Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

Sömlös innovation.

MINI CONNECTED.

MINI Connected är en svit av digitala tjänster och appar som ansluter dig till din MINI och förser dig med smarta lösningar, information och underhållning inför och under din resa. Där ingår bland annat MINI App och den digitala Connected-displayen i din MINI. MINI Connected tillåter dig dig att vara uppkopplad till internet i, och utanför, din bil. Här kan du lära dig mer om MINI Connected och hur du använder tjänsterna på bästa sätt.

MINI Connected Store/MINI Shop.

BESTÄLL OCH FÖRLÄNG DINA MINI CONNECTED-TJÄNSTER.

Vissa av dina MINI Connected-tjänster löper ut efter en viss tid. Med ett MINI Connected-konto kopplat till din MINI får du en översikt över vilka tjänster som finns tillgängliga för din MINI och när de löper ut. Du förlänger enkelt dina tjänster, eller beställer nya, i MINI Connected Store/MINI Shop. 

Få ut det mesta av Mini Connected.

Anslut din MINI till MINI App.

Få ut mesta möjliga av MINIs digitala värld genom att ansluta din MINI till MINI App. Appen erbjuder flertalet praktiska funktioner för att göra ditt bilägande så smidigt och roligt som möjligt. Läs mer om appen och hur du ansluter den till din MINI eller ladda ner den direkt.

MINI CONNECTED - TJÄNSTER & PAKET

MINI Connected finns tillgängliga i olika paket som ingår när du köper en MINI. Med ett MINI Connected-konto kopplat till din MINI får du en översikt över vilka tjänster som finns tillgängliga för din MINI. För att få ut det mesta av MINI Connected rekommenderar vi att du laddar ner och kopplar din MINI till MINI App

MINI Connected – MINI Connected-paket – Connected Media-ikon

CONNECTED MEDIA.

 • 8,8” touch screen
 • MINI Visual Boost Radio
 • MINI Controller
 • Bluetooth ljudstreaming
 • Remote services
 • MINI Connected
 • Connected Drive-tjänster
 • 2 extra högtalare
 • TeleServices
MINI Connected – MINI Connected-paket – Connected Navigation-ikon

CONNECTED NAVIGATION.

 • 8,8” touch screen
 • MINI Visual Boost Radio
 • MINI Controller
 • Bluetooth ljudstreaming
 • Remote services
 • MINI Navigationssystem
 • Automatiska kartuppdateringar
 • Trafikinformation i realtid
 • MINI Connected
 • Connected Drive-tjänster
 • Apple CarPlay
 • Telefonitjänster
 • 2 extra högtalare

Remote Services

Med Remote Services får du fjärråtkomst till din MINI. Lätt som en plätt via smarttelefon.

 • Du kan interagera med din bil, även när du är långt bort.
 • Lås eller lås upp bildörrarna oavsett var du är.
 • Skicka resmål till ditt navigeringssystem.

HÖJDPUNKTER MED MINI CONNECTED

 • UNDERHÅLLNING
 • RESA
 • ASSISTANS
 • PRAKTISKT
 • EDRIVE
mini connected - dab tuner

DAB TUNER.

DAB-mottagaren (Digital Audio Broadcasting) låter dig enkelt byta mellan dina favoritradiostationer med enastående ljudkvalitet där det finns digital mottagning. Mottagaren är också DAB+ kompatibel för ännu fler valmöjligheter och ännu bättre ljudkvalitet. Du kan dessutom få ytterligare information om sådant som trafik och väderuppdateringar, samt information om låt och artist.

mini connected - visual boost radio

MINI VISUAL BOOST RADIO.

MINI Visual Boost Radio levereras med MINI Connected och en urläcker, högupplöst och lättanvänd pekskärm. Radion inkluderar dubbla mottagare plus fyra mellanregisterhögtalare och två centralt placerade bashögtalare. Ett Bluetooth hands-free-gränssnitt och en LED-ring runt mittinstrumentet ingår också. Gränssnittet styrs enkelt via MINI Controller-reglaget i mittkonsolen.

Apple CarPlay

APPLE CARPLAY®.

