Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

Tillbehör

MINI Originalhjul och däck.

HITTA SOMMARDÄCK TILL DIN MODELL

FÖR ALLA ÄVENTYR.

Pålitliga däck ska vara en självklarhet, oavsett väder och vägunderlag. Med sommardäck från MINI kan du låta äventyren avlösa varandra. De passar lika bra på motorväg som på lantliga grusvägar.

MINI Original kompletta hjul måste nämligen uppfylla över 50 kriterier innan de godkänns - det gör att du kan känna dig trygg med dem på resan.

Hitta vinterdäck till din modell

Vinterhjul och vinterdäck.

Snö är vår asfalt. Här kan du läsa mer om våra olika vinterdäck och använda vår konfigurator för att hitta rätt vinterhjul för din MINI.

STJÄRNKLART VAL.

Vi har märkt våra säkraste däck med en stjärna. Stjärnmarkeringen tilldelas endast de däck som godkänts vid de allra tuffaste testerna. De tas fram i samarbete med tillverkare som Michelin, Bridgestone och Pirelli och du hittar dem alltid hos din närmaste MINI återförsäljare eller auktoriserad serviceverkstad.

Så, lägg fokus på livets alla äventyr och låt oss sköta däcken. Däck med stjärnmarkering testas inom sex större kategorier: säkerhet, slitage, komfort, effektivitet och – karakteristiskt för MINI – inom två kategorier för körglädje (köregenskaper och sportigt uppträdande).

När du köper MINI Original kompletta hjul eller däck ingår dessutom alltid 36 månaders däckförsäkring.*

Garanterad kvalitet

MINI däckförsäkring.

Vid köp av en ny MINI med registreringsdatum fr.o.m. 01.03.2020 (alternativt köp av MINI-godkända hjul eller däck) ingår per automatik en 36 månaders däckförsäkring utan extra kostnad. MINI däckförsäkring gäller inom hela Europa (förutom Tyskland, Baltikum, Storbritannien, Schweiz och Belgien).*

Garantin täcker t.ex.

  • Skada orsakad av ett vasst föremål (exempelvis spik, glassplitter).
  • Skada orsakade av kollision med trottoarkant.
  • Skada orsakad av vandalism.
  • Stöld av däck.

Kostnadsteckning

 

*VILLKOR FÖR MINI DÄCKFÖRSÄKRING:

MINI däckförsäkring är giltig för alla däck och kompletta hjul som är köpta från en auktoriserad MINI återförsäljare och levererade av BMW Group Northern Europe (giltig fr.o.m. inköpsdatum) samt originalmonterade däck som sitter monterade på bilen från fabrik med registreringsdatum fr.o.m. 01.03.2020. Fälgar och monteringskostnad är exkluderade.

Med MINI däckförsäkring ersätts du vid skada med upp till 100 % av däckets inköpspris.*

Första året 100%
Andra året 75%
Tredje året 50%

*Exklusive montering.

Däcken är endast försäkrade för privat och företagskunder. Ingen ersättning ges för sommardäck som har ett mönsterdjup vilket är mindre än 3 mm eller ett vinterdäck med ett mönsterdjup mindre än 4 mm. För mer information om MINI däckförsäkring kontakta en auktoriserad MINI återförsäljare eller läs igenom däckförsäkringens villkor. MINI däckförsäkring är en tjänst från Allianz Versicherungs-AG.

Hårdtestade av MINI

NÜRBURGRING-TEST.

MINI Original aluminiumfälgar måste genomgå kompromisslösa uthållighetstester på det krävande och legendariska spåret. Fortsatt överlägsen prestanda är ett krav trots att körning på trottoarkanten, i extrema svängar, i höga hastigheter och med starka accelerationer och retardationer.

SALTVATTENSTESTER.

Aluminiumfälgen utsätts för aggressiv saltlösningspray under lång tid för att säkerställa långvarig korrosionsbeständighet. Detta garanterar att finishen inte påverkas av de olika årstidernas prövningar.

RÖNTGENTEST.

En röntgenundersökning upptäcker gasbubblor som kan ha inträffat under härdningen. Att inte upptäcka dessa kan vara en potentiell säkerhetsrisk. Studien säkerställer således hög stabilitet och ett bra försvar mot materialtrötthet, vilket innebär ökad säkerhet vid hög belastning.

Utvecklade med omsorg

RUNFLAT-DÄCK

RUNFLAT-DÄCK.

RunFlat-däck ger dig möjligheten att fortsätta i upp till 80 km vid 80 km/h trots en punktering. Du undviker därmed att behöva stanna på en farlig plats. Med RunFlat-däck gäller mobilitetsgarantin som en ytterligare garanti för att alltid kunna komma framåt. RunFlat-däck finns som tillval för MINI. Fråga din återförsäljare för mer information.

DESIGNADE FÖR DIN MINI.

DESIGNADE FÖR DIN MINI.

Med perfekt passform bibehålls bilens köregenskaper, vibrationer undviks och risken för accelererade chassi och drivlinjekomponenter minimeras.

Konstruktioner som optimerar luftflödet minskar luftmotståndet, kyler bromsarna och blåser ut smuts och partiklar från bromsskivorna. Med MINI vinterhjul täcks hela bilen av garantin.

DÄCKTRYCKSÖVERVAKNING.

RDC:s däcktrycksövervakning varnar om trycket i vissa av däcken sjunker, till exempel till följd av en punktering. Eftermonterade hjul kan sakna detta system eller kan ha tryckövervakningssystem som inte är kompatibla med MINI. Detta kan leda till felaktiga värden och indikationer.

VÄLJ RÄTT DÄCK FÖR DINA BEHOV

EUROPEISKA ODUBBADE DÄCK.

Vinterdäck med optimalt grepp och stabilitet på både torr och våt asfalt.

Bra körprestanda även på snö.

Passar dig som:

  • Under vintermånaderna kör på många torra, våta och kraftigt saltade motorvägar.
  • Inte kör på många snöiga och isiga vägar med växlande körförhållanden.

NORDISKA ODUBBADE DÄCK.

Odubbade däck utvecklade för nordiska förhållanden.

Optimalt grepp på is och snö med låg ljudnivå.

Passar dig som:

  • Under vintermånaderna kör på många snöiga och isiga vägar och prioriterar en låg ljudnivå.

DUBBADE DÄCK.

Dessa vinterdäck är speciellt utvecklade för nordiska förhållanden.

Dubben, däckmönstret och gummiblandningen tillsammans, ger maximalt grepp på is och snö.

Passar dig som:

  • Under vintermånaderna kör på många snöiga och isiga vägar där hala körförhållanden plötsligt uppstår.

Vinterdäck betyg

Källa: STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization)