Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

Hållbart kaffe.

Balck Coffee brinner för att göra skillnad.

​Vi på MINI inspireras av människor och företag som delar vår passion för hållbarhet och ansvar – och vi är måna om att det ska genomsyra alla våra initiativ och samarbeten, lokalt som globalt.

Balck Coffee kom till från ett brinnande engagemang och en vilja att förändra kaffebranschen. De är ett företag som drivs av passion, en av många saker de har gemensamt med MINI.

Se gärna filmen: "Balck Coffee - den hållbara vägen från producent till kopp".

Samarbetet mellan MINI och Balck Coffee föll sig naturligt från första stund. Sebastian Balck, grundare av Balck Coffee, berättar:

"Vi är intresserade av att samarbeta med människor och företag som också vill göra skillnad. MINI har alltid känts som en utmanare, sen är ju kvalitet och hållbarhet något vi har gemensamt. Deras resa från att vara en liten småbil till att bli ett premiummärke kan vi relatera till. Därmed kommer ju livsstil och personlighet in. Det där personliga som finns hos oss, finns ju hos MINI."

Tack vare samarbetet med Balck, bjuder alla MINIs återförsäljare på hållbart och etiskt producerat kvalitetskaffe från en alldeles egen producent. Kaffet som serveras är komponerat av Sebastian för MINI och är en tjock fyllig och gräddig arabica från den brasilianska kaffeodlaren Mário Ferrari.

Mário och hans son Alberto odlar hållbart specialkaffe utan bekämpningsmedel på sin farm Fazenda da Serra och är andra generationen kaffebönder. Kaffet de odlar växer i vulkanjord högt upp i sluttningarna, vilket gör att kaffet måste plockas för hand. Detta ger en mer selekterad kvalitet och en hållbar produktion i ett land som annars drabbats hårt av industriproduktionen av kaffe.