Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

NYA MINI COUNTRYMAN.

EN AURA AV SJÄLVSÄKERHET.

Första generationen MINI Countryman presenterades 2010 och blev omedelbart en succé för MINI. 2017 följde andra generationen MINI Countryman som då även inkluderade MINIs första Plug-in hybrid. Nu fortsätter framgångssagan när tredje generationen börjar produceras i höst. Nya MINI Countryman kommer att finnas tillgänglig med bensinmotor, och för första gången någonsin erbjuds den som ren elbil.

Reservationer för nya MINI Countryman med bensinmotor kan göras från och med 18 oktober 2023.

Läs mer om nya helt elektriska MINI Countryman.

Alla bilder och detaljer som visas här är preliminära.

INTERIÖR

Fint hantverk och snygga detaljer definierar den estetiska interiören. Premiummaterial, avancerad teknik och atmosfärisk stämningsbelysning kombineras för att skapa en mycket förfinad körupplevelse. När du väl har satt dig vill du antagligen inte kliva ur igen.

EXTERIÖR

Kraftfull konstruktion, slående SUV-design och imponerande närvaro. Nya MINI Countryman utstrålar en aura av självsäkerhet.

VÅGHALSIGA DETALJER.

Oavsett var du tittar finns det något spännande att upptäcka. Lättmetallfälgarna är smalare och mer aerodynamiska. Praktiska takrails kommer nu som standard i högglansig svart och C-pelaren har en snygg design. Med fyra utrustningsalternativ att välja mellan, finns det en design från MINI som hjälper dig att uttrycka dig – Essential, Classic, Favoured eller JCW. Var och en har särskilda funktioner och skräddarsydda designdetaljer.

"VÅRT PURISTISKA, PROGRESSIVA TILLVÄGAGÅNGSSÄTT KOMBINERAR ENKELHETEN HOS FUNKTIONELLA ELEMENT MED DEN KÄNSLOMÄSSIGHET SOM MINI ÄR KÄNDA FÖR.

Oliver Heilmer, chef för MINI Design

SPECIFIKATIONER

 • Drivlina & miljö*

    MINI Countryman C MINI Countryman JCW ALL4
  EFFEKT HK 170 300
  VRIDMOMENT NM 280 400
  BRÄNSLE BENSIN BENSIN

  0 – 100 KM/H

  8,3 5,4
  BRÄNSLEFÖRBRUKNING L/100KM (WLTP)

  6,1 - 6,9 

  7,8 - 8,3 

  CO 2-UTSLÄPP G/KM WLTP

  138 - 155 177 - 188

  MAX HASTIGHET KM/H

  212 250

   

  * Alla detaljer som visas här är preliminära.

KÖRUPPLEVELSE

Äventyret väntar. MINI TwinPower Turbo-teknik ger kraft, effektivitet och en distinkt känsla bakom ratten i nya MINI Countryman.  
 

EFFEKT OCH PRESTANDA, BÅDE PÅ OCH UTANFÖR VÄGEN.

Nya MINI Countryman har den kraft, spontanitet och responsiva styrning som behövs under krävande turer. Varje sväng blir en adrenalinfylld upplevelse, oavsett om det är på en slingrande bergsväg eller i stadens rondeller. Om du väljer en bil med ALL4-fyrhjulsdrift, kan du ge dig ut på de vackraste vägarna.

MINI TWINPOWER TURBO MOTORER.

Med MINI Countrymans motorer får du effekten och effektiviteten hos MINI TwinPower-turbotekniken. De sticker inte bara ut från mängden – utan lämnar alla bakom sig. Välj den motor som passar din livsstil, körstil och de resor du oftast gör.

ALL4 FYRHJULSDRIFT.

ALL4-fyrhjulsdrift fördelar kraften dynamiskt mellan hjulen, vilket ger bra drivgrepp och kontroll på alla underlag så att du tar dig fram i terrängen. Om den upptäcker någon greppförlust på grund av våta eller isiga underlag, fördelar den kraften dynamiskt efter behov. Detta gör att du kan utnyttja de robusta och äventyrliga egenskaperna hos MINI Countryman till fullo. Så oavsett vad väderprognosen visar, behåller du kontrollen – och känslan.

KÖRASSISTANS.

