MINI 5-DÖRRAR

UTVÄNDIGA MÅTT.

Din perfekta MINI är bara några klick bort men vi vill hjälpa dig att välja en modell som passar dina behov bäst. En nyckelfaktor som ofta förbises vid val av bil är storleken. Det är avgörande att man känner till de exakta måtten. Men det är också intressant. 

MINI Countryman – trekvart – mått

*Måtten (mm) kan variera beroende på modell och tillvalsutrustning.

MINI 5-dörrar – mått – parkering och garage MINI 5-dörrar – mått – parkering och garage

PARKERINGSPLATSER OCH GARAGE.

Om du har ett garage måste du se till att din MINI ryms väl i det utrymme du har. MINI 5-dörrar är 4 023 mm lång (Cooper S är 4 036 mm), har en bredd på 1 928 mm (vid sidospeglarna) och en höjd på 1 425 mm. Trots fler dörrar, högre höjd och större benutrymme än sin bror med tre dörrar, får den plats i de flesta utrymmen och ger nästan samma smidighet och hantering.

11,1 M VÄNDRADIE.

Bilens vändradie är det minsta utrymme som krävs för att bilen ska göra en cirkelformad vändning (dvs. en U-sväng). MINI 5-dörrar har en vändradie på 11,1 m, så trots det extra utrymmet är bilen smidig att manövrera på stadens gator och ute på landsvägen.

MINI 5-dörrar – mått – vändradie
MINI 5-dörrar – mått – hjul och fälgar MINI 5-dörrar – mått – hjul och fälgar

15-17" LÄTTMETALLFÄLGAR.

Vårt utbud av 15–17" eleganta eller sportiga aluminiumfälgar gör körningen ännu bättre samtidigt som din MINI 5-dörrar får ett mycket individuellt utseende. Välj bara din motorprestanda så visar vi en samling med lämpliga vinter- och sommarhjul.

Hjuldimensionen är subjektiv eftersom det som verkligen spelar roll är din smak och dina prioriteringar. Men om du kör på skakiga vägar, kommer både 15" och 16"-hjul att ge dig smidig körning. 17"-hjul ser fantastiska ut, men de väger lite mer och kan påverka bränsleförbrukningen. Varför inte be din MINI Partner om mer information och provkör några bilar för att se och känna skillnaden.

Utnyttja utrymmet maximalt.