Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

2023.02.15. Pressmeddelande.

Världens första elektriska cabriolet från MINI är här.

Här har vi sammanfattat pressmeddelandet om MINIs helt elektriska cabriolet.

Åtta månader efter att MINI visar upp första prototypen av en helt elektrisk MINI Cabrio bekräftar man nu att bilen kommer produceras i en begränsad upplaga för den europeiska marknaden med start i april 2023.

Förra sommaren visade MINI upp en prototyp som kombinerade elektrisk körglädje med öppet tak. Prototypen av MINI Cooper SE Cabriolet mottogs så väl att det brittiska premiumvarumärket nu väljer att gå vidare med en mindre serieproduktion av den speciella modellen, vilket är ännu ett steg på resan mot MINIs helt elektriska framtid. Totalt kommer 999 fordon att tillverkas för den europeiska marknaden med start i april 2023.

Elektrisk gokartkänsla i öppet format.
Helt elektriska MINI Cabrio använder drivlina och batteripaket från MINI Cooper SE. Den lilla elmotorn på 184 hk möjliggör en särskilt harmonisk viktfördelning vilket ger en smidig och lätthanterlig körning som framhäver den klassiska gokartkänslan MINI är känd för.

Med en räckvidd på 201 km (WLTP) är den elektriska körningen i cabbat format möjligt långt utanför stadsgränserna. Det elektriska textiltaket i MINI Yours-stil med typiska Union Jack-mönster, kan öppnas och stängas i hastigheter upp till 30km/h.

Den helt elektriska MINI Cabrio finns tillgänglig i två olika exteriörfärger, Enigmatic Black och White Silver. För att framhäva exklusiviteten av den begränsade upplagan har dörrtrösklar och sidoemblem pryds med siffrorna 1/999.

Omfattande utrustning interiört med MINI Electric Design-funktioner.
Sportsätena i den helt elektriska MINI Cabrio kommer med en MINI Yours Leather Lounge-design, som omfattar både sätesvärme och justerbart lårstöd. Den multifunktionella sportratten i Nappaläder bidrar till ökad körglädje och körkomfort. Även den kan värmas upp.

Interiörens utformning betonar den helt elektriska karaktären hos den öppna 4-sitsaren med gula färgaccenter, som bland annat kan ses på start- och stoppknappen. Förutom många andra högkvalitativa funktioner kompletteras cockpiten av eDrive-tjänster som är bekanta från elbilen MINI Cooper SE. Dessa ger föraren information om energiförbrukning, räckvidd och tips för en ekonomisk körstil. Under körningen projiceras all viktig information på MINI Head-Up Display. Under längre körningar höjs komforten genom Active Cruise Control och MINI Driving Assistant, som ingår som standard.

Hur stor tilldelning svenska marknaden får och svenska priser är i dagsläget inte fastställt.

Läs mer om helt elektriska MINI Cabrio i vårt pressmeddelande.

Läs mer om helt elektriska MINI Cabrio på mini.com.

Vill du veta mer

Låt dig inspireras och håll utkik efter fler spännande nyheter och information om den helt elektriska MINI Cabrio.