Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid.

Privatleasa från 4.695 kr/mån.

Dröm stort.

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid tämjer elektriciteten för att skapa en spännande och samtidigt hållbar körupplevelse. Med sin genomtänkta design och precisionsteknik förändrar den allt du trodde du visste om att köra en hybrid. Med sin perfekta balans mellan kraft och effektivitet drar du fördel av det bästa med de båda drivteknikerna.

ALL4 Fyrhjulsdrift | AUT | Navigation | 220 hk | 0-100 km/h: 6.8 s | 52 km elektrisk räckvidd (WLTP)

Höjdpunkter

UPP TILL 52 KM.

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid har ett batteri av den senaste generationen med en kapacitet upp till 10 kWh – och som ger dig en räckvidd på upp till 52 km vid körning i elektriskt läge. Det innebär att du kan sänka de dagliga kostnaderna för din bilkörning. Den perfekta allroundbilen för stad och land ger dig det tillgång till ett helt elektriskt läge – vilket betyder att du lokalt kan dra nytta av en helt utsläppsfri mobilitet.

ALL4 FYRHJULSDRIFT. OAVSETT UNDERLAG.

Varför inte dra till fjällen eller kusten när du har helghandlat – med hjälp från Plug-in Hybrid-motorn. Med sin elektriska All4 fyrhjulsdrift är den lika hemtam på gatorna i stan som på bergsvägar. Och med en total räckvidd på upp till 500 km finns det dessutom ingen gräns för vart den kan ta dig.

INSPIRERANDE PÅ INSIDAN.

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid är fullmatad med smarta detaljer: som gör att körningen blir roligare än någonsin tidigare. När du väljer en MINI, väljer du valfrihet. Sätt dig i bilen, titta dig omkring – och känn dig inspirerad.

MULTIFUNKTIONELL INSTRUMENTDISPLAY.

Väljer du någon av våra utrustningsnivåer ingår nya MINI kombiinstrument som ersätter den traditionella mätaren och ingår i MINI Connected Media-paketet eller högre. Med sin eleganta, estetiskt tilltalande Black Panel-design och sin placering mitt i ditt synfält ger den dig viktig information via en distinkt, modern display. Den 5,0” digitala skärmen och displayerna på sidan ger information om din hastighet, bränslenivå, körsträcka, temperatur och navigeringsinstruktioner. Denna skönhet är skräddarsydd för att vara ett perfekt komplement till den välkända högupplösta MINI pekskärmen som är placerad till höger om den.

MINI Countryman hybrid – frontgrill – design

OMDESIGNAD FRONTGRILL.

Den suveräna chassisättningen hos din MINI Countryman Plug-In Hybrid förskönas ytterligare av den nya, finslipade designen av frontgrillen och stötfångaren. Grillen omges av en tuff list och kan fås med detaljer i krom eller den nya färgen Piano Black som tillval.

MINI Countryman PHEV – bakre stötfångare – design

NYDESIGNAD BAKRE STÖTFÅNGARE.

Den magnifika chassisättningen hos MINI Countryman Plug-In Hybrid har förskönats ytterligare med den nya, vässade bakre stötfångaren. Förfinad och med kaxiga och snygga linjer samt lackering i bilen färg tillför den ännu mer balans till formen och bidrar till MINI:s aerodynamiska design. Detta kompletteras perfekt av den bakre diffusorn som förstärker den kraftfulla och sportiga looken.

HÖGSTA BETYG I EURO NCAP.

MINI Countryman har redan fått högsta betyg, fem stjärnor i Euro NCAPs krocktester. Nu har även det amerikanska säkerhetsinstitutet Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) gett Countryman högsta betyg i säkerhet. MINI Countryman har bland annat tillvalet kollisionsvarnare med nödbromsfunktion.

MINI CONNECTED.

MINI Connected för in anslutningsbarhet på en helt ny nivå i din MINI med en mängd olika smarta tjänster och appar. Den erbjuder även en mängd alternativ för att navigera, kommunicera och spela musik – allt via en fantastisk display och intelligent hands-free röststyrning. MINI Connected finns i två olika utföranden. Se vilken som passar dig bäst.

Lär känna MINI Countryman Plug-In Hybrid

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid.

 

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid.

 

Rymlighet.

MINI Driving Modes.

Performance.

Ladda din MINI.

LADDA.

ENKEL LADDNING.

MINI Countryman Plug-In Hybrid har litiumjonbatteri som hela tiden håller optimal temperatur för maximal prestanda och livstid. Batteriet laddas enkelt, via ladduttaget som är snyggt placerat bakom bilens ena sidoblinkers. En LED-ring runt ladduttaget tänds och indikerar laddning.
 

