Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

The MINI Electric Pacesetter, inspirerad av JCW.

Första elektriska MINI som FIA Formula E säkerhetsbil.

Baserad på MINI Cooper SE och utvecklad i ett samarbete mellan MINI Design, BMW Motorsport, FIA och Formel E presenteras nu nya ”MINI Electric Pacesetter inspired by JCW” som den nya säkerhetsbilen i racingserien ABB FIA Formula E . Denna extrema version av MINI Cooper SE sammankopplar varumärkets elektriska framtid med den rika racinghistorien hos John Cooper Works. Bilen har utvecklas för att vara säkerhetsbil åt Formel E och är inte tänkt för allmänheten, men den ger en indikation om vad som kan ske med elektrifiering av JCW-varumärket.

"Vi har redan bevisat hur väl elektrisk drivning och körglädje går ihop med MINI Cooper SE och för mig råder det inga tvivel om att elektrifiering och John Cooper Works går väl ihop."

Bernd Körber, Head of MINI.

Bakom den kraftfulla designen av MINI Electric Pacesetter inspired by JCW har stort fokus lagt på att minska vikten, genom att tillföra lättviktsmaterial. Total väger bilen 130 kg mindre än MINI Cooper SE, vilket ger bilen bättre fartegenskaper trots att drivlinan är densamma. Tillsammans med ett omarbetat chassi, uppgraderade bromsar och specialdäck levererar MINI Electric Pacesetter inspired by JCW maximal gokartkänsla.

Bilen kommer kunna ses för första gången i Rom den 10:e april i samband med det tredje racet av Formel E-säsongen 2021. Läs mer här.