Mini logo

Gammal webbläsare.

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Mini för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera din webbläsare

Under det senaste året har MINI hunnit med att lansera sin första helt elektriska modell och samtidigt sålt fler bilar än någonsin i Norden. Nu tar MINI nästa steg på sin resa och genomför en omfattande uppdatering för MINI 3-dörrar, MINI 5-dörrar och MINI Cabrio som både ger den ikoniska designen ett lyft samt förbättrar köpresan.

För snart ett år sedan kom MINI:s första helt elektriska modell MINI Cooper SE till Sverige. Senare samma år var det dags för en uppdaterad version av MINI Countryman. Dessa lanseringar bidrog till ett historiskt år för MINI i Norden. Trots pandemi, med bland annat tillfälliga produktionsstopp som följd, sålde MINI fler bilar än någonsin.

Ansiktslyft för MINI Cooper SE – årets gröna stadsbil 2020

I november i fjol fick helt elektriska MINI Cooper SE den prestigefyllda utmärkelsen Urban Green Car Of The Year, som delas ut av amerikanska Green Car Journal. När MINI Cooper SE nu ska bygga vidare på framgångarna i elbilskategorin så sker detta med ett ordentligt ansiktslyft, med uppdaterad design, förbättrad teknik och förhöjd premiumkänsla.

”Den urbana svenska konsumenten har en hög kravbild och bilköpet blir