Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

2022.07.27. Pressmeddelande.

Nya MINI CONCEPT ACEMAN.

Här har vi sammanfattat det pressmeddelande som gick ut om MINIs nya konceptbil - MINI Concept Aceman. En första förhandstitt på framtida MINI-generationers nya design. Denna konceptbil fokuserar på designen och de tekniska innovationerna som definierar den kommande MINI-familjens karakteristiska formspråk.

Med en helektrisk drivlina, det tydliga och reducerade formspråket, Charismatic Simplicity, en ny digital interiörupplevelse och en ansvarsfull materialdesign utan inslag av läder eller krom, samlar MINI dessa egenskaper i den allra första crossover-modellen i premiumklassen inom småbilssegmentet.

- MINI CONCEPT ACEMAN ger en första glimt av en helt ny bil som överbryggar utrymmet mellan MINI Cooper och MINI Countryman i modellfamiljen, säger Tina Jarlerud, chef för MINI Norra Europa. Den här konceptbilen speglar hur MINI återuppfinner sig själv för en helelektrisk framtid och nyskapar vad varumärket står för: elektrifierad gokartkänsla, en omfattande - om än enkel - digital upplevelse och ett starkt fokus på minimalt miljöavtryck.

Ett exempel på detta är att ytor skapats av stickad återvunnen textil med friska färgkontraster kombineras med sömlösa digitala kontroller med en ny OLED-skärm som centralt gränssnitt. Allt skapar en ny, unik interiörupplevelse som förblir omisskännligt MINI.

- Det helelektriska fordonskonceptet gör det möjligt att styra designen mot de traditionella kärnvärdena hos MINI, helt i linje med den traditionella principen om kreativ användning av utrymmet, säger Oliver Heilmer, chef för MINI Design. Dessa principer skapar modeller som tar liten plats på vägen samtidigt som de erbjuder mer utvecklad komfort, mer mångsidighet och mer körglädje bakom ratten än någonsin tidigare.

MINI Concept Aceman har fyra dörrar och en stor bagagelucka med invändig plats för fem personer. Bilens konstruktion bygger på funktionell design med korta överhäng som skapar maximalt utrymme för passagerare och bagage på en minimal yta.

Läs mer om MINI Concept ACEMAN

Läs mer om MINI Concept Aceman i vårt pressmeddelande

Läs mer om MINI Concept Aceman på mini.com