Driving Assistant, som är ett tillval, är som att ha ett extra par ögon. Den varnar dig för fordon som befinner sig i döda vinkeln och styr vid behov aktivt tillbaka din MINI till rätt körfält. Dessutom hjälper den dig att upptäcka korsande trafik bakom dig när du backar med din MINI. Driving Assistant Plus inkluderar kamera och radarbaserade assistansfunktioner under körning. Den gör att du får en mer avkopplade resa till ditt mål genom att automatiskt hålla inställd hastighet och körfält samt avståndet till fordonet framför. Med Driving Assistant Professional kan du luta dig tillbaka. Den hjälper dig i alla typer av trafiksituationer, utan att du förlorar kontrollen.

MINIS LÄGEN FÖR VÄGEN.

Som standardutrustning finns tre olika MINI körlägen att välja mellan för att du ska kunna utnyttja de olika egenskaperna hos din MINI Countryman och hitta ett läge som passar trafiken och dina aktuella behov. Vart och ett har sitt egna särskilda utseende..

GREEN-LÄGE. Detta mycket effektiva körläge är hållbart, förenklat och helt tyst och det ser till att ditt batteri håller längre. 
CORE-LÄGE. En klassisk och bekväm körupplevelse från MINI med en sofistikerad, modern känsla.
GOKART-LÄGE. Med inspiration från legendariska John Cooper Works ger detta läge en spännande körtur. Här får du en motorsportsestetik som ger adrenalinpåslag, mer direkt känsla i ratten och acceleratorreaktion i pedalen.

DIN DIGITALA ASSISTENT.

För första gången har MINI utrustats med en digital röststyrd assistent - Intelligent Personal Assistant. Den kan aktiveras med hjälp av hälsningen ”Hej MINI” eller genom ett knapptryck. Den röststyrda assistenten visas på den runda OLED-displayen och har formen av en animation. Föraren kan välja mellan ”MINI” – vilket är en stiliserad bild av en MINI – och den nya digitala assistenten från MINI som heter ”SPIKE”. MINIs digitala assistant styr nyckelfunktioner i din MINI, som navigering, telefon, radio och till och med temperaturen.

HÖGRE. LÄNGRE. OCH SMARTARE.

Vi har gjort mer plats för alla dina spännande planer. Nya MINI Countryman är 13 cm längre och 6 cm högre med upp till 25 % mer bagageutrymme. Tack vare den reducerade designen och smart användning av utrymmet finns det också mer förvaringsplats, så oavsett vad du vill ta med dig för att göra din resa bekvämare eller roligare, kan du det utan problem.

JOHN COOPER WORKS

SPÄNNANDE MINI. MED TURBO.

Våra ingenjörer tycker om utmaningar. De lämnar sina komfortzoner. MINI John Cooper Works Countryman förkroppsligar ett rikt arv inom racingvärlden som går fem årtionden tillbaka i tiden. Dess 4-cylindriga 2,0 liter stora motor med turbo levererar imponerande kraft och prestanda. För lagom är aldrig tillräckligt.

SNYGG OCH DYNAMISK EXTERIÖR.

Exteriördesignen hos MINI John Cooper Works Countryman bjuder på en tilltalande blandning av robusthet och äventyr. Med sin imponerande närvaro utstrålar denna kompakta SUV en känsla av styrka och hållbarhet – redo för alla äventyr. De muskulösa konturerna och det atletiska utseendet reflekterar dess kapacitet och mångsidighet, samtidigt som den drar till sig blickarna ute på vägen.

HÄRLIG INTERIÖR.

Byggd för att få ditt hjärta att slå innan du ens har startat motorn. Mindre rörigt och mer sportigt DNA tack vare den minimalistiska designen som har sitt ursprung i MINIs stolta racinghistoria. Alla de instrument du behöver för en spännande körtur har du nu tillgång till via OLED-displayen och de fem reglagen. Det är bara att välja gokartläge och skruva upp volymen – ljudet av drivlinan är fantastiskt.

SPÄNNANDE KRAFT OCH ENASTÅENDE PRESTANDA.

MINI John Cooper Works Countryman erbjuder en spännande kraft- och prestandaupplevelse som får den att sticka ut från mängden. Denna kompakta SUV, som är utrustad med en högpresterande motor och intelligent ALL4 fyrhjulsdrift, levererar en imponerande blandning av kraft, hastighet och smidighet.

SÅ PRAKTISKT.

Körturen blir hur enkel som helst när du har en digital följeslagare som alltid är tillgänglig på den centrala OLED-displayen. Dörr-till-dörr-navigering, intelligent parkeringshjälp och trafikinformation i realtid finns bara några tryck bort. Och din intelligenta personliga assistent, Spike, finns alltid där för att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din resa.