Om du ansluter din smartphone till Apple CarPlay® via MINI Connected kan du förvandla den runda mittdisplayen till en gigantisk smartphone-skärm. Din vanliga telefonmeny visas på displayen i din MINI. Spela musik, besvara samtal, läs och svara på meddelanden eller navigera till ditt favoritinnehåll. Du öppnar eller stänger enkelt appar via din skärm. 

Ännu bättre: Tack vare Apple CarPlay®-förberedelsen kan du använda vissa iPhone®-funktioner trådlöst – allt som behövs är en kort konversation med Siri. Kompatibilitet och funktioner på din iPhone® med Apple CarPlay® beror på vilket modellår din iPhone® är från och på programversionen som har installerats.

mini connected - körtjänster väder

MINI CONNECTED DRIVE-TJÄNSTER.

Med MINI ConnectedDrive-tjänsterna kan du göra allt du vill göra och ansluta till allt som är viktigt för dig. Njut av en uppsjö av smarta tjänster och fordonsappar som ger dig information och underhåller dig på resan. Den är också ditt aktiveringsverktyg för att använda den MINI App.

mini connected - parkeringsinformation online

MINI ONLINE.

MINI Online innehåller en rad tjänster och appar som du kan använda för att få de senaste världs-, ekonomi- och sportnyheterna eller väderprognosen när som helst. För att du ska kunna fortsätta att koncentrera dig på vägen kan du få utvalda nyheter upplästa via röstfunktionen. Du kan spara individuella RSS feeds i appen under ’Mina nyheter’.

SPOTIFY.

MINI och Spotify ger dig tillgång till all musik du kan tänkas behöva via ditt MINI ljudsystem. Anslut bara din Spotify iPhone®-gratisapp till ditt MINI Connected-system och njut av 30 miljoner låtar och Spotify radion. Du kan skapa dina egna spellistor också, så att du nu också har den perfekta musiken för varje resa. Styr din Spotify-musik helt och hållet via MINI Connected och slipp att bli distraherad av mobilen.

mini connected - högtalare

EXTRA HÖGTALARE.

Utöver det redan imponerande högtalarsystemet som är installerat som standard i din bil, ger MINI Connected Media och högre paket dig två ytterligare mellanregisterhögtalare. Högtalarna är monterade i framdörrarnas dörrsidor för att ge ett klarare ljud som hjälper dig att köra så säkert och bekvämt som möjligt med enkel volymjustering och röststyrningsfunktioner.

mini connected - trafikinformation

TRAFIKINFORMATION I REALTID (RTTI).

Ligg steget före trafiken och undvik förseningar med hjälp av trafikinformation i realtid (RTTI) och MINI Connected-navigationssystemet. Det varnar dig för olyckor, bilköer och vägarbeten längre fram. RTTI hjälper dig att hitta de snabbaste rutterna och undvika förseningar.

Välj ’Navigation’ i huvudmenyn och därefter ’Karta’. Trafikläget visas med olika färger under ’Kartvyer’. Grönt indikerar att det inte finns några kända störningar. Gult indikerar långsam trafik. Orange indikerar bilköer. Rött signalerar stillastående trafik. En gul eller röd varning visas under ’Trafikinformation’ så fort det finns nyheter för en viss rutt. Information om förseningen och möjliga trafikomledningar visas när du klickar på ’Trafikinformation’.

mini connected - navigationssystem

MINI NAVIGATIONSSYSTEM.

MINI Navigationssystem ger dig köranvisningar som visar dig vägen till din destination via en kombination av röstkommandon, kartdisplayer och pilar på en högkvalitativ, högupplöst och lättanvänd pekskärm. Skärmens pekfunktion gör att du kan zooma i appen för att visa en högupplöst, detaljerad vy över din resväg. Systemet har även ett nattläge, trafikinformation i realtid och en funktion för att söka på intressepunkter och snabbt och säkert ta dig till din destination.

Systemet styrs via MINI Controller-reglaget med kartuppdateringar som kan laddas ner via USB. Allt som allt förvandlar det din MINI Visual Boost radio till en expertguide.

mini connected - remote services

REMOTE SERVICES.

