny kund. Detta gör du genom att ansöka om överlåtelse på Mina sidor eller höra av dig till vår kundservice på telefon eller mejl. Du kan även fylla i blanketten "Ansökan om överlåtelse av befintligt kontrakt" och maila den till kundservice@bmw.se alternativt skicka den per post till:

  BMW Financial Services
  Box 775
  191 27 Sollentuna

  När vi får din ansökan om överlåtelse görs en sedvanlig kreditbedömning av den nya kunden och om vi godkänner kunden överlåts ditt kontrakt.

 • Kan jag ändra bilmodell under kontraktstiden?

  Du är bunden till den bil du valt under hela din kontraktstid. Om särskilda anledningar föreligger och du vill byta bilmodell under pågående kontraktstid vänder du dig till din återförsäljare för rådfrågning.

 • Kan jag köpa bilen när kontraktet löper ut?

  Vid kontraktsslut skall bilen återlämnas till MINI Financial Services via din MINI-återförsäljare. Skulle du vilja köpa ut din bil är det en dialog du i god tid innan kontraktsslut initierar med din återförsäljare som gärna ger dig råd om de olika alternativ som finns.

 • Vad är restvärde?

  Man brukar skilja på garanterat och kalkylerat, eller beräknat, restvärde. 

  Garanterat restvärde innebär att du som kund betalar en leasinghyra under leasingperioden och vid leasingperiodens slut lämnas bilen tillbaka. Du som kund behöver inte oroa dig för värdeminskningen när du privatleasar en bil.

  Väljer du en annan finansieringsform till exempel billån kan du välja att ha ett kalkylerat restvärde som utgår ifrån din planerade körsträcka. Efter kontraktsperiodens slut kan du som kund behöva betala mer än vad som är beräknat sett till den aktuella marknaden om värdeminskningen har överstigit det beräknade restvärdet.

  Via MINI privatleasing är det alltid 0 kronor kontantinsats och garanterat restvärde, vilket innebär att din leasingbil återköps till det garanterade restvärdet oavsett bilens värdeutveckling.