LADDA HEMMA.

Sov gott medan din MINI laddas. Använd den medföljande laddkabeln och anslut till ett eluttag. Laddningtiden varierar mellan två och åtta timmar, beroende på eluttagets amperetal och batteriets nivå när laddningen startar.
 

OFFENTLIGA LADDSTATIONER.

Väl ute på resa kan du ladda din MINI på offentliga laddstationer med MINIs laddkabel för offentliga laddstationer. Denna finns som extrautrustning. Kontakta din återförsäljare för mer information.

FUNKTIONER

 • KÖRPROGRAM
 • TEKNISKA DETALJER
 • TILLBEHÖR

AUTO EDRIVE.

Din MINI startar alltid i Auto eDrive, där elmotor och bensinmotor arbetar ihop för snålast förbrukning beroende på din hastighet, acceleration och batteristatus. Med sju procent eller mer av batteriets fulla kapacitet kan du köra helt på el, utan bensin och slipper alltså koldioxidutsläpp. Om det behövs, startar bensinmotorn automatiskt och stöttar elmotorn. Om laddstatus sjunker under sju procent, kan du endast köra på ren el med måttlig acceleration i hastighet upp till 30 kilometer i timmen, eller med konstant hastighet, upp till 88 kilometer i timmen.

MAX EDRIVE.

Väljer du MAX eDrive, kör du helt på el, helt utan koldioxidutsläpp och förbrukning av bensin. Trycker du gasen i botten, startar bensinmotorn automatiskt.

SAVE BATTERY.

Om du vill spara el, välj Save Battery. I detta läge laddar bensinmotorn batteriet eller ser till att laddstatus inte faller under 90 procent. Med Save Battery är det bensinmotorn som gör allt jobb, så att du senare kan byta tillbaka till el när det behövs som mest, i stadskörning.

MINI Cooper Hybrid – rymlighet – kapacitet

STORT BAGAGEUTRYMME.

MINI Countryman Plug-In Hybrid är byggd för alla typer av resor, i stan och på landet. Baksätet kan fällas för att få extra lastutrymme eller benutrymme, så att du snabbt och enkelt kan använda lastvolymen på upp till 1.275 liter för att ta med dig packning för alla slags äventyr.

MINI F60 hybrid – interiör – stolar

JUSTERBARA STOLAR.

Det rymliga bagageutrymmet har gott om plats för dina planer. Och när baksätet fälls i någon av konfigurationerna 40/20/40 rymmer nya MINI Countryman Plug-In Hybrid last som är lång, hög, bred eller skrymmande.

MINI countryman phev– hög sittposition – ställbar sitthöjd

HÖG SITTPOSITION.

De elektriskt ställbara stolarna kan justeras individuellt och har svankstöd för enastående sittkomfort, så att du känner dig avslappnad och utvilad när du kommer fram. Dessutom kan du spara två olika, individuella konfigurationer med minnesfunktionen som finns som tillval. Upplev den sköna och hälsosamma, ortopediskt riktiga sittställningen och minska påfrestningarna på ryggmuskulaturen – vilket gör den till en extra värdefull funktion på långresor.

MINI F60 Hybrid – sedd bakifrån – easy opener

EASY OPENER.

Har du händerna fulla och behöver öppna in till bagageutrymmet? Använd bara foten. Tack vare tillvalet Comfort Access och Easy Opener-funktionen i kombination med den automatiska bakluckeöppnaren öppna bakluckan på din MINI Countryman Plug-In Hybrid genom att göra en svepande rörelse med foten under den bakre stötfångaren.

MINI Countryman PHEV – lastsäkringsnät – förvaring

LASTSÄKRINGSNÄT.

En smart detalj som många ofta missar. Lastsäkringsnätet ger ett tillförlitligt skydd för alla typer av last som kräver extra stabilitet och stöd. Detta svarta nät fäster du i fästpunkterna i bagageutrymmet. Se till att ingenting slinker igenom nätet.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 – picknickbänk – bord

MINI PICKNICKBÄNK.

Bjud med stil på den bekväma picknickbänken med plats för två. Denna mjuka tvåsitsiga bänk är utrustad med ett stänkskydd som håller dig ren när du tar paus och kopplar av från din upptäcktsfärd på landsbygden. Bänken fästs med två knappar under det justerbara golvet i bagageutrymmet och är enkel att förvara. Placera den bara på tröskeln till bagageutrymmet och du kan börja duka upp. Njut.

mini countryman phev – originalreservdelar – tillbehör

MINI RESERVDELAR OCH TILLBEHÖR.

