Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

MINI Cabrio Electric.

MINI Cabrio Electric går inte att beställa för nyproduktion just nu. Kontakta din närmaste MINI-återförsäljare eller besök ONLINE STORE för att se nya och leveransklara MINI som finns att köpa.

Den första helt elektriska
MINI Cabrio.

Framtiden med helt elektrisk bilkörning är här. För att fira 30-årsjubileet av den framgångsrika MINI Cabrio lanseras nu den första i sitt slag – den helt elektriska MINI Cabrio.

Att köra den helt elektriska MINI Cabrio, som är begränsad till endast 999 exemplar, är en helt ny upplevelse för dina sinnen. Här får du maximerad körglädje i nercabbat format, helt utan motorljud. De exklusiva detaljerna, från bagageutrymmet till motorhuven, ger bilen en obestridlig stil. Och med den klassiska gokartkänslan som MINI är känd för får du en spännande tur varje gång.

Följ med på MINIs resa mot en helt elektrisk framtid. Välkommen till elektrisk körglädje under bar himmel!

184 hk | 0-100 km/h: 8,2 s | 201 km elektrisk räckvidd (WLTP)

Höjdpunkter

Höjdpunkter interiört

SPECIFIKATIONER

 • Urval av innehåll

  Exteriör: Interiör: Funktioner:  
  Lack i Enigmatic Black eller White Silver Sportratt i nappaläder Rattvärme MINI Head-Up Display
  17'' tums MINI Electric Power fälgar i återvunnen aluminium Sportsäten  Sätesvärme fram MINI Navigationssystem
  Detaljer i Pianosvart eller Resolute Bronze Läderklädsel i MINI Yours-design i Carbon Black Automatiska avbländbar innerbackspegel eDrive-tjänster
  Svarta backspeglar Ytor i Pianosvart Parkeringshjälp Apple CarPlay
  Textiltaket i MINI Yours-stil med Union Jack-mönster Ljuspaket Adaptiv farthållare (Active Cruise Control) Trådlös uppladdning av mobiltelefon
    Bakgrundsbelysning Körassistans (filbytesvarnare etc.) Komfortöppning
      Backkamera  
         

   

 • Kapacitet

  Säten 4
  Bagageutrymme 160 L
  Dörrar  2
 • Utvändiga mått

  Längd 3 850 mm
  Bredd 1 727 mm
  Höjd 1 427 mm
  Hjulbas 2 495 mm
 • Drivlina & miljö

  Elektrisk räckvidd km/laddning (WLTP) 201 
  Elförbrukning kWh/100 km (WLTP) 17,2 
  0-100 km/h  8,2 s
  Effekt HK 184 
  CO2-utsläpp g/KM (WLTP)
  DC LADDNING 50 KW 0-80% ~ 35 min
  AC LADDNING 11 KW 0-80% ~ 2,5 h 

   

  Värdena ovan är frånvärden och avser basmodell med standardväxellåda. Förbrukning och räckvidd påverkas bl.a. av körstil, väderförhållanden och tillvalsutrustning. Laddningstiderna kan variera beroende på laddningsförhållanden och användningsbeteende.

  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och de visade värdena tar inte hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning. Värdena för fordonen här baseras på den nya WLTP-förordningen och översätts därefter till NEDC-ekvivalenta. Observera att från 2020 beräknas fordonsrelaterade skatter på WLTP körcykeln.

  Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se.

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

MER OM ATT KÖRA ELEKTRISKT

Läs gärna mer om elbilar eller fördjupa dina kunskaper om laddningräckvidd och MINI CHARGING - sömlös laddning för din MINI.

ENKEL ATT LADDA.

Ladduttaget sitter bakom samma lucka som på den bensindrivna motsvarigheten. Du kan använda vanlig AC-laddning eller snabb DC-laddning (som har egna kablar och är redo att anslutas).

Ladda hemma.

MINI Flexible Charger inkl. hushållskontakt.

MINI Flexible Charger är en mobil laddningsenhet som ingår när du köper en MINI Cooper SE. Den kan användas för enstaka laddning via ett vanligt vägguttag och har då en maximal laddningskapacitet på 2,3 kW (10 A). För laddning via vanligt vägguttag rekommenderas en laddeffekt på 1,4 kW (6 A). Adaptrar för laddning i andra uttag kan fås som tillval hos din MINI-återförsäljare.

Ladda hemma.

Smart laddbox med uttag, inkl. installation.

Med en laddbox hemma laddar du betydligt snabbare än med ett vanligt vägguttag. Du laddar tryggt och säkert med laddboxen och undviker risk för överbelastning på huvudsäkringen. Dessutom ingår standardinstallation som utförs av certifierad elektriker. I samarbete med E.ON. Läs mer hos E.ON.

Ladda publikt.

MINI Charging.

Din bil levereras med ett MINI Charging Card och en laddkabel för publika laddstationer. Det ger dig tillgång till det ständigt växande publika laddnätverket från MINI Charging – till förmånliga villkor. Som nybilskund får du dessutom Active-abonnemang utan grundavgift i ett år. Läs mer på mini-charging.com.

MINI Cooper SE - vridmoment & hästkrafter

SUPERCHARGED.

När du står vid trafikljusen är det inte bara antalet hästkrafter (hk) som räknas, utan även det effektiva vridmomentet (Nm). Helt elektriska MINI ger dig tillgång till hela vridmomentet, direkt. En bensinmotor däremot måste nå upp i ett visst varvtal för att generera ett vridmoment, och kraften går därefter via transmissionen innan den når hjulen.

Begränsad upplaga

Sommaren 2022 visade MINI upp en första prototyp för en helt elektrisk cabriolet. Efter ett väldigt uppskattat mottagande väljer MINI att gå vidare med en mindre produktion. Totalt har 999 fordon av helt elektriska MINI Cabrio tillverkats för den europeiska marknaden under våren 2023.

Läs mer om MINIs helt elektriska cabriolet i vårt pressmeddelande

Läs mer om MINIs helt elektriska cabriolet på mini.com

* Angivna priser är rekommenderade priser från BMW Northern Europe AB och varje enskild återförsäljare äger rätt att sätta eget pris.