Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

MINI NEXT. ETT TRYGGT OCH MODERNT BILKÖP.

BEGAGNADE BILAR.

Med MINI Next är känslan nummer ett, även som ägare nummer två. MINI Next är en kvalitetssäkring vid köp av en begagnad MINI, framtaget för ett tryggt, smidigt och bekymmersfritt bilköp. Alla bilar är kvalitetstestade och tillhandahålls av de som kan begagnade MINI bäst - auktoriserade MINI-återförsäljare. Detta tillsammans med marknadsledande garantier och köpevillkor samt skräddarsydda tjänster för din MINI och ditt framtida bilägande. Begagnade MINI när de är som bäst!

Begagnade MINI i lager

Fördelar med att köpa en begagnad MINI

Fördelarna med att köpa en begagnad MINI via MINI Next är många, här är några av dem.

 • 12 månaders begagnat-garanti
 • 360° kontrollerade
 • MINI Vägassistans
 • En veckas bytesrätt
 • Hemleverans
 • Vi tar alltid din bil i inbyte
 • Ett stort utbud att välja bland

12 månaders begagnat-garanti.

Samtliga av våra begagnade MINI levereras med 12 månaders eller 2000 mils garanti (det som uppnås först). Garantin är skräddarsydd för din begagnade MINI och om något mot förmodan skulle hända kontaktar du den återförsäljare du köpt bilen av för smidig hjälp. Ladda ned våra garantivillkor för mer info.

360° kontrollerade.

Alla delar av bilen är viktiga, men det viktigaste är du. Därför är samtliga av våra MINI Next-bilar kontrollerade av MINI-tekniker genom en 360-graderskontroll. Där gås allt ifrån system och komponenter till insidan och utsidan av din bil igenom. Självklart är de även provkörda.

MINI Vägassistans.

Vi finns där för dig om olyckan är framme. MINI Vägassistans har utvecklats speciellt för dig och din MINI så att hjälpen alltid finns nära - den sträcker sig över hela Europa. Läs mer om MINI Vägassistans nedan. 

En veckas bytesrätt.

Om din begagnade MINI inte skulle passa dig och dina behov, kan du alltid byta ut den mot en annan bil på samma eller högre prisnivå. Då behöver det ske inom sju dagar från leveransdatum och inom en körsträcka på högst 50 mil.

HEMLEVERANS.

Köp en begagnad MINI med MINI Next och få den levererad till hemmet, arbetsplatsen eller stugan. Samtliga bilar kan levereras över hela landet. Priset för hemleverans kan variera beroende av var bilen finns och vart den ska levereras. Fråga närmaste återförsäljare för ett exakt pris.

Vi tar alltid din bil i inbyte.

Du har alltid möjlighet att byta in din tidigare bil till en MINI-återförsäljare. Oavsett om det är en begagnad MINI eller en begagnad bil av ett annat märke, även oavsett ålder och skick.  Våra återförsäljare hjälper gärna till med en inbytesvärdering.

Ett stort utbud att välja bland.

Vi har alla olika behov och vardagssituationer och letar därför efter olika funktionaliteter i en begagnad bil. Därför erbjuder våra återförsäljare alltid ett stort utbud av noggrant utvalda begagnade MINI i olika storlekar, färger, priser och modeller.

Tjänster för din begagnade MINI

Skräddarsy din betalningslösning med MINI Finans.

När du köper en begagnad MINI kan du välja att betala för bilen månadsvis. Med MINI Finans kan du samla allt på ett ställe; bilen, finansieringen och även försäkringen om du vill. För att hitta den lösning som passar dig bäst, kontakta närmaste återförsäljare.

MINI Service Inclusive.

En begagnad bil behöver, precis som alla bilar, kärlek och underhåll. MINI Service Inclusive är ett serviceavtal framtaget för din bil, där servicen alltid utförs av en auktoriserad MINI-verkstad och går att utföra över hela världen. Våra serviceavtal finns med olika längd och körsträckor, anpassat för din vardag, och betalas månadsvis. Kontakta din närmaste återförsäljare för att räkna ut en fast månadskostnad för just dig.

MINI Försäkring.

MINI Försäkring är en försäkring framtagen för din begagnade MINI. Tillgänglighet är för oss viktigt och du kan alltid anmäla din skada dygnet runt på webben. Skadan åtgärdas alltid av en auktoriserad MINI-verkstad och med MINI originaldelar. Försäkringspremien är individuell, läs mer om MINI Försäkring nedan.

Frågor och svar om MINI Next och begagnade bilar

 • Varför ska jag köpa en begagnad bil via MINI Next?

  MINI Next är en kvalitetssäkring av begagnade MINI och ett program för ett smidigt bilägande. Det är begagnade bilar kontrollerade och tillhandahållna från auktoriserade MINI-Återförsäljare. Alltid med 12 månaders begagnat-garanti, vägassistans och bytesrätt, samt tillsammans med smidiga tjänster som finansiering, serviceavtal, försäkring, inbyte och hemleverans.

 • Vilka bilar ingår i MINI Next-programmet?

  För att en begagnad MINI ska få ingå i MINI Next-programmet krävs det att bilen är kvalitetstestad av en MINI-tekniker genom vår 360-graders kontroll och tillhandahålls av en auktoriserad MINI-återförsäljare.

