Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

Våra starkaste motorer.

MINI John Cooper Works.

Med sin kraftfulla chassisättning, det distinkta dova mullret från motorn och 306 hk ren kraft är våra MINI John Cooper Works-modeller redo att få din puls att stiga. Dessa frustande högprestandabilar är en reinkarnation av John Coopers vinnande racing-legender och de förkroppsligar motorsportens själ. Nu lever arvet vidare.

Med ännu smidigare köregenskaper och den kraftfullaste motorn som någonsin suttit i en MINI är detta passionerad körning i dess mest koncentrerade form. När du har tillgång till den här kraften och precisionen förstår du direkt att det tuffaste testet av alla är att stå still med en JCW.

SE DET TUFFASTE TESTET AV ALLA.

När ljuset slår om är du redo att släppa loss bilens kraft – och racerföraren i dig. Vi tog fram ett antal tuffa utmaningar för att demonstrera den imponerande prestandan hos våra nya MINI John Cooper Works-modeller.

SE DET TUFFASTE TESTET AV ALLA.

När ljuset slår om är du redo att släppa loss bilens kraft – och racerföraren i dig. Vi tog fram ett antal tuffa utmaningar för att demonstrera den imponerande prestandan hos våra nya MINI John Cooper Works-modeller.

MINI John Cooper Works Clubman – MINI John Cooper Works Countryman

MÖT MODELLERNA.

Våra MINI John Cooper Works-modeller förkroppsligar motorsportens kärna med sin karakteristiska och samtidigt kraftfulla förfining som får människor att vända sig om när du passerar och tappa hakan. De är en reinkarnation av John Coopers vinnande rally-legender. Dessa makalösa kraftpaket är fullmatade med imponerande funktioner – och är byggda för att ta dig med storm.

MINI 3-dörrars JCW

MINI JCW 3-dörrar.

Motoreffekt: 231 hk
0-100 km/h: 6.3 s
Bensinförbrukning:
7.2 l/100 km (WLTP)
Co2: 164 g/km (WLTP)

MINI Cabrio JCW

MINI JCW Cabrio.

Motoreffekt: 231 hk
0-100 km/h: 6.6 s
Bensinförbrukning:
7.5 l/100 km (WLTP)
Co2: 170 g/km (WLTP)

MINI Clubman JCW

MINI JCW Clubman.

Motoreffekt: 306 hk
0-100 km/h: 4.9 s
Bensinförbrukning:
8.4 l/100 km (WLTP)
Co2: 191 g/km (WLTP)

MINI Countryman JCW

MINI JCW Countryman.

Motoreffekt: 306 hk

Fullmatade med medryckande funktioner förkroppsligar varje John Cooper Works-modell motorsportens kärna. Direkt och intensiv, kraften omvandlar varje impuls till handling. Varje gång du närmar dig en kurva får pulsen gatorna att vibrera – hela vägen fram till målrakan.

MINI John Cooper Works Clubman ALL4

DJÄVULSKA DETALJER

En blick och du är fast. Innan du ens har öppnat dörren känner du att MINI John Cooper Works spelar i en egen liga. Den strömlinjeformade främre stötfångaren och den sportiga bakspoilern ger en föraning om spänningen som väntar dig. Stig in och du kommer att upptäcka en svit av förstklassiga material och banracingfokuserade detaljer utformade för att förmedla känslan av en exklusiv tävlingsbil.

JOHN COOPER WORKS LÄDERRATT.

John Cooper Works sportratten är utrustad med knappar för de funktioner som du använder mest och ratten är klädd med mjukt, perforerat läder av högsta kvalitet med röda kontrastsömmar. Ratten har specialgjutna stöd för tummen som ger perfekt grepp så att du kan ta kurvorna som ett proffs – och hålla en spikrak kurs på målrakan, Det är precis vad du behöver för att ha kraften på fingertoppsavstånd och för hög spårstabilitet när du trampar gasen i botten på öppen väg.

OMARBETAD TRANSMISSION.

Våra John Cooper Works-modeller sätter nya standarder inom dynamik och effektivitet och är utrustade med en 8-stegad Steptronic automatisk växellåda, inklusive växelpaddlar på ratten. Det ger dig kraftfulla accelerationer med mjuka växlingar och minskar varvtalsintervallen mellan växlingarna. Start-/stoppfunktion gör också körningen mer ekonomisk genom att sänka bränsleförbrukningen samt ljudnivån och utsläppen från motorn.

SPORTSTOLAR.

Våra John Cooper Works-modeller har en stilfull interiör som kombinerar förstklassig komfort, funktionalitet och estetik. Alla John Cooper Works sportstolar har integrerade nackstöd, förbättrat svankstöd och klädsel i kombinationen Dinamica/tyg. Att sitta har aldrig varit mer spännande. Eller bekvämare. Från din förstklassiga förarposition har du full kontroll över kraften vid dina fötter.