Med Remote Services kommer du åt din MINI och kan fjärraktivera vissa av bilens funktioner med MINI-appen som du har installerat på din mobil. Det betyder att du kan se var du parkerade din bil. Du kan låsa och låsa upp dörrarna på distans. Och du kan även aktivera luftkonditioneringen och ventilationen på distans, för att säkerställa att klimatet i kupén är precis som du vill ha det när du sätter dig bakom ratten – och mycket annat. Allt detta och mer kan du göra med MINI-appen.

mini connected - automatisk kartuppdatering

AUTOMATISK KARTUPPDATERING OVER-THE-AIR.

För att du ska få ut mesta möjliga av ditt MINI Navigationssystem rekommenderar vi att du uppdaterar dina kartor regelbundet. Vägnätet förändras snabbt – från avstängda vägavsnitt, stora vägarbeten till helt nya gator. Det är därför som vi regelbundet uppdaterar våra kartdata för att säkerställa att MINI-förarna har tillgång till ett kraftfullt navigeringsverktyg vid sina fingertoppar. Uppdateringar av navigationssystemets kartor för ditt land skickas till din MINI upp till fyra gånger om året och installeras automatiskt över luften.

Nya uppdateringar visas i systemet i samma sekund som de blir tillgängliga. Allt du behöver göra är att bekräfta. För fullständiga kartuppdateringar, vänligen kontakta din förvalda återförsäljare.

mini connected - smart nödsamtal

SMART NÖDSAMTAL.

Om du inte har möjlighet att ringa efter hjälp efter en olycka, känns det tryggt att veta att MINI kan göra det. Med det smarta nödsamtalssystemet (tillval) skickar din MINI automatiskt ett nödanrop till de lokalt tillgängliga mobiltjänsterna. Ett SIM-kort och integrerad telematikenhet överför relevanta data som de exakta GPS-koordinaterna för din MINI, chassinummer (VIN), typ av kollision (t.ex. kollisionspunkt), status för krockkuddar och säkerhetsbälten, antal passagerare och körriktning.

Speciellt utbildad personal kontaktar dig och informerar räddningstjänsten så att hjälp kan ta sig till platsen så snabbt som möjligt. De ger dig support per telefon – på ditt modersmål om möjligt. Denna funktion kan även aktiveras manuellt.

mini connected - automatiskt nödsamtal

AUTOMATISKT NÖDSAMTAL.

Alla nya MINI-modeller i EU är nu utrustade med eCall – det obligatoriska system för automatiska nödsamtal som larmar räddningstjänsten i händelse av en kollision. eCall ringer automatiskt nödnumret i Europa – 112 – i händelse av en allvarlig trafikolycka, och kommunicerar bilens position till räddningstjänsten tillsammans med ytterligare relevant information. Kunderna betjänas på sitt modersmål oavsett var nödsamtalet har aktiverats. Vi bör tillägga att denna tjänst inte är att betrakta som en svart låda och att den inte hela tiden registrerar positionen för din MINI. Tjänsten finns där för att ge dig ett ökat skydd och registrerar minsta möjliga data vid tidpunkten för en olycka – som chassinumret (VIN),exakt position (via GPS) och ytterligare data såsom typ av kollision. eCall kan inte användas för att övervaka trafikanters rörelser.

mini connected - teleservices

MINI TELESERVICES.

MINI TeleServices upprätter en anslutning mellan MINI och din bil. Det gör att vi tar hand om dig var du än är. Vid behov upprättar funktionen en direktanslutning med räddningstjänsten eller bärgare så att du får hjälp så fort som möjligt. Men det är inte allt. Denna intelligenta teknik triggar även en varning om låt säga batteriet i din MINI har låg laddningsnivå. Om det är dags att serva din MINI, skickar den viktiga fordonsdata till den relevanta MINI Servicepartnern, som kommer att kontakta dig för att boka tid för service eller för att reparera din MINI. Alternativt kan du använda MINI Connected-menyn för att begära assistans manuellt.

mini connected - förstår naturligt tal

RÖSTSTYRNING.

