Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

VÅR FÖRSTA HELEKTRISKA CROSSOVER.

MINI CONCEPT ACEMAN.

Upptäck MINI Concept Aceman, en första förhandstitt på vad som kommer att definiera formspråket för MINIs nästa generation. En konceptbil, som lanserades i slutet av juli 2022, med fokus på design och tekniska innovationer.

En helelektrisk drivlina, ett tydligt reducerat formspråk, en unik interiörupplevelse och ansvarsfull materialdesign - det är några av egenskaperna som MINI samlar i den allra första crossover-modellen i premiumklassen inom småbilssegmentet. Konceptbilen speglar hur MINI återuppfinner sig själv för en helelektrisk framtid och nyskapar vad varumärket står för: elektrifierad gokartkänsla, en omfattande - om än enkel - digital upplevelse och ett starkt fokus på minimalt miljöavtryck.

MINI Concept Aceman är en konceptbil, vilket betyder att den inte finns tillgänglig för produktion eller försäljning och den kan inte köras på allmän väg. Den är framtagen för att ge en inblick i hur formspråket kan komma att se ut för MINIs nästa generation. 

HÖJDPUNKTER

KREATIV ANVÄNDNING AV UTRYMMET.

MINI Concept Aceman har fyra dörrar och en stor bagagelucka med plats för fem personer. Bilens konstruktion bygger på funktionell design med korta överhäng som skapar maximalt utrymme för passagerare och bagage på en minimal yta.

EXTERIÖR INTERAKTIONSDESIGN.

Exteriören erbjuder en helt ny interaktionsdesign med funktioner som lyser upp, blinkar och välkomnar dig med ljud vilket ger ett helt unikt intryck.

 

 

 

HELT NY LJUSSIGNATUR.

Konturbelysning i ljusgrön nyans och digital Matrix LED-belysning både fram och bak skapar helt nya ljuseffekter och en helt ny ljussignatur.

 

 

HÄLSAR DIG VÄLKOMMEN.

Innan du påbörjar din resa bjuds du på en holistisk upplevelse i form av ljus och ljud. När du närmar dig bilen aktiveras en ljusanimering, frontjusen blinkar och ett  interaktivt ljud välkomnar dig. När förardörren öppnas dyker grafik upp på marken och en skur av färger och orden "Hey friend" kan ses på den centrala runda OLED-skärmen. 

UNIK INTERIÖRUPPLEVELSE.

När förardörren öppnas utlöses, med hjälp av innovativ interaktionsteknik, ett universum av färger och ljud för att ge dig en aldrig tidigare skådad användarupplevelse i interiören.

Med hjälp av animerade projektioner så kan innehållet i den runda OLED-skärmen spridas ut över hela instrumentbrädan.

FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID.

Med stort fokus på ansvarsfull materialdesign är hållbara material tillverkade av återvunnen plast eller textil. Inga kromade detaljer förekommer – vare sig på utsidan eller insidan. Ratten, liksom sätena, dörrpanelerna och alla andra invändiga ytor, är läderfri.

 

BANBRYTANDE DESIGN

MINI Concept Aceman är en modern tolkning av en SAV (Sport Activity Vehichle), men i smidigt format som MINI är känt för. Klara, noggrant modellerade ytor som blandas med tydligt definierade konturer och rena kanter ger ett övertygande intryck. Dörröppnarna och glasytorna kompletterar utseendet.

I bilens interiör har digitalisering möjliggjort en minimalistisk design som samtidigt maximerar upplevelsen på ett ätt som är typsikt MINI. 

  • höjdpunkter exteriör
  • höjdpunkter interiör

TREDIMENSIONELLT INTRYCK.

Färgen är ljust turkos och beroende på hur ljuset faller blir den ljusare eller mörkare, vilket ger ett tredimensionellt intryck. Takräcket är i British Racing Green och tack vare kameleonteffekten i lackeringen skimrar den i olika nyanser av blått, lila, grönt, turkos och rosa.

FRONT MED UNIKA EFFEKTER.

Fronten med en konturbelysning i en ljusgrön nyans ger en unik ljussignatur såväl i dagsljus som i mörker. Det centrala grillelementet är helt stängt, men med hjälp av integrerad Matrix LED-belysning skapas spännande ljuseffekter.

DIGITALA BAKLYCKTOR.

