Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

NYA FAMILJEN FRÅN MINI.

Till hösten börjar produktionen av nästa generation MINI.

Med den nästa generationen utökar vi utbudet av våra elektriska modeller, vilket banar vägen för vårt mål att bli helt elektriska i början av 2030-talet. 

Reservationer för nya MINI Cooper och MINI Countryman med bensinmotor kan göras från och med 18 oktober 2023. Helt elektriska MINI Countryman kommer vara tillgänglig från 2024.

Alla bilder och detaljer som visas här är preliminära.

Nya MINI Cooper

Klassiska egenskaper.

Den nya generationen av MINI Cooper i 3-dörrarsformat kommer i två elektriska versioner. Båda versionerna levererar de klassiska egenskaperna som kännertecknar en MINI, som gokartkänsla och det kreativa nyttjandet av utrymme. 

Interiören har fyra säten och är flexibelt utformad. Bagageutrymmets volym kan exempelvis utökas vid behov.

TVÅ ELEKTRISKA VERSIONER.

De två olika elektriska versionerna som erbjuds är MINI Cooper E, med en effekt på 135 kW och batterikapacitet på 40,7 kWh samt MINI Cooper SE som har en effekt på 160 kW och batterikapacitet på 54,2 kWh.

Den elektriska räckvidden för versionerna är på mellan 300 och 400 kilometer - en radie som passar väl för urbana utflykter.

Nya MINI Countryman

För första gången någonsin som ren elbil.

Första generationen MINI Countryman presenterades 2010 och blev omedelbart en succé för MINI. 2017 följde andra generationen MINI Countryman som då även inkluderade MINIs första Plug-in hybrid. Nu fortsätter framgångssagan när tredje generationen börjar produceras i höst.

Nya MINI Countryman kommer att finnas tillgänglig med bensinmotor, och för första gången någonsin erbjuds den som ren elbil.

Nya dimensioner.

Nya MINI Countryman har växt på alla ledder. Med en total längd på 4.429 mm (+13 centimeter) och en höjd på 1.613 mm (+6 centimeter) erbjuder modellen nu ännu mer utrymme och komfort.

Två elektriska versioner.

Den nya generationen kommer i två helt elektriska versioner. MINI Countryman E, som är tvåhjulsdriven, har 204 hk medan den fyrhjulsdrivna versionen MINI Countryman SE ALL4, har en effekt på 313 hk.

Båda versionerna har ett en batterikapacitet på 64,7 kWh och en estimerad räckvidd på ca. 450 km.

Fokus på miljömedvetenhet även i produktionen.

Bland annat är lättmetallfälgar hos den nya, MINI Countryman, tillverkade med upp till 70 procent sekundärt aluminium och ytorna på instrumentbrädor, ratt, innertak, golv samt golvmattor är gjorda av återvunnen polyester som erhållits från PET-flaskor och rester från mattor. Detta högkvalitativa material minskar CO2-utsläppen längs värdekedjan med upp till 85 procent och betonar fokus på att minimera fotavtrycket för nästa modellgeneration.

DESIGNENS HÖJDPUNKTER

UTVALDA DESIGNDETALJER HOS DEN NYA FAMILJEN FRÅN MINI.

Nya helt elektriska MINI Cooper och MINI Countryman bjuder på enkelhet, tradition och teknologi i toppklass. I inredningen samsas minimalistiska detaljer som den tvåekrade ratten, med klassiska inslag som hundtandsrutiga säten och andra ikoniska mönster. Den centrala OLED-skärmen med touchkontroll fungerar både som instrumentpanel och underhållningssystem i ett. Med färgglada kontraster och förbättrad aerodynamik har även lättmetallfälgarna och exteriörens design fått extra uppmärksamhet. Något som både syns och känns.

DIN PERSONLIGA DIGITALA ASSISTENT.

Spike  vår älskade assistent, har fått flera digitala uppdateringar. Spike finns där när du behöver, för att guida dig genom vårt senaste operativkoncept och vara vid din sida under alla dina äventyr.