MÅTT

KOMPAKT OCH ELEKTRISK.

Din perfekta MINI är bara några klick bort, men vi vill hjälpa dig att välja en modell som passar dina behov bäst. En nyckelfaktor som ofta förbises vid val av bil är storleken. Det är avgörande att man känner till de exakta måtten. Den här guiden har utformats för att du ska lära känna MINI Cooper SE bättre och ge dig lite bakgrund till varför det är bra att känna till de här sakerna.

MINI Cooper SE – trekvart – mått MINI Cooper SE – trekvart – mått MINI Cooper SE – trekvart – mått
MINI Cooper SE – mått – parkeringsplatser och garage

PARKERINGSPLATSER OCH GARAGE.

Om du har ett garage måste du se till att din MINI har tillräckligt med plats i det utrymme du har. Och alla garage har inte samma storlek. Nya MINI Cooper SE är 3 858 mm lång (Cooper S, 4 036 mm), 1 928 mm bred (inklusive backspeglar) och 1 460 mm hög.

10,8 M VÄNDRADIE.

Bilens vändradie är det minsta utrymme som krävs för att bilen ska göra en cirkelformad vändning (dvs. en U-sväng). Nya MINI Cooper SE har en vändradie på 10,8 m, så trots det rymliga utrymmet, erbjuder den en smidig manövrering i stadens gator och bland tung trafik, och dess utmärkta sikt gör att du vet exakt var bilens alla delar är.

MINI Cooper SE – mått – vändradie
MINI Cooper SE – mått – däck och fälgar

16–18" LÄTTMETALLFÄLGAR.

Vårt utbud av 16–18" eleganta eller sportiga aluminiumfälgar gör körningen ännu bättre samtidigt som din MINI Cooper SE får ett väldigt individuellt utseende. Välj bara din motorprestanda så visar vi en samling med lämpliga vinter- och sommarhjul.

Hjuldimensionen är subjektiv eftersom det som verkligen spelar roll är din smak och dina prioriteringar. Men om du kör på skakiga vägar kommer både 16" och 18"-fälgar att ge dig smidig körning. 18"‌-fälgar ser fantastiska ut, men de väger lite mer och kan påverka bränsleförbrukningen. Varför inte be din MINI Partner om mer information och provkör några bilar för att se och känna skillnaden?