 • Vad ingår i MINI Next?

  När du köper en begagnad MINI från MINI Next ingår alltid 12 månaders garanti och vägassistans. Det finns alltid möjlighet till inbyte och ett stort utbud av noggrant utvalda MINI. Dessutom har du möjlighet till ett skräddarsytt ägandeskap genom tjänster som MINI finansiering, MINI Service Inclusive och MINI Försäkring.

 • Vad ingår i begagnat-garantin?

  Vår begagnat-garanti gäller för skada eller fel som påverkar fordonets funktion. Garantin omfattar samtliga mekaniska och elektriska komponenter, dock inte för slitage eller underhåll så som byte av bromsar eller service. Se våra garantivillkor här.

 • När börjar begagnat-garantin att gälla?

  Vår begagnat-garanti börjar gälla från leveransdagen av din begagnade MINI. Garantin gäller i 12 månader eller 2000 mil - det som först uppnås.

 • Vad gör jag om något går sönder?

  Kontakta alltid den återförsäljare där du köpt din begagnade bil. De kommer att hjälpa dig med hantering av en eventuell garanti.

 • Hur fungerar det om jag råkar ut för en olycka?

  En olycka omfattas inte av garantin, utan här hjälper din försäkring till. MINI Försäkring är skräddarsydd för din begagnade MINI och om olyckan är framme repareras bilen alltid av auktoriserade MINI-verkstäder och med MINI originaldelar. Anmäl bara olyckan till ditt försäkringsbolag så hjälper dem dig. Läs mer om MINI Försäkring här.

 • Hur fungerar bytesrätten?

  Om den bil du köpt ej skulle passa, kontakta den återförsäljare du köpt bilen av för att hitta en passande bil att byta emot. Tänk på att det måste ske inom sju dagar från leveransdatum och inom en körsträcka på högst 50 mil.

 • Var hittar jag begagnade MINI?

  Begagnade MINI via MINI Next finns över hela landet hos våra auktoriserade MINI-återförsäljare. Kontakta närmaste återförsäljare för mer information.

 • Hur fungerar det om jag har en inbytesbil?

  Våra återförsäljare erbjuder alltid möjligheten att byta in din nuvarande bil, oavsett märke, ålder, miltal och utrustning. Inbytesbilens värde fungerar oftast som en del av betalningen av den nya bilens försäljningspris. Om värdet på din inbytesbil är högre än försäljningspriset på den begagnade MINI du vill köpa, hjälper våra återförsäljare till med inbytet och utbetalning av eventuellt överskott. Kontakta närmaste återförsäljare för en exakt inbytesvärdering.

 • Vad blir månadskostnaden för en begagnad MINI?

  Månadskostnaden för en begagnad bil är individuell och beroende av flera variabler så som priset på bilen du vill köpa, hur du vill finansiera den, din individuella försäkringspremie och bilens årliga skatt. Kontakta någon av våra återförsäljare så hjälper de dig att skräddarsy och ta fram den lösning som passar dig och din månadskostnad bäst.

 • Vad blir månadskostnaden vid försäkring av en begagnad MINI?

  En begagnad bils försäkringspremie varierar och är beroende av flera faktorer, där både bil och din individuella situation påverkar. Kontakta närmaste MINI-återförsäljare för att få hjälp med att räkna ut din exakta premie.

 • Varför välja serviceavtal från MINI?

  Med ett serviceavtal för din begagnade MINI får du full koll på kostnaderna. Du kan vara trygg med att en auktoriserad MINI-verkstad tar hand om din MINI, allt för ett bekymmersfritt bilägande. Våra serviceavtal går att anpassa med olika längd och körsträckor. Kontakta närmaste återförsäljare för att få veta mer.

 • Hur ofta ska bilen lämnas in på service?

  Alla bilar har ett serviceintervall som visar när bilen ska servas. Olika märken och modeller har olika serviceintervall, och ett serviceintervall kan vara både tid eller miltal beroende på vilket som kommer först. Fråga gärna våra återförsäljare om vilket serviceintervall som gäller för just din bil eller den bil du är intresserad av.

 • Vad kontrolleras under en 360-graderskontroll?

  Vår 360-graderskontroll är framtagen för att kvalitetssäkra att en begagnad MINI får tillhöra MINI Next-programmet. Under en 360-graderskontroll kontrollerar en MINI-tekniker in- och utsidan av bilen, system och komponenter, elsystem, motor och drivlina. En slutbesiktning och ett dokumentskontroll utförs tillsammans med provkörningstester för att säkerställa bilens kvalitet.

 • Hur fungerar företagsleasing på en begagnad bil?

  Företagsleasing på en begagnad bil fungerar på samma sätt som på en ny bil, och leasingupplägg går att skräddarsy efter ditt och ditt företags behov. En förutsättning för att en begagnad bil ska gå att företagsleasa är att moms finns kvar i bilen. Det vill säga, den ska tidigare ha varit leasad av ett företag eller leasad på privatleasing. Om en bil ägs av en privatperson försvinner bilens moms. Inom MINI Next finns ett stort utbud med bilar som går att företagsleasa och tillsammans med MINI Finans skräddarsys finansieringen. Kontakta närmaste MINI-återförsäljare för att hitta nästa företagsbil och finansieringsupplägg.