Du kan tala med din MINI precis som du brukar tala. Röststyrningen har en bearbetningshastighet på bara några sekunder och kan känna igen din vanliga röst. Så du kan interagera med din MINI via rösten – och avbryta den om du vill. Du kan till och med be den göra saker som: ”visa mig snabbaste vägen hem.” Det är det perfekta sättet att styra många av funktionerna på din mobil, så att du kan hålla kvar händerna på ratten och ha blicken riktad mot vägen för din säkerhet. Funktionen kan självklart också inaktiveras när som helst.

mini connected - praktiskt

TOUCHSCREEN DISPLAY (8,8").

Förbättra uppkopplingen mot din digitala väd och kraften hos tekniken i din MINI via den högupplösta 8,8” pekskärmen. Detta Premium-gränssnitt ger dig enkel tillgång till alla appar i din MINI och visar även din resrutt i bilens navigationssystem med bästa möjliga upplösning. Avancerad pekskärmsteknik gör att du bokstavligen har tillgång till alla innovativa underhållnings-, kommunikations- och navigeringsfunktioner vid dina fingertoppar.

mini connected - främre armstöd

FRÄMRE ARMSTÖD.

Det främre armstödet (med förvaringsfack) är lika praktiskt som bekvämt. Med sin ergonomiska utformning ger det enkel åtkomst till MINI Controller-reglaget. Armstödet kan fällas ned och fixeras i olika positioner. Det rymmer dessutom ett robust trådlöst dockningssystem som, om det utrustas med en telefonspecifik adapter, integreras perfekt med QI-kompatibla smarta telefoner i din bil, för säker förvaring och snabb, optimerad laddning.

mini connected - trådlös laddning

TRÅDLÖS LADDNING.

Den trådlösa laddningshyllan i mittkonsolen i din MINI gör att du kan förvara och kompatibla smarta telefoner säkert. Det gör att förarmiljön är fri från sladdar. Så snart du placerar din smarta telefon i laddningsstationen visar en LED-lampa att din telefon är ansluten och laddas. I laddningsstationen har din smarta telefon också bästa möjliga täckning tack vare den induktiva kopplingen med den externa antennen. Om du har några frågor om kompatibilitet, vänligen kontakta din MINI-återförsäljare. Observera att laddningshyllan måste installeras av en specialutbildad tekniker. Din MINI-återförsäljare hjälper dig gärna.

mini connected - gränssnitt

USB-UTTAG.

USB-anslutningen längst ner i mittkonsolen är i själva verket en AUX-ingång (och laddare) som gör att du kan styra och spela upp musik på musikpelare, filer på USB-minnen och smarta telefoner. Anslutning av enheter till USB-uttagen är enkelt – beroende på utrustning – och kan göras med hjälp av dina vanliga USB-sladdar eller en MINI-kabeladapter (finns att köpa som tillbehör).

Connected Navigation Plus-paketet innehåller två USB-portar/gränssnitt bredvid varandra i mittkonsolen: en typ A/1,5A och en typ C-port med 3A för extra snabb laddning av mobila enheter, vilket gör att du kan använda och ladda två smarta telefoner (eller andra enheter) samtidigt.

mini connected - controller

MINI CONTROLLER.

Med MINI Controller, som du hittar i mittkonsolen, navigerar du enkelt bland alla dina MINI Connected-funktioner genom att vrida, trycka och vinkla ratten. En liten controller-ikon visas på pekskärmen för att du enkelt ska kunna se var i MINI Connected-systemet du befinner dig och vad du gör. Det finns även snabbvalsknappar för Media, Telekommunikation, Huvudmenyn, Radion och Kartmenyn. En alternativknapp öppnar en kontextkänslig inställningssida, och när du klickar på Bakåt tas du tillbaka till den senast valda sidan.

mini connected - Bluetooth-baserad handsfree-telefoni

BLUETOOTH-BASERAT HANDSFREE-KIT.