OM ATT SKRIVA MOTORSPORTHISTORIA.

Berättelsen om John Cooper Works sträcker går tillbaka till 1946. Charles Cooper och hans son John grundade Cooper Car Company och byggde sina första tävlingsbilar i Charles lilla verkstad i Surbiton, England. Denna anspråkslösa start skulle så småningom komma att ändra motorsportens inriktning och bidra till att skapa ett racingarv världen över som existerar än i dag. För att inte nämna den enorma inverkan som den snart skulle få på den klassiska Mini.

OM ATT SÄTTA FÖRAREN I FOKUS.

Cooper Car Company byggde till en början ensitsiga Formel 3-bilar. Dessa var enormt framgångsrika i 500cc-klassen tack vare sin revolutionerande bakmonterade motor. Den geniala lösningen gjorde snart att Cooper Car Company blev förstavalet för blivande unga förare. John Cooper vann senare även VM i Formel 1 och konstruktörs-VM.

EN LEGEND SKAPAS.

Efter de stora framgångarna med sina egna bilbyggen fascinerades John Cooper av den nyligen lanserade den klassiska Mini. Fascinerad av bilens potential såg han framför sig hur han lyckades förvandla den till en tävlingsbil som skulle vinna titlar. Genom att sätta i en starkare motor, nya bromsar och distinktare styrning hade han snart förvandlat den anspråkslösa lilla familjebilen till en tävlingsbil som kunde dräpa de stora jättarna. 1961 ser den första Mini Coopern dagens ljus.

TROTSAR ALLA KONVENTIONER.

Nu fanns det inte något som kunde stoppa Mini. John Coopers instinkt var återigen klockren. Han var en mästare ut i fingerspetsarna. En odödlig bil hade skapats. 1964 var Mini Cooper ett globalt erkänt märke. Den vann i stort sett alla tävlingar som fanns – inklusive historiska vinster i Monte Carlo-rallyt 1964, 1965 och 1967. Mini och John Cooper hade utvecklat den klassiska Minin till en vinnare som var vida överlägsen sina konkurrenter.

EN HELT NY ERA.

2001 köptes ”Mini” upp av BMW Group, omprofilerades och fick namnet MINI. Denna förändring innebar ett enormt uppsving i intresset av att trimma MINI-modellerna och att föra John Cooper Works arv vidare. Trimningspaketen John Cooper Works MINI Cooper och MINI Cooper S gjordes tillgängliga via MINI Center världen över från 2003 och höjde effekten på MINI Cooper till 126 hk (93 kW) och MINI Cooper S till imponerande 200 hk (147 kW).

SNABBARE OCH SNABBARE.

En förtrimmad MINI Cooper S med John Cooper Works GP-paket lanserades 2006. Den nya MINI-halvkombin i begränsad upplaga levererade hisnande prestanda och en unik racingkänsla. Det var den snabbaste MINI:n registrerad för vanlig vägtrafik någonsin, och med en acceleration från 0 till 100 km/h på strax under 6,5 sekunder. Bilen tillverkades endast i 2 000 exemplar. Och alla i ett helt unikt färgschema: Thunder Blue-metallic med Chiliröda backspeglar och Pure Silver-tak där även bilens tillverkningsnummer mellan 1 och 2000 visades.

EN LEGEND FÖDS PÅ NYTT.

2007 köpte BMW rättigheterna till varumärket John Cooper Works, tillverknings- och utvecklingsresurser. Och ett år senare lanserades de två första nya MINI John Cooper Works-modellerna: en helt uppdaterad version av John Cooper Works halvkombi och John Cooper Works Clubman. Dessa kraftpaket var utrustade med en 1,6-liters fyrcylindrig motor med Twin Scroll-turboaggregat och en effekt på 211 hk (155 kW). Ett bevis på John Coopers pionjäranda och engagemang för körprestanda. Fem år senare lanserades MINI John Cooper Works GP i begränsad upplaga, med en turboladdad fyrcylindrig motor på 218 hk. Återigen tillverkades endast 2 000 exemplar av dessa hett eftertraktade modeller.

EN MÄSTARES INSTINKT.

MINI:s motorsportarv lever vidare i MINI John Cooper Works-modellerna som just har börjat rulla på vägarna. De delar alla samma high-performance-DNA och trimning av racingkvalitet för att leverera en kraftfull kombination av precisionsväghållning och acceleration. Vårt MINI John Cooper Works Racing Team slår även konkurrenterna. Nyligen körde man in som etta på Daytona – och slog samtidigt några av världens finaste sportbilar. Och efter att ha vunnit Dakar-rallyt fyra år i rad stod X-raid MINI John Cooper Works-rallyteamet för ett suveränt Dakar-rally 2019 med fem besättningar som slutade topp tio, och teamet tog även en andraplats totalt.