Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Kontakta återförsäljare

Högklassig säkerhet och bästa möjliga grepp.

MINI Originalhjul.

MINI kompletta Originalhjul bestående av däck och fälg finns för att passa alla äventyr, oavsett årstid och underlag. Våra hjul genomgår omfattande och modellspecifika tester och uppfyller de inte bara EU:s regler - de överträffar dem med över 50 kriterier uppfyllda. Vi kommer alltid att göra det extra jobbet som krävs för att du som MINI-ägare ska ha de säkraste hjulen och kunna njuta av den ikoniska MINI-gokartupplevelsen. I vår tillbehörskonfigurator kan du visualiera våra hjul och skicka en offertförfrågan till din MINI-återförsäljare. Du kan givetvis också kontakta din MINI-återförsäljare direkt för mer information och för att få hjälp att hitta rätt däck och fälg för just din MINI.

När du köper MINI Original kompletta hjul ingår alltid 36 månaders däckförsäkring.* 

SOMMARDÄCK FÖR ALLA ÄVENTYR

PÅLITLIGA DÄCK, EN SJÄLVKLARHET. Våra sommardäck är gjorda av hårdare gummiblandningar som på varma underlag ger mer kontroll med bättre grepp och kortare bromssträckor. För att pålitliga däck ska vara en självklarhet, oavsett årstid och vägunderlag.

VINTERDÄCK FÖR OLIKA BEHOV

EUROPEISKA ODUBBADE DÄCK.

Vinterdäck med optimalt grepp och stabilitet på både torr och våt asfalt.

Bra körprestanda även på snö.

Passar dig som:

  • Under vintermånaderna kör på många torra, våta och kraftigt saltade motorvägar.
  • Inte kör på många snöiga och isiga vägar med växlande körförhållanden.

NORDISKA ODUBBADE DÄCK.

Odubbade däck utvecklade för nordiska förhållanden.

Optimalt grepp på is och snö med låg ljudnivå.

Passar dig som:

  • Under vintermånaderna kör på många snöiga och isiga vägar och prioriterar en låg ljudnivå.

DUBBADE DÄCK.

Dessa vinterdäck är speciellt utvecklade för nordiska förhållanden.

Dubben, däckmönstret och gummiblandningen tillsammans, ger maximalt grepp på is och snö.

Passar dig som:

  • Under vintermånaderna kör på många snöiga och isiga vägar där hala körförhållanden plötsligt uppstår.

Vinterdäck betyg

Källa: STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization)

Hjul av högsta kvalitet

Designade för din MINI.

MINI:s originalhjul bestående av däck och fälg är utformade för att med perfekt passform bibehålla köregenskaper, undvika vibrationer och gå hand i hand med bilens chassi och drivlinjekomponenter. Konstruktionen på hjulen optimerar luftflödet genom minskat luftmotstånd, kyler bromsarna och blåser ut smuts och partiklar från bromsskivorna.

Punktering behöver inte stoppa dig.

RUNFLAT-DÄCK.

Ett smart tillval för dig som har en MINI är våra RunFlat-däck. Med förstärkta sidoväggar har Runflat-däck en ökad styvhet som ger dig som förare möjlighet att fortsätta köra vid händelse av punktering, då däcket har kraft att klara sig länge utan luft.

Med ett RunFlat-däck kan du köra upp till 80 km efter punktering, till vilket ger dig möjlighet att istället för att stanna mitt på vägen i väntan på hjälp ta dig till en bilverkstad. Med RunFlat-däck gäller mobilitetsgarantin som en ytterligare garanti för att du som MINI-ägare alltid ska kunna komma framåt.

För mer information om MINI:s RunFlat-däck, prata med din återförsäljare.

Våra säkraste däck.

STJÄRNKLART VAL.

Alla våra däck är av hög kvalitet, men våra allra säkraste däck som godkänts vid de allra tuffaste testerna har vi märkt med en stjärna. Däck med stjärnmarkering testas inom sex större kategorier: säkerhet, slitage, komfort, effektivitet och – karakteristiskt för MINI – inom två kategorier för körglädje (köregenskaper och sportigt uppträdande). De tas fram i samarbete med tillverkare som Michelin, Bridgestone och Pirelli och du hittar dem alltid hos din närmaste MINI-återförsäljare eller MINI-serviceverkstad. Lägg fokus på livets alla äventyr och låt oss sköta däcken.

Exklusiva sommarhjul.

HJUL FRÅN JOHN COOPER WORKS.

Vill du uppa ditt hjul-game? Ta då en titt på våra exklusiva sommarhjul från John Cooper Works. I vår tillbehörskonfigurator kan du se hur de set ut och skicka en offertförfrågan till din MINI-återförsäljare. Vill du hellre prata med en MINI-återförsäljare så går det självklart lika bra att kontakta dem direkt så hjälper de dig att få din MINI precis så som du vill ha den baserat på stil och behov.

Fälgar hårdtestade av MINI

NÜRBURGRING-TESTER.

MINI Original aluminiumfälgar måste genomgå kompromisslösa uthållighetstester på den krävande och legendariska banan Nürburgring. Trots körning på curbs, extrema svängar i höga hastigheter och snabba accelerationer och inbromsningar ska fortsatt överlägsen prestanda uppfyllas.

SALTVATTENSTESTER.

Vi utsätter aluminiumfälgen för aggressiv saltlösningspray under lång tid för att säkerställa långvarig korrosionsbeständighet. Detta garanterar att finishen inte påverkas av olika årstiders prövningar.

RÖNTGENTESTER.

Vi gör röntgenundersökningar på våra fälgar för att upptäcka gasbubblor som kan skapas under härdningen. Att inte upptäcka dessa kan vara en potentiell säkerhetsrisk. Studien säkerställer också hög stabilitet och ett bra försvar mot materialtrötthet, vilket innebär ökad säkerhet vid hög belastning.