Detta Bluetooth-baserade handsfree-kit integrerar kompatibla, Bluetooth-kompatibla smarta telefoner trådlöst och smart till systemet i din MINI och, så klart, den intuitiva displayen. Det innebär att du har direktåtkomst till den viktigaste informationen och funktionerna på din mobil eller enhet i din MINI. Handsfree-funktionen är extremt säker och enkel tt använda eftersom den kan styras via MINI Controller, knapparna på controllern eller röststyrning.

mini connected - ljudstreaming via bluetooth

LJUDSTREAMING VIA BLUETOOTH.

Ljudstreaming via Bluetooth gör att det Bluetooth-baserade handsfree-gränssnittet kan överföra musikdata trådlöst till ljudanläggningen i din MINI. Detta är möjligt med paketen Radio MINI Visual Boost och alla MINI Connected-paket.

Text till tal-funktionen gör att du kan få innehåll uppläst för dig via ljudanläggningen. Beroende på vilken utrustning som har installerats i bilen, kan mobiltelefonen styras via MINI Controller, knapparna på multifunktionsratten eller röststyrning.

mini connected - förbättrad bluetooth mobil-förberedelse

FÖRBÄTTRAD BLUETOOTH MOBIL-KOPPLING.

Detta alternativ möjliggör handsfree-samtal och ansluter upp till två kompatibla telefoner med systemen i din MINI, samtidigt som det förbättrar ljudkvaliteten i dina telefonsamtal. Det inkluderar ett mittarmstöd med dockningsbricka som är perfekt för förvaring och laddning av din mobiltelefon. Du får även en läderklädd trerekrad multifunktionssportratt som inte bara ger en intensivare körupplevelse, utan som också är det perfekta sättet att styra många av telefonens funktioner.

mini connected - edrive-tjänster - laddhybrid

EDRIVE FÖR DIN PLUG-IN HYBRID.

Tillvalet eDrive Services för MINI Connected hjälper dig att maximera komforten, användbarheten och effektiviteten i din MINI Countryman Plug-in Hybrid. Den kan visa dig närmaste laddningsstationer för elbilar oavsett region på kartan, batteriets räckvidd, aktuell laddningsstatus och återstående laddningstid. Denna information visas överskådligt på mittdisplayen eller via MINI-appen.

 

Den ger dig även förbättrad förkonditionering av batteriet och fjärrtjänster som kan användas för att enkelt styra fordonsrelaterade funktioner från din smarta telefon. Förutom låsning och upplåsning av dörrarna på distans kan du även justera inställningarna för laddning och luftkonditioneringen vid specifika avresetider. Den hjälper dig också att köra effektivare genom att analysera data från din senaste resa tillsammans med ytterligare statistik.

mini connected - edrive-tjänster - elbil

EDRIVE FÖR DIN ELEKTRISKA MINI COOPER SE.

Tillvalet eDrive Services för MINI Connected hjälper dig att maximera komforten, användbarheten och effektiviteten i din MINI Cooper SE. Medan du kör beräknar den kontinuerligt din Gröna rutt – dvs. den mest energieffektiva rutt du kan välja för tillfället.

Din MINI-app visar dig i realtid var de närmaste laddningsstationerna finns, anslutningstyper och laddningskapaciteterna för dessa. Appen försöker alltid se till att du når din föredragna laddningsstation. Den visar dig även batteriets räckvidd för alla körlägen, aktuell laddningsstatus och återstående laddningstid.

Frågor och svar

 • Vad är MINI Connected?

  MINI Connected är en svit av digitala tjänster och appar som finns tillgängliga i olika paket och som använder sig av mobil- och internetteknik för att möjliggöra anslutning i och utanför din bil.

 • Hur loggar jag in i MINI Connected-portalen?

  För att använda MINI Connected behöver du ett MINI ID, vilket du får via MINI-appen eller MINI Connected-portalen.

 • Hur ändrar jag mina inloggningsuppgifter för MINI Connected-kontot?

  Du kan ändra ditt användarnamn och lösenord via menyn i MINI Connected-portalen under Min profil > Kontouppgifter.

 • Vad är mitt VIN?

  Ditt VIN är ditt chassinummer (Vehicle Identification Number) och är unikt för din bil. Chassinumret hittas ofta på flera platser; i dokumentationen för din MINI eller i serviceavtalet, eller stämplat i B-stolpen på den främre passagerarsidan eller på vindrutan. I vissa länder hittar du chassinumret på B-stolpen vid den främre passagerarplatsen.

