Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

NYA MINI COOPER.

ELEKTRISK KÖRGLÄDJE.

Nya MINI Cooper är trogen konceptet som varit framgångsrikt i över 60 år. Samtidigt är den designad för helt elektrisk körglädje, kombinerat med smidigheten och det kreativa nyttjandet av utrymme som kännetecknar en MINI. Reservationer för nya MINI Cooper kan göras från och med 18 oktober 2023.

Alla bilder och detaljer som visas här är preliminära.

 

INTERIÖR

Nya helt elektriska MINI Cooper bjuder på minimalism, komfort och innovation.​ Mindre är mer MINI.

EXTERIÖR

Enkel, men sofistikerad. Vi har kokat ner nya helt elektriska MINI Cooper till sin renaste form. 100 % koncentrerad Cooper.

NY AURA, FÖR EN NY ERA.

Det är en MINI, från alla håll. Men med en ny aura, för en ny era. Dess smidiga, kompakta silhuett förstärks av den långa hjulbasen och den större hjuldiametern. De plana ytorna bjuder på ännu mer karosskulör, vilket kombineras med de distinkta svarta trösklarna för att skapa ett ännu modernare utseende. Den slående optiska uppdelningen av karossen, rutorna och kontrasttaket i tre delar bidrar till att förstärka hela den visuella effekten.

”ALLA INNOVATIONER HAR ETT GEMENSAMT SYFTE. ATT FÖRENKLA MINI. MINDRE KOMPLEXITET, MER INDIVIDUALITET.”

Oliver Heilmer, chef för MINI Design

SPECIFIKATIONER

 • Drivlina & miljö*

    MINI Cooper E MINI Cooper SE

  ELEKTRISK RÄCKVIDD KM/LADDNING (WLTP)

  285 - 305 377 - 402
  ELFÖRBRUKNING KWH/100 KM (WLTP) 13,7 - 14,7  14,1 - 15 
  VRIDMOMENT NM 290 330
  0-100 KM/H 7,3 s 6,7 s
  EFFEKT HK 184 218
  CO2-UTSLÄPP G/KM (WLTP) 0 0
  Max hastighet km/h 160 170

   

  * Alla detaljer som visas här är preliminära.

KÖRUPPLEVELSE

Gör dig redo. Behåll fokus. När ljuset blir grönt, känn gokartkänslan. Helt elektriska MINI Cooper överträffar alla förväntningar.

KÖRDYNAMIK.

För att uppnå maximal gokartkänsla, utnyttjade vi viktiga designkriterier när vi utvecklade nya helt elektriska MINI Cooper. Vi förbättrade kördynamiken, till exempel med hjälp av den låga tyngdpunkten som skapas med placeringen av batteriet. Vi skapar den spännande hanteringen som är typisk för MINI genom att optimera viktfördelningen och använda en direkt styrning i kombination med en liten ratt. Vi ökar dynamiken i sidled och greppet genom att optimera däckens bredd. Den senaste maskin- och programvaran gjorde att vi kunde göra hanteringen ännu mer lekfull och spännande, särskilt i gokart-läget.

UTMÄRKT AERODYNAMIK.

Helt elektriska MINI Cooper designades från början för att hantera aerodynamiska krafter på ett så effektivt sätt som möjligt. Med det helt stängda underredet och kylargrillen samt den släta, minimalistiska exteriören hade vi redan minskat motståndet avsevärt. Alla hjul från MINI är också optimerade för att ge bättre aerodynamik. Med ett så lågt vindmotstånd får man extremt hög effektivitet, så att man kan köra ännu längre utan att behöva ladda.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Vi har gjort det enkelt att köra i stan. Allt du behöver göra är att ställa in den adaptiva farthållaren i tillvalet Driving Assistant Plus, så kommer din MINI automatiskt att följa fordonet framför dig på ett säkert avstånd. Parkeringsassistenten, som kommer som standard, identifierar alla potentiella parkeringsplatser åt dig och hjälper dig sedan via en knapptryckning att felfritt manövrera in i den du väljer.

MER SÄKERHET. MER KOMFORT. MER STANDARD.

Maximal glädje behöver maximal säkerhet. Helt elektriska MINI Cooper är utrustad med innovativa funktioner som skapar en säkrare miljö för dig och andra personer som befinner sig på vägen. Den adaptiva farthållaren reglerar avståndet till fordonet framför och läser hela tiden av vägen för att identifiera potentiella farliga situationer. Lane Change Warning varnar dig om du kör utanför ditt körfält. Om din MINI känner av en plötslig kollision bakifrån, kommer den att aktivera varningsblinkers med dubbel hastighet. Den adaptiva farthållaren ser till att din MINI håller en jämn hastighet.

KÖRLÄGEN FÖR VÄGEN.

Det finns tre olika körlägen att välja mellan för att du ska kunna utnyttja de olika egenskaperna hos din elektriska MINI Cooper och hitta ett läge som passar trafiken och dina aktuella behov. Vart och ett har sitt egna särskilda utseende.

