Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

VÄLJ RÄTT DÄCK FÖR DINA BEHOV.

Vilken typ av däck passar dina behov? Vi erbjuder tre typer av däck som alla fungerar utmärkt i det svenska klimatet.

EUROPEISKA ODUBBADE DÄCK.

Vinterdäck med bra grepp och stabilitet på torr och våt asfalt. Ger även bra köregenskaper på snö.

Passar dig som:

  • Under vinterhalvåret kör mycket på torra, blöta och kraftigt saltade motorvägar.
  • Inte kör på mindre vägar med inslag av is och skiftande underlag.

NORDISKA ODUBBADE DÄCK.

Odubbade vinterdäck specialanpassade för nordiska förhållanden. Exceptionellt bra grepp på is och snö samtidigt som de har lägst bullernivå.

Passar dig som:

  • Under vinterhalvåret kör mycket på snöiga och isiga vägar och prioriterar den lägsta vägbullernivån.
  • Söker bästa grepp för växlande vägförhållanden mellan t.ex. stads- och landsvägskörning.

DUBBADE DÄCK.

Dessa vinterdäck är utvecklade speciellt för det nordiska klimatet. Dubbarna, däckmönstret och gummiblandningen ger maximalt grepp på is och snö.

Passar dig som:

  • Under vinterhalvåret kör mycket på snöiga och isiga vägar med inslag av plötslig halka.
  • Söker bästa grepp när det är mycket halt väglag.

Källa: STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization)

Hitta vinterhjul till din modell.

Utvecklade med omsorg.

MINI Originalhjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade och testade för varje MINI-modell för att ge bästa möjliga säkerhet och köregenskaper. År efter år. Det här är några viktiga anledningar till att välja MINI Original-hjul:

Stjärnmärkta MINI originaldäck.

Din MINI har utvecklats och testats i simuleringsprogram, testriggar, i vindtunnel, på racingbanor och vägar över hela världen. Tusentals människor har arbetat med att ge den rätt känsla, körglädje och prestanda du förväntar dig. All utveckling och avancerad teknologi till trots så finns det bara 4 små ytor i kontakt med vägen som skall förmedla denna känsla, därför är din MINI utrustad med specialutvecklade stjärnmärkta däck. Endast med dessa däck kommer du fullt ut kunna uppleva de köregenskaper vårt utvecklingsteam gett den. Om du älskar din MINI, låt den fortsätta vara en stjärna med MINI stjärnmärkta originaldäck. Gäller ej Nokian Hakkapeliitta R2 eller 8.

 

DESIGNADE FÖR DIN MINI.

Med perfekt passform bibehålls köregenskaperna, vibrationer undviks och risken för snabbslitage på chassi- och drivlinekomponenter minimeras.

Design som optimerar luftströmmarna minskar luftmotståndet, kyler bromsarna, och blåser ut smuts och partiklar från bromsskivorna. Med MINI Original vinterhjul är hela bilen täckt av garantin.

RUNFLAT-DÄCK.

RunFlat-däck ger dig möjlighet att fortsätta färden 80 km i 80 km/h trots punktering. Du behöver inte bli stående på ett trafikfarligt ställe eller överraskas av en oväntad sladd. Med RunFlat-däck gäller mobilitetsgarantin som en ytterligare garanti för att alltid komma vidare. RunFlat-däck finns som tillval till MINI, fråga din återförsäljare för mer information. Alla däck med nedanstående ikon innehåller RunFlat-teknologi.

DÄCKTRYCKSÖVERVAKNING.

RDC tryckövervakningssystem varnar om något av däcken får fel lufttryck, till exempel om det uppstått en läcka. Eftermonterade hjul kan sakna detta system, eller har tryckövervakningssystem som inte fullt ut är kompatibla med MINI – det kan leda till felaktiga värden och felindikering.

DÄCKFÖRSÄKRING.

Från den 1 juni 2016 kommer alla däck (även kompletta originalhjul) att täckas av den 36 månaders garanti.*
Garantin täcker t.ex.

  • Punktering orsakad av ett vasst objekt.
  • Skador orsakade av kollision med en trottoarkant.
  • Vandalism.
  • Stölder.

Hårdtestade av MINI.

Innan de godkänns måste alla MINI Originalfälgar gå igenom ett digert testprogram. Det ställer avsevärt hårdare krav än de som en eftermarknadstillverkare ställer, nedan ser du några av testmomenten.

NÜRBURGRING-TEST.

MINI Original Aluminiumfälgar går igenom kompromisslösa uthållighetstester på den krävande legendariska banan. Varaktigt enastående prestanda är ett krav, trots körning på curbs, extrem kurvtagning, höga hastigheter och stora accelerations- och bromskrafter.

SALTVATTENSTESTER.

Aluminiumfälgarna utsätts för aggressiv saltvattensspray under lång tid för att säkerställa korrosionsmotståndet. Det garanterar att ytfinishen inte påverkas av årstidernas varierande väglag och väderförhållanden.

RÖNTGENTEST.

Med röntgen upptäcks gasbubblor som kan ha fångats i gjutningen, bubblor som annars kan vara en potentiell säkerhetsrisk. Det ger en hög stabilitet och ett gott motstånd mot materialutmattning, vilket betyder ökad säkerhet vid hög belastning.

*VILLKOR FÖR DÄCKFÖRSÄKRINGEN:

Garantin betalar ut 100 % av däckens värde under däckens första 12 månader, därefter 75 % för 12-24 mån gamla däck och 50 % för 24-36 månader gamla däck. Inköp gjort för mer än 3 år sedan ger ingen återbetalning.

Däckförsäkringen börjar gälla 2016-06-01 och gäller endast för däck/hjul köpta från detta datum (hjul/däck köpta före detta datum täcks ej av försäkringen).

Däckförsäkringens varaktighet är normalt 36 månader efter inköpsdatumet av däcket eller det kompletta hjulet. Om mönsterdjupet på det skadade däcket är mindre än BMW's rekommendation så utgår ingen ersättning för skadan.
Detta innebär att om mönsterdjupet är mindre än 3 mm - för sommardäck, 4 mm – för vinterdäck måste däcket bytas ut p.g.a. slitage.