  Numret finns även på bilens registreringsbevis och i försäkringsbrevet. Chassinumret innehåller specifik information om din MINI, inklusive: Effekt (kW), drivlinetyp, färg, produktionsdatum eller tillverkningsdatum och andra egenskaper.

 • Vad är MINI CarData?

  MINI CarData ger dig överblick över grundläggande telematikdata som din bil skickar till BMW Group som en del av MINI Connected-tjänsterna och sedan sparas där. Om du vill se de aktuella värdena för dessa telematikdata, kan du när som helst begära ut ett MINI CarData dataarkiv. Du kan även använda MINI CarData för att när som helst ge tredje part tillgång till utvalda telematikdata.

  Ett klick är allt som behövs för att ge tredje part tillgång till bilens data, avvisa en sådan begäran eller för att återkalla åtkomst som har getts tidigare. Det betyder att bara du kan välja vilket företag som får tillgång till vilka telematikdata.

 • Vilka uppgifter samlas in från min bil? För vilket syfte?

  Flera elektroniska komponenter i din bil innehåller minnen som tillfälligt lagrar information om bilens tillstånd och potentiella fel.

  Denna information är av teknisk karaktär och används för att identifiera fel, åtgärda eller reparera dem, samt för optimering av bilens funktioner.

  För att kunna tillhandahålla MINI Connected-tjänsterna till dig vidarebefordras en del av de data som lagras i bilen till BMW Group server i form av telematikdata via det permanent installerade SIM-kortet.

 • Hur länge lagras dessa telematikdata hos BMW Group?

  BMW Group samlar endast in, lagrar och användr telematikdata som överförs till BMW Groups servrar inom ramarna för de aktuella lagstadgade bestämmelserna.

  Telematikdata behandlas och används endast där det finns behov av detta för att tydliggöra, designa innehållet eller ändra avtalsrelationen (inventariedata) och för användning av eller fakturering av olika tjänster (användningsdata).

  Telematikdata som krävs för korrekt fakturering av tjänster (fakturering av dataanvändning) kan lagras och användas av BMW Group efter användningsperioden till dess att fakturan har betalats.

  Vissa data kan också komma att lagras längre i anonymiserat format.

 • Vad kan jag göra om de MINI Connected-tjänster som jag har betalt för inte visas i min bil?

  Om du inte kan se det MINI Connected-paket som du har betalt, kan det eventuellt hjälpa att uppdatera tjänsterna i bilen.

  För att göra detta går du först till menyn ”MINI Connected” och klicka på knappen ”Alternativ” längst ner till höger, under symbolen för controller-reglaget. Menyalternativet ”Uppdatera MINI Services” visas på kontrolldisplayen i din MINI. Välj detta alternativ och vänta tills uppdateringen har installerats. Efter detta ska det MINI Connected-paket som du har betalt för visas.

 • Vad har SIM-kortet för funktion?

  Det integrerade SIM-kortet är permanent inbyggt i din MINI som en del av MINI-utrustningsalternativet. SIM-kortet gör att du kan använda många MINI Connected-funktioner och utrustningsalternativ som trafikinformation i realtid, Concierge Services eller Remote Services utan att du behöver ytterligare en enhet. Framför allt innebär det att din MINI kan hjälpa dig i besvärliga situationer.

  MINI TeleServices är en del av de grundläggande MINI ConnectedDrive Services och funktionen Intelligent Emergency Call, som är en förutsättning för användning av många andra MINI Connected-funktioner.

 • Hur vet jag om de senaste kartorna för MINI Connected ’USB-kartuppdatering’ är tillgängliga för min MINI?

  Om du har bokat ”USB-kartuppdatering” i MINI Connected för din MINI, behöver du gå till MINI Connected-portalen och använda programmet ”Download Manager” för att ladda ner uppdateringen.

  När du startar programmet och väljer bilmodell ser du om det finns en ny version av kartmaterialet som är tillgänglig för nedladdning. Du kommer inte att få några ytterligare meddelanden om det senaste kartmaterialet.