Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

MINI 5-DÖRRAR.

Från 301.300 kr*.

ALLT DU GILLAR MED MINI.
OCH MER.

Det handlar om att maximera MINImeringen. Den här pålitliga MINI 5-dörrar har mer utrymme för passagerare och bagage och du får både in mer i den och mer ut av den. Den banbrytande designen hos den här kompakta men förvånansvärt rymliga 5-dörrars halvkombin kan anpassas så att den passar din stil och alla tillfällen.

Den har samma sportiga köregenskaper och höga prestanda som MINI redan är känd för. Den låga tyngdpunkten och det kompakta formatet gör den perfekt för smala gator och trånga parkeringsplatser. En individualist för maximal körglädje, allt du gillar med MINI. Och mer.

Upptäck din MINI 5-dörrar

Se tillgänglig utrustningsnivå och välj den motor som passar dig bäst.

Experience

Från 301 300 kr

Utrustad med det nödvändigaste.

Urval av innehåll:

 • 16” / 17” tums fälgar
 • 8,8” pekskärm (MINI Connected)
 • Sportstolar
 • Sätesvärme fram
 • Körassistans (filbytesvarnare etc.)
 • Farthållare
 • Parkeringshjälp bak (PDC)
 • Backkamera
 • Automatisk växellåda (DTC)
 • Komfortöppning
 • Elektriskt innfällbara ytterspeglar
 • Automatiskt avbländbar innerbackspegel
 • Trådlös laddning av mobiltelefon
 • eCall-tjänst
 • Blåtandsuppkoppling för telefon och musik
 • Isofix
 • Apple CarPlay
 • MINI Navigationssystem
 • Sportläderratt

Motorer

Cooper
 • Effekt

  136 hk

 • CO2 WLTP

  Från 127 g/km

Cooper S
 • Effekt

  178 hk

 • CO2 WLTP

  Från 141 g/km

Höjdpunkter

MINI 5-dörrar – sidoluftintag – design

SIDOPANELER I NY DESIGN.

De nya iögonfallande sidopanelerna med integrerad LED-blinkers ger din MINI ännu mer individualitet.

De nya sidopanelerna innefattar modellspecifika inlägg som t.e.x. Cooper text i svart, Cooper S text i svart högglans med S logtyp och för John Cooper Works i mattsvart nätdesign med elegant dämpade röda linjer.

MINI 5-dörrar – svart avgasändrör – stötfångare bak

AVGASRÖR I PIANOSVART.

Tillvalet pianosvart exteriör omfattar de här iögonfallande avgasrören som betonar det kraftfulla, atletiska utseendet hos din MINI.

Det sportiga intrycket kompletterar bakpartiets nya design perfekt eftersom det har breddats för att ge en vidare, mer dynamisk inställning och imponerande vägegenskaper. Varianten Cooper är även utrustade med en djärv, helt ny bakspoiler.

OEMOTSTÅNDLIG. MED AVSIKT

Dynamiska linjer och en fräsch, ren stil kombinerat med stor spårvidd och korta överhäng ger MINI 5-dörrar ett kompakt och atletiskt utseende. De distinkta strålkastarna kompletteras perfekt av de nya iögonfallande sidoluftintagen som även innehåller LED-blinkers.

Dörrhandtag, tanklucka och andra nya designdetaljer i pianosvart ger MINI 5-dörrar ett helt individuellt utseende. Det innovativa utbudet av unika lättmetallfälgar avrundar allt perfekt.

MINI 5-dörrar – blå och vit – lackfärger

INNOVATIV LACKTEKNIK.

Vi har ett stort utbud av premiumfärger och ytor att välja mellan så att du kan vara djärv och synas eller hålla en ren, tillbakadragen stil – eller båda.

MINI tillverkas med den mest avancerade lacktekniken på marknaden för att uppnå djupa, skiftande färger samtidigt som ytan är mycket hållbar.

Det nya taket i flera färger är blått, silver och svart har tillverkats med en helt ny lackeringsteknik som inte finns hos någon annan tillverkare än.

