Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare
Boka provkörning

Ladda elbil hemma.

Det smidigaste sättet att ladda din elbil eller laddhybrid från MINI är att göra det på hemmaplan. Det gör du med hjälp av antingen en Mode 2-kabel eller en Flexible charger, som beroende på modell levereras med din bil. Flexible Charger kan användas vid enstaka laddningar via ett vanligt eluttag med en maximal laddningskapacitet på 2,3kW, till den finns det även adaptrar som tillval som möjliggör laddning via vägguttag i andra länder eller via industriuttag med en laddningskapacitet upp till 11kW.

För snabb och säker laddning rekommenderar vi en laddbox inklusive installation via vår laddpartner E.ON. Väljer du en laddbox utan fast kabel kan du använda en Mode 3-kabel som även den följer med bilen som standard.

LADDBOXAR

E.ON. Smart laddbox inklusive installation.

En framtidssäker laddbox som passar dig som önskar smarta funktioner. Laddboxen har möjlighet till lastbalansering mot resten av huset och är förberedd för integrering mot ditt smarta hem. Uppkopplad via 4G för möjlighet av trådlösa uppdateringar av laddboxen. Testad och godkänd av BMW. Du beställer laddboxen enkelt via din återförsäljare.

LADDA HEMMA I VÄGGUTTAG.

Elsäkerhetsverket avråder från regelbunden laddning i vanliga vägg- och motorvärmaruttag eftersom de inte är dimensionerade för elbilsladdning och därmed inte klarar återkommande hög belastning under lång tid. Finns det gamla eller felaktiga kopplingar i fastigheten kan det också orsaka varmgång vid hög belastning, som i sin tur kan leda till brand. Att använda en förlängningssladd innebär en risk att säkringen inte skyddar på rätt sätt och dessutom kan den lätt skadas om den hamnar på marken.

LADDKABLAR

FLEXIBLE CHARGER.

Flexible Charger kan användas för enstaka laddning via ett vanligt eluttag och har då en maximal laddningskapacitet på 2,3kW (10A). För laddning via vanligt eluttag rekommenderas en laddeffekt på 1,4Kw (6A). Som tillval finns adaptrar som möjliggör laddning via industriuttag med en laddningshastighet upp till 11kW. Det går även att köpa till adaptrar som tillåter laddning via vanliga eluttag i andra länder.

MODE 2-KABEL.

Mode 2-kabeln kan användas för enstaka laddning via ett vanligt eluttag och har då en maximal laddningskapacitet på 2,3kW (10A). För laddning via vanligt eluttag rekommenderas en laddningseffekt på 1,4kW (6A). En Mode 2-kabel ingår, beroende på bilmodell, som standard vid köpet av din MINI.

Ladda hemma på rätt sätt.

Ladda hemma på rätt sätt.

Ladda med MINI laddbox.

Ladda med MINI Flexible Charger.