GREEN-LÄGE. Detta mycket effektiva körläge är hållbart, förenklat och helt tyst och det ser till att ditt batteri håller längre.
CORE-LÄGE. En klassisk och bekväm körupplevelse från MINI med en sofistikerad, modern känsla.
GOKART-LÄGE. Med inspiration från legendariska John Cooper Works ger detta läge spännande körning med adrenalinfylld känsla från motorsportens värld.

DIN DIGITALA ASSISTENT.

För första gången har MINI utrustats med en digital röststyrd assistent - Intelligent Personal Assistant. Den kan aktiveras med hjälp av hälsningen ”Hej MINI” eller genom ett knapptryck. Den röststyrda assistenten visas på den runda OLED-displayen och har formen av en animation. Föraren kan välja mellan ”MINI” – vilket är en stiliserad bild av en MINI – och den nya digitala assistenten från MINI som heter ”SPIKE”. MINIs digitala assistant styr nyckelfunktioner i din MINI, som navigering, telefon, radio och till och med temperaturen.

MATERIALVAL

MINI har redan gjort avsevärda framsteg när det gäller hållbar tillverkning, men vi vet att vi fortfarande är långt från målet.

SNYGGA OCH HÖGKVALITATIVA ÅTERVUNNA MATERIAL.

MINI erbjuder nu en djurvänlig, läderfri interiör som använder delvis återvunna material. Vårt 2D-stickade material som används på instrumentpaneler, dörrpaneler och lock består av över 90 % återvunna polyesterfibrer. Vår nya generation med hjul består nu även upp till 70 % av återvunnet aluminium.

MATERIALALTERNATIV.

Djurvänliga interiörer är nu tillgängliga för MINI, eftersom vi kan erbjuda spännande alternativ till läder. Innovativa sätesytor tillverkade av vävda 100 % återvunna textilier, som ger samma premiumkvalitet och sittkomfort som läder, säkerställer att det inte görs några kompromisser i samband med utseende, känsla och funktion. Våra nya rattar uppfyller de allra högsta kraven när det gäller utseende, slitage och hållbarhet.

ÅTERVUNNA TYGER OCH TEXTILIER.

Instrumentpanelen och armstöden i våra dörrar är nu försedda med ett högkvalitativt vävt textilmaterial som är tillverkat av återvunnet polyestergarn. Genom en innovativ process som förvandlar över 90 % av återvunna polyesterfiber till ett platt, 2D-vävt tyg kan vi använda detta textilmaterial på de vävda delarna av instrumentpanelen och dörrpanelerna. Processen använder ungefär 98 % mindre vatten än bomull, och den minskar mängden koldioxidutsläpp med cirka 80 % jämfört med traditionell polyesterbehandling.

VI PRIORITERAR ÅTERVUNNET ALUMINIUM.

Vårt motto under designprocessen och produktutvecklingen är ”återvunnet kommer först”. Upp till 70 % av återvunnet aluminium från aluminiumskrot används i fälgarna på den nya generationens bilar från MINI. I kombination med den gröna el som används sparar vi cirka 90 % av energin som krävs under produktion av primärt aluminium. Utsläppet av växthusgaser från produktionen av återvunnet aluminium är 95 % lägre.

LADDNING OCH RÄCKVIDD

Räckvidd för helt elektriska MINI Cooper per full laddning kommer variera. Individuell förbrukning kan avvika (beroende på t.ex. körprofil, temperatur, omgivningsvillkor). Hur du kör kan göra stor skillnad för din tillgängliga räckvidd och hur snabbt din laddning går åt.

LADDA HEMMA.

Du behöver faktiskt ingen komplicerad installation eller enhet för att kunna ladda hemma, och all utrustning du behöver finns redan i bilen. Men det enklaste är att använda en laddbox som ger dig upp till 11 kW laddningseffekt. Så om du är intresserad av att installera en MINI Laddbox via en av våra partner, hjälper vi dig gärna med att hitta en specialist i ditt område.

LADDNING LÄNGS VÄGEN.

Allt du behöver för laddning på publika laddstationer ingår som standardutrustning för din nya MINI, inklusive MINI Laddningskort och Mode 3-laddningskabeln – ingen extra maskinvara behövs. Du kan dra nytta av det växande antalet publika laddstationer som är utrustade med både växelström (AC) via en Mode 2-kontakt, och likström (DC) via CCS-kontakt som ger dig upp till 95 kW laddningseffekt. Dessutom kan du dra nytta av förmånliga priser och laddningspaket. Kombinationen av laddningskapacitet i praktiskt format och stabil laddningsprestanda hos din MINI säkerställer att du kan välja många olika vägar för att nå din destination – och alltid ha flera laddningsalternativ inom räckhåll.

MAXIMERA DIN RÄCKVIDD.

Om du kör i ett jämnt tempo, istället för med frekvent acceleration och gasande, bidrar du till att optimera din räckvidd. Det gröna läget erbjuder en inställning som bidrar till minskad förbrukning. Det hjälper dig att bli van vid att använda pedalen för att hålla dig inom en effektiv intervall. Om effektivitetsmätarens remsa lyser grönt, gör du rätt. Om du accelererar med för mycket kraft, blir den grå. Den utvärderar din effektivitet från resans början och visar dig hur många bonusmil du har samlat på dig.