Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

Hur fungerar en laddhybrid?

Med en laddhybrid kan du använda både elmotorn och förbränningsmotorn på en och samma resa om du behöver. Bilen använder sig i första hand av el, så när du börjar köra bilen drivs den av sin elmotor och när batterinivån blir låg växlar den sömlöst över till förbränningsmotorn. Vid hastigheter högre än 120 km/h kombinerar den båda motorerna för bästa möjliga lösning för miljön.

Förbränningsmotorn tankar du som vanligt på bensinstationen och elmotorn laddar du genom att ansluta den till en laddbox hemma eller vid en laddstation runt om i landet. Dessutom kan elmotorn självladdas medan du kör - under bromsning omvandlas rörelseenergin till elektrisk energi, som sedan skickas tillbaka till elmotorn.

Konstruktionen på MINI Plug-In Hybrids drivlina.

TwinPower Turbo-motorn under framhuven (1) driver framhjulen, med bränsletanken placerad bak (2).

I helt elektriskt läge är fordonet bakhjulsdrivet – med elmotorn (3) placerad bak och drivning på bakhjulen.

Batteri- och elektroniksystemen finns under baksätena (4).

Laddhybridens räckvidd.

Hur långt du kommer med laddhybriden beror på faktorer som batteriets kapacitet, dagstemperatur och körstil. Vår laddhybrid MINI Countryman Plug-in Hybrid har ett batteri på 10 kWh vilket kan ge en räckvidd på 50 kilometer på ren el. Fördelen med en laddhybrid är att så länge du har bensin i tanken kan du fortsätta köra även när batteriet är urladdat. Det ger en trygghet ute på vägarna.

Ladda en laddhybrid

Laddning av en laddhybrid görs enkelt med den medföljande laddkabeln som ansluts till en laddbox hemma eller offentligt. MINI Countryman Plug-In Hybrid har ett litiumjonbatteri som håller optimal temperatur för maximal prestanda och livstid. Ladduttaget är snyggt placerat bakom bilens ena sidoblinker och en LED-belysning runt ladduttaget tänds och indikerar laddning.

Den klassiska förbränningsmotorn tankar du precis som vanligt på bensinstationen.

Med MINI Charging får du tillgång till ett av världens största publika laddnätverk. Ladda din MINI vid någon av laddpunkterna världen över med bara ett kort eller MINI App.

Köpa laddhybrid

Hitta leveransklara Plug-In Hybrider i Online Store


Hitta din favorit direkt bland de laddhybrider som finns tillgängliga för köp och omgående leverans hos våra auktoriserade MINI-återförsäljare.

Köpa laddhybrid med billån.

Med MINI Billån får du kreditbesked direkt när du väljer din nya laddhybrid och din MINI räcker som säkerhet för lånet. Du får en jämn kostnad under hela återbetalningstiden men kan själv välja att göra extra amorteringar och anpassa löptiden. Under de första tre månaderna får du dessutom ett kostnadsfritt låneskydd, som du själv kan välja att förlänga om du vill.

Köpa begagnad laddhybrid.

I vårt MINI NEXT sortiment kan du som föredrar att köpa en begagnad laddhybrid smidigt välja bland de bilar som finns i lager. Miljöbilspremien gäller inte begagnade laddhybrider, men däremot finns många andra fördelar med att köpa begagnat. Bilarna i MINI NEXT-sortimentet är max 5 år gamla, har servats regelbundet och har bara reparerats med MINI Originaldelar. Dessutom har de aldrig gått längre än 12 000 mil och säljs alltid med en omfattande 12-månadersgaranti.

Leasa laddhybrid

Bryr du dig mer om att köra bilen än att äga den? Då är leasing den perfekta lösningen för dig. Att leasa en laddhybrid är både enkelt och smidigt och blir allt vanligare.

Privatleasing av laddhybrid – MINI TO GO.

Med MINI TO GO hämtar du din MINI hos din återförsäljare och när avtalstiden är slut lämnar du bara tillbaka den där du hämtade den. Så länge bilen inte har några skador och antal mil inte överstiger den körsträcka som var avtalad så betalar du inget mer. Dessutom är servicen fri och du väljer extrautrustning helt efter eget tycke och smak. Det är så enkelt det bara kan bli för dig som privatperson att skaffa en laddhybrid!

