Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

MINI kör in i framtiden.

MINI Electric.

På bilsalongen i Frankfurt premiärvisades MINI:s helelektriska konceptstudie MINI Electric Concept, som med sin stilrena och futuristiska tolkning av det klassiska MINI-formspråket ger en försmak av hur hållbar MINI-körglädje kan te sig i morgondagens urbana miljöer.

Med sina kompakta proportioner och sin patenterade gokartkänsla är helelektriska MINI Electric Concept inte bara en typisk MINI, med sin elektriska drivlina, sin aerodynamiska design och lättviktsfokus ger denna konceptmodell även en glimt av MINI:s helelektriska produktionsmodell som lanseras 2019.

MINI – eldriftspionjär.

Redan för tio år sedan tog MINI ett avgörande steg när det gäller utvecklingen av helelektriska drivlinor i form av den helt eldrivna MINI E, en modell som lade grunden för BMW Groups fortsatta arbete med lösningar för elektrisk mobilitet. MINI E introducerades 2008 och var BMW Groups första helt eldrivna modell där över 600 MINI E-bilar kördes och utvärderades av privatpersoner i vardaglig trafikmiljö i ett omfattande fältförsök. Vid sidan av den elektriska drivlinans prestanda och nollutsläpp levererade MINI E även blixtrande acceleration och suveräna köregenskaper. Fältstudiens erfarenheter och lärdomar kanaliserades därefter in i utvecklingen av BMW Groups första helelektriska produktionsbil, BMW i3.

MINI Electric

Typisk MINI – med extra skärpa.

BMW Groups designchef, Adrian van Hooydonk, beskriver MINI Electric Concept som ”en typisk MINI - kompakt, smidig och med blixtrande reaktioner; kort sagt det perfekta verktyget för körning i vardagen”. Han menar också att konceptbilens aerodynamiska formspråk och utstrålning knappast är en gimmick: ”Aerodynamik och lättviktsdesign är inte bara viktigt inom motorsporten, dessa egenskaper är också avgörande faktorer för att kunna maximera räckvidden i ett eldrivet fordon. I MINI Electric Concept har vi valt ett formspråk som fokuserar på aerodynamik, med rena, skarpa linjer som förstärker intrycket av effektivitet samtidigt som exteriördesignen är omisskännligt MINI”.

MINI Electric

Minimalism som utstrålar kraft och effektivitet.

Framifrån utstrålar MINI Electric Concept påtaglig MINI-känsla där några distinkta formgrepp som den ”stängda” grillen, bilens strålkastararrangemang, den kraftfullt skulpterade frontspoilern och grillens accentlist i Striking Yellow är diskreta antydningar om den utsläppsfria teknologin under huven.

Visa mer

MINI Electric

Visionärt koncept för en produktionsnära framtid.

Sammantaget är MINI Electric ett konceptuellt och formmässigt fulländat exempel på hur MINI tar sig an framtidens krav på mobilitet i storstadsområden. Ett visionärt helelektriskt fordonskoncept avsett för snar framtid – med avancerad eldrift, oöverträffad effektivitet, imponerande prestanda och suverän kördynamik. Kort sagt, karaktärsdrag som andas klassisk MINI och som även är oöverträffade i sitt segment.

Minimalism som utstrålar kraft och effektivitet.

Framifrån utstrålar MINI Electric Concept påtaglig MINI-känsla där några distinkta formgrepp som den ”stängda” grillen, bilens strålkastararrangemang, den kraftfullt skulpterade frontspoilern och grillens accentlist i Striking Yellow är diskreta antydningar om den utsläppsfria teknologin under huven.


Den kontrastrika mix av släta ytor, distinkta konturer, färgsättning och accenter som utmärker frontpartiet fortsätter även längs sidorna och förstärker skärpan i MINI Electric Concepts grundproportioner. Sidopartierna präglas liksom fronten av renhet i linjerna som tillsammans med de kraftigt välvda tröskelbreddningarna ger ett minimalistiskt intryck med en silhuett som utstrålar lågmäld kraft och effektivitet.

Det rena och dynamiska formspråket präglar även akterpartiets design. Släta ytor över baklucka och stötfångarens övre del ger bakpartiet ett sportigt utseende som flankeras av de bakljusens transparenta utseende med Union Jack-motiv samt stötfångarens nedre del med diffusorn i samma utförande som frontspoilerns luftintag. Pricken över i är den matta ”liquid metal”-kulören Reflection Silver bidrar till att ytterligare förstärka MINI Electric Concepts sofistikerade lättviktskaraktär.