MINI 5-dörrar – vy av sidan – parkeringsassistent

PARKERINGSHJÄLP.

När du kommit fram hjälper MINI dig att parkera även i de mest trånga parkeringsfickorna – så att du kan göra en perfekt entré.

MINI backkamera som ingår i systemet ger klar sikt bakåt så att du kan backa med ett bredare siktfält och större säkerhet.

MINI 5-dörrar – blå och vit – stötfångare

BREDARE OCH NYA HJULHUSLISTER.

Bakpartiet är nu bredare för att förstärka sportigheten hos den nya stötfångardesignen.

MINI 5-dörrar – bakpartiet – Union Jack-baklyktor

BAKLYKTOR I UNION JACK-DESIGN.

Baklyktorna med LED-ljus bildar ett tvådelat motiv som anspelar på det ikoniska emblemet. Den intrikata precisionen hos belysningen tillför en extra dos individualitet.

Baklyktorna är omslutna av en ram i pianosvart och är en snygg, iögonfallande hänvisning till MINI:s stolta härkomst.

MINI 5-dörrar – blå och vit – kurvtagning

TA FLER KURVOR.

Den låga tyngdpunkten, det atletiska utseendet och stora spårvidden ger en kittlande gokartkänsla i kurvor. Distinkt med avsikt och urban av naturen, du kommer att hitta något spännande runt varje hörn.

MINI 5-dörrar – förarplats – teknik i kupén

EN FÖRSTKLASSIG KUPÉUPPLEVELSE.

Förarplatsen är det tekniska hjärtat i MINI:s kupé. Den är utformad för att göra körningen säkrare och roligare och du känner dig alltid välkommen. Du omges av precisionskontroll, navigation, underhållning och säkerhet – medan multifunktionsratten ger ett utmärkt grepp för behaglig körning.

Färgen i atmosfärbelysningen i kupén kan anpassas för att skapa en perfekt stämning som återspeglar din körning eller ditt humör.

MINI 5-dörrar – lättmetallfälgar – 17" Scissor

EXKLUSIVT UTBUD AV 15–18" LÄTTMETALLFÄLGAR.

Gör körningen mer personlig med specialutvecklade och precisionstillverkade MINI originallättmetallfälgar som nya 17" Scissor (se bilden).

De har testats ingående så att de passar MINI:s specifikationer och de spelar en viktig roll för bilens prestanda och hantering.

Specifikationer

 • Kapacitet

  Säten 5
  Bagageutrymme 279 - 941 l.
  Dörrar 5
  Tankvolym 40-44 l
 • Utvändiga mått

    Cooper Cooper S
  Spårvidd 1,485 mm fram och bak 1,485 mm fram och bak
  Bredd 1727 mm 1727 mm
  Tjänstevikt (inkl förare) 1265 kg 1330 kg
  Längd 3982 mm 4005 mm
  Hjulbas 2567 mm 2567 mm
 • Miljö & Drivlina

    Cooper Cooper S*
  antal cylindrar  3 4
  cylindervolym 1499 cm³ 1998 cm³
  effekt 136 hk 178 hk
  vridmoment 220 nm 280 nm
  bränsle bensin bensin
  0 – 100 KM/H 8,4 6,8
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100KM WLTP** 5,6 6,2
  CO 2 G/KM WLTP** 127 141

   

  Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och de visade värdena tar inte hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning. Värdena för fordonen här baseras på den nya WLTP-förordningen och översätts därefter till NEDC-ekvivalenta. Observera att från 2020 beräknas fordonsrelaterade skatter på WLTP körcykeln.

  *Depending on the environmental conditions, a temporary peak of the combustion engine power is provided, which can be approx. 10% above the rated power. The duration of the peak performance increases with falling ambient temperature (approx. 5 s at +25 ° C, approx. 40 s at -20 °C).

  **Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se.

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.mini.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din MINI-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.

* Priserna är rekommenderade priser till återförsäljare och kan skilja sig från återförsäljarens faktiska pris.