Företagsleasing av laddhybrid – MINI AT WORK.

Vill du företagsleasa en laddhybrid och fokusera på det roliga med att ha bil? Genom MINI AT WORK skräddarsyr vi tillsammans en lösning som passar just dig och ditt företag.

Laddhybrid och miljöpåverkan

Plug-in hybrider hjälper dig att minska dina koldioxidutsläpp utan att offra bekvämligheten. Med MINI Countryman Plug-In Hybrid kan du köra upp till 50 kilometer utan lokala koldioxidutsläpp. Det genomsnittliga koldioxidutsläppet för MINI Countryman Plug-In Hybrid är tack vare den elektriska drivlinan bara 40 g / km - under hälften av genomsnittsnivån för nya bränsledrivna bilar.

Skillnad mellan laddhybrid och elbil

Den största skillnaden mellan laddhybrider och elbilar är att laddhybriden använder både en elmotor och en förbränningsmotor medan elbilen endast drivs av el.

Laddhybrid/Plug-in hybrid.   Elbil.
 • Två motorer; el- och klassisk förbränningsmotor.
 • Laddas via en laddstation och tankas med bensin eller diesel.
 • Lägre utsläpp av fossila bränslen än konventionella bilar eftersom drivsätt anpassas efter körsträcka.

Läs mer om MINI Countryman Plug-In Hybrid

 

 • Drivs helt och hållet av elmotor och är batteridriven.
 • Laddas via en laddstation.
 • Släpper inte ut koldioxid vid körning.

Läs mer om helt elektriska MINI Cooper SE

Läs mer om elbilar

Frågor och svar om laddhybrider

 • Finns det laddhybrider som SUV?

  Ja, visst kommer laddhybrider som SUV! SUV står för Sports Utility Vehicle och brukar även kallas för stadsjeep. Utmärkande för en SUV är att den är sportig, praktisk och konstruerad för att tåla ett mer varierande underlag än personbilar annars brukar klara av. Vi brukar kalla vår laddhybrid MINI Countryman Plug-iIn Hybrid för SAV (Sports Activity Vehicle).

 • Hur fungerar bytet mellan elmotorn och förbränningsmotorn?

  Laddhybrider/Plug-in hybrider växlar mellan el och bränsle utan att du behöver lyfta ett finger. Förbränningsmotorn startar automatiskt när det elektriska batteriet börjar ta slut eller när extra kraft behövs vid till exempel accelerationer.

 • Kan man fortsätta köra även efter att tanken är tom på bensin?

  Ja, ett tag. Om ditt batteri har ström kan du fortsätta köra även om du inte har någon bensin kvar i tanken. Men det är en bra idé att hålla tanken delvis full, särskilt om du ska på en längre resa.

 • Hur ofta behöver en laddhybrid laddas?

  Hur ofta du behöver ladda batteriet på en laddhybrid beror såklart på hur långt och ofta du kör, men om du tar för vana att ladda batteriet efter varje körning brukar räckvidden inte vara något problem. Med MINI Countryman Plug-in hybrid kan du köra upp till 50 kilometer körning i elektriskt läge innan förbränningsmotorn tar över tills du laddat upp den igen.

  Läs mer om laddning här.

 • Vad är WLTP och vad har det med räckvidd att göra?

  WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) infördes i september 2018 och har sedan den 1 januari 2020 helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. Den innebär nya regler för hur man mäter förbrukning, utsläpp och andra skadliga ämnen. Den innebär också ett standardiserat sätt att mäta räckvidden på.

  Läs mer om WLTP här.

 • Hur långt går laddhybriden på en laddning?

  Enligt WLTP är den elektriska räckvidden för MINIs laddhybrid MINI Countryman Plug-In Hybrid 50 kilometer.

  Läs mer om räckvidd här.

 • Vad är skillnaden mellan en hybrid och en laddhybrid?

  En hybrid, eller elhybrid, har precis som laddhybriden både en förbränningsmotor och en elmotor. Skillnaden mot en laddhybrid är att elmotorn i elhybriden inte kan laddas från en laddbox utan bara genom bilens egen generator.