Utforska det breda utbudet av originalreservdelar och tillbehör för att sätta ännu mer personlig prägel på din MINI – från högkvalitativa lättmetallfälgar, unika exteriördetaljer till vårt sortiment av coola dekaler och stripes. Med MINI originaltillbehör är möjligheterna oändliga.

INSPIRERANDE PÅ INSIDAN.

Nya MINI Countryman Plug-In Hybrid är fullmatad med smarta detaljer som gör att körningen blir roligare än någonsin tidigare. När du väljer en MINI, väljer du valfrihet. Sätt dig i bilen, titta dig omkring – och känn dig inspirerad.

MINI F60 hybrid – klädsel – läderklädsel

EXKLUSIV LÄDERKLÄDSEL.

I kupén i MINI Countryman Plug-In Hybrid är komfort högsta prioritet och interiören bjuder på utsökta materialval, stolar klädda i mjukt läder av högsta kvalitet, och en känsla av välbefinnande. Nu är till och med den tuffaste terräng en övning i komfort och stil.

MINI Countryman hybrid – färglinjer – instrumentbrädans foliering, dörrpaneler, accentlister

FÄRGLINJER.

Din MINI är en verklig stilikon med en interiör som präglas av moderna och karakteristiska accenter. Färglinjen består av dörrpanelen och armstödsytorna och knäskydd under instrumentbrädan. Den ger dig en fantastisk möjlighet att sätta unik prägel på din MINI och skapa en vacker kontrast till nästan vilken färg du än väljer för bilens interiör. Färglinjen finns i följande iögonfallande nyanser: Hazy Grey, Piano Black, Piano Black illuminated, JCW Piano Black och nya Shaded Silver.

HARMAN KARDON LJUDUPPLEVELSE.

The sound of (e)motion. Ljudanläggningen från Harman Kardon låter de högpresterande högtalarna arbeta i din MINI för att återge ljudet kristallklart, naturligt och kraftfullt på ett sätt som kommer göra även den mest kräsne lyssnaren nöjd.

MINI hybrid – display instrumentbräda – head-up display

MINI HEAD-UP DISPLAY.

Tryck bara på en knapp på ditt MINI centruminstrument och denna infällbara fullfärgsdisplay hissas upp ur instrumentbrädan mitt i ditt synfält. Du kan se din hastighet, följa navigeringsanvisningar, få information om bilunderhållningen – och varningsmeddelanden – utan att du behöver ta blicken från vägen. Den transparenta displayen är också lätt att läsa av i direkt solljus. Informationen som visas, höjd, rotation och ljusstyrka – allt kan ställas in via menyn.

MINI Cooper SE Countryman ALL4– takhimmel – innertak

TAKHIMMEL.

Takhimmeln i antracit skapar en mysig ambiens i kupén i alla MINI. Och solskydden, armaturhusen för innerbelysningen, de båda handtagen i taket bak och A-, B- och C-stolparna är också klädda i antracit.

DÄR STYRKA MÖTER STIL.

Genom att kombinera det karakteristiskt robusta utseendet och de kraftfulla proportionerna med en äventyrlig and har vi skapat en allroundbil som rör sig lika hemtamt på gatorna inne i stan som på landsvägen. Den finns i 9 olika färger med subtila, elektriska accenter.

MINI F60 hybrid – baklyktor – Union Jack

UNION JACK BAKLYKTOR.

Liksom MINI är Union Jack tidlös och symbolen för en lång och rik historia. De läckra LED-baklyktorna bildar en tvådelad Union Jack omslutna av en pianosvart ram och har omtolkats för en modern körstil, samtidigt som de är en blinkning till våra rötter.

MINI PHEV – sidoluftintag – laddningsport gult

SIDOLUFTINTAG OCH LADDNINGSPORT.

De snygga sidoluftintagen ger inte bara exteriören på din MINI en extra anpassad elegans. Sidoluftintaget på vänster sida rymmer även laddningsuttaget bakom locket, och tänds när kontakten ansluts. En LED-ljusring på laddningsporten tänds för att visa de olika faserna i laddningsprocessen.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 – svarta designaccenter – svart tak, backspegelkåpor, svarta fälgar

NYA DESIGNACCENTER I PIANOSVART.

