Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

Teknologi

MINI Connected.

MINI har en ny instrumentpanel och ett nytt infotainment-system.

TOUCH­KONTROLLEN KÄNNER IGEN DIN HANDSTIL.

Med MINI Connected XL räcker det med några knapptryck för att välja destination eller spela musik. I vissa modeller räcker det med att skriva några bokstäver med fingret på skärmen.

SPOTIFY OCH ANNAT TREVLIGT.

Hitta och spela din favoritmusik på Spotify, TuneIn radio med mera direkt från instrumentbrädan med MINI Connected.

Säkerhet

På den säkra sidan.

En MINI skyddar och underlättar körningen för att göra livet både enklare och säkrare. Senaste teknologi ger dig säker körglädje.

HEAD UP-DISPLAY.

Med Head Up-display kan föraren koncentrera sig på körningen utan att behöva släppa vägen ur sikte. Head Up-dislayen sitter framför ratten som en genomskinlig skärm där förarrelaterad information visas. Här syns bland annat hastighet, navigation, vägens hastighetsskyltar, radio och telefonsamtal.

Skyltavläsning – en kamera läser av skyltar som sedan syns i displayen så att föraren alltid har den aktuella hastigheten.

ROLLOVER PROTECTION SYSTEM.

MINI Cabrio har Invisible Rollover Protection System som skyddar vid en eventuell olycka och risk för att bilen voltar. Självklart är säkerheten viktig men likaså designen och skyddsbågaran döljs snyggt ovanpå baksätets bältesfäste. Systemet öppnas på en bråkdel av en sekund och två skyddsbågar skjuts upp för att ta den hårda smällen vid eventuell volt. På så vis skyddas passagerare i bilen.

ADAPTIV FARTHÅLLARE.

Farthållaren är kamerabaserad och håller automatiskt avståndet till framförvarande fordon. Den adaptiva farthållaren går att aktivera i hastighet 30-140 km/h.

KROCKKUDDAR.

Sex krockkuddar finns som standard. Två fram för förare och passagerare, sidokrockkuddar fram och krockgardiner som går efter sidorna, både bak och fram.

BACKKAMERA.

Med backkamera får föraren hjälp när den backar och ser i dispayen vad som är bakom bilen. Tillsammans med parkeringssensorer blir parkeringen enkel.

DRIVING ASSISTANT.

Helljusautomatik, High-beam assistant – Sköter helljusen automatiskt, i hastigheter från 50 km/h.

Approach Control Warning – varnar och bromsar i hastighet mellan 10-85 km/h.

Systemet varnar först via en symbol i bilens display. Därefter med en blinkande varningssignal samtidigt som en akustisk signal ljuder och till sist genom att bromsa bilen med 50 procent av bilens maximala bromskraft. Den automatiska bromsfunktionen är aktiverad i hastigheter mellan 10-85 km/h, medan ljus- och ljudvarningarna är aktiva upp till bilens topphastighet.

Approach Warning Control är standard på MINI Clubman.

Personvarningsvarningssystemet, Person Warning – aktiverat i hastighet mellan 10-60 km/h och varnar med en enkel signal vid akut fara. Systemet varnar för en annalkande kollision samtidigt som bromssystemet förbereds för snabbare respons och bromsverkan. I en nödsituation aktiverar systemet bromsarna.

PARK DISTANCE CONTROL.

Parkeringssensor, finns antingen enbart bak eller både bak och fram. Sensorer i stötfångarna känner av när bilen närmar sig ett föremål och varnar med ljud som intensifieras ju närmare föremålet bilen kommer.