Bilen har generöst designade ytor baktill med horisontella linjer som ger bilen ett modernt utseende och som tydligt framhäver dess bredd. De digitala Matrix LED-baklyktorna låter dig välja mellan olika signaturer och visar på bilens äventyrliga sida.

HJUL OCH FÄLJAR.

Vid första anblicken verkar hjulen bekanta. Titta igen och du lägger märke till den "präglade" triangeln i mitten som skapar ett helt nytt djup och dynamik.

MINIMALISTISK DESIGN.

Förarhytten är inredd med det absolut nödvändigaste. Som de klassiska MINI designades redan 1959, där tanken var att det utöver säten, ratt och växelspak inte behövdes mer än det klassiska centrala cirkulära instrumentet samt manuella vippbrytare för att skapa oöverträffad körglädje.

CIRKELFORMAD OLED-SKÄRM.

MINI är världens första biltillverkare som presenterar en cirkelformad OLED-skärm som centralt instrument och gränssnitt. En nytolkning av det välbekanta centrala instrument som tidigare MINI-modeller hade när det väl begav sig. 

IKONISK INSTRUMENTBRÄDA.

Instrumentbrädan, flyter horisontellt i en vacker kurva. Med hjälp av animerade projektioner kan OLED-skärmens innehåll spridas ut över hela instrumentbrädan. I kombination med ljud får du en unik interiörupplevelse som sträcker sig ända ut i dörrpanelerna.

ÖPPEN OCH LUFTIG KÄNSLA.

Centralkonsolen är genomskinlig och svävande med utrymme för trådlös laddning, och mugghållare. I kombination med rymliga ytor runt dörrar samt med ett panoramatak som släpper in ljus känns bilen öppen och luftig.

ANALOGA VIPPSTRÖMBRYTARE.

Under instrumentbrädan sitter en nytolkning av den ikonsika listen med analoga vippströmbrytare där du kan manövrera parkeringsbroms, växel, start-/stopp-funktion, Experience Mode och justerar volymen.

KLASSISK INREDNING.

Inga kromade detaljer förekommer – vare sig på utsidan eller insidan. Ratten, liksom sätena, dörrpanelerna och andra invändiga ytor är helt läderfri. Istället är de klädda i mjukt återvunnet material med härlig struktur. Du möts av ytor av stickad textil, sammetsvelour och våffeltyg i friska färger. Kombinerat med sömlösa digitala kontroller ger det en spännande kontrast.

LÄR KÄNNA MINI CONCEPT ACEMAN

INSIDE AND OUT.

INSIDE AND OUT.

HEY FRIEND.

MEET THE EXPERIENCE MODES.

POP UP MODE.

ALL ELECTRIC HEART.

COOL ON TOP.

KNIT IS THE FUTURE.

EXPERIENCE MODES

De digitala ytorna i interiören inuti MINI Concept Aceman erbjuder tre olika upplevelselägen.

PERSONAL MODE.

En ny form av personalisering erbjuds där du kan du välja att visa egna bildmotiv i bakgrunden på OLED-skärmen som med hjälp av animerade projektioner kan dras ut över hela instrumentbrädan. Allt ackompanjerat med ett lämpligt bakgrundsljud.

 

POP-UP MODE.

Den första upplevelseorienterade navigeringen som erbjuds i en MINI – inklusive överraskningsmoment. Genom att välja olika kategorier som restaurang, äventyr eller evenemang visas din färdrutt på OLED-skärmen samt via projektion på instrumentbrädan. Eller så snurrar du på ett animerat lyckohjul så får MINI Concept Aceman visa vägen till nästa lämpliga destination.

VIVID MODE.

En uppiggande underhållningsfunktion där du kan skapa en helt ny interaktiv design på alla digitala interiöra ytor när bilen står stilla. Till exempel under korta pauser vid trafikljus eller när batteriet behöver laddas.

 

 

EN KONCEPTBIL

MINI Concept Aceman är en konceptbil, vilket betyder att den inte finns tillgänglig för produktion eller försäljning. Den är framtagen för att ge en inblick i hur MINIs framtida generations formspråk kan komma att se ut. Bilen kan inte köras på allmän väg.

Allmänheten fick en första titt på MINI Concept Aceman på dator- och videospelmässan Gamescom 2022 i Köln den 24-28 augusti.

Läs mer om MINI Concept Aceman i vårt pressmeddelande.

Läs mer om MINI Concept Aceman på mini.com

#MINI​ #BigLove​ #MINIConceptAceman​ #MINIConceptCar