Eleganta, högblanka pianosvarta designaccenter tillför stil och utstrålning till ramen runt strålkastarna och baklyktorna, dörrhandtagen och den nya kylargrillen på din MINI Countryman Plug-In Hybrid. Denna klassiska finish ger det ikoniska utseendet och kaxigheten hos din MINI extra tuffhet. Det elegant MINI Countryman-emblemet i pianosvart på bakluckan ger bilen en unik personlig touch. Effekten kan förstärkas ytterligare i kombination med andra svarta komponenter i exteriören – som ett svart tak, svarta backspegelkåpor, svarta fälgar eller svarta bonnet stripes.

MINI Cooper hybrid – LED-strålkastare – adaptiva strålkastare

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Den innovativa nya designen av våra LED-strålkastare (standard på nya MINI Countryman) är ett utmärkande drag hos din MINI och ökar trafiksäkerheten. Du kan även utrusta din MINI med de nya adaptiva LED-strålkastarna med matrisfunktion som tillval. Strålkastarna lyser upp vägbanan optimalt i svagt ljus, liksom sidan av vägen vid kurvtagning. Så att du ser de delar av vägen du kanske har missat. Om den främre kameran i din MINI registrerar mötande trafik, inaktiverar den automatiska avbländningsfunktionen den övre delen av helljusmatrisen för att förhindra att mötande trafik bländas.

MINI PHEV – ALL4 Utvändig optik – paket

MINI ALL4 EXTERIÖRSTYLING-PAKET.

Öka offroad-faktorn och förstärk de robusta och äventyrliga egenskaperna hos din MINI Countryman Plug-in Hybrid. Med MINI ALL4 Utvändig optik-paketet, som finns som tillval, tillför du differentierade stötfångare fram och bak med dekorativa detaljer och sumpskydd med en finish i matt aluminium-look.

Utrustningsnivåer

Parkeringsassistent

ESSENTIAL.

Genom att addera utrustningsnivån ”Essential” gör du din MINI mer personlig och får allt det grundläggande man önskar i en bil. Den innehåller bland annat LED-ljus, inklusive dimljus i LED, PDC fram och bak, parkeringsassistent, sportläderratt, farthållare med bromsfunktion, Connected Navigation med 6,5" touchskärm, MINI eDrive Services, smarta och snygga ljussystem med välkomstljus, läsljus och väl upplysta speglar i solskydden, armstöd fram, höjdjustering för passagerarsätet fram, förvaringsfack och velourmattor.

Inside

EXPERIENCE.

Utrustningsnivån ”Experience” innehåller utrustning som gör din MINI ännu mer sportig och tilltalande Den innehåller allt från ”Essential” plus smarta tillägg som automatisk baklucköppning, Comfort Access-system, sportstolar fram, bagagenät, avbländbara interiörspeglar, 17" Imprint Spoke lättmetallfälg, armstöd i baksätet med kopphållare, Excitement Package ett invändigt ljuspaket i flera färger som låter dig välja belysning efter humör och ger upplysta dörrhantag, välkomstbelysning m m och MINI Yours interiör Illuminated som möjliggör upplyst panel i kupén som både ökar trivseln och gör det behagligare vid mörkerkörning.

Head-up display

MAXIMISE.

Med Maximise-paketet får du en riktigt het MINI med en attityd som får dig att synas och med teknik som gör att du kan hålla kontakt med omvärlden under körning. Förutom all utrustning från Essential och Experience får du nu interiört- och exteriört spegelpaket med infällbara sidobackspeglar, MINI Connected Navigation Plus, Head-up display, backkamera, Harmon Kardon högtalare, adaptiv farthållare med bromsfunktion, MINI Yours läder, MINI Driving Modes samt körassistent med helljusautomatik och personkollisionsvarningssystem.

Specifikationer

 • Kapacitet

    Cooper SE ALL4 Plug-In Hybrid*
  säten 5
  bagageutrymme 405-1275 l
  dörrar 5
  tankvolym 36 l

  *Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at + 25 °C, approx. 40 s at -20 °C).

 • Utvändiga mått

    Cooper SE ALL4 Plug-In Hybrid*
  bredd 1822 mm
  tjänstevikt (inkl förare) 1760 kg
  längd 4299 mm
  höjd 1559 mm
  hjulbas 2670 mm

  *Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at + 25 °C, approx. 40 s at -20 °C).

 • Motor & drivlina

    Cooper SE ALL4 Plug-In Hybrid*
  antal cylindrar  3
  cylindervolym 1499 CM³
  Effekt  220 hk
  Vridmoment  220 + 165 = 385 nm 
  Bränsle EL + Bensin
  Elektrisk räckvidd 52 km
  0 – 100 KM/H 6,8 s
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100km WLTP* 1,7
  CO2 G/KM WLTP* 40

  *Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at + 25 °C, approx. 40 s at -20 °C).

  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  *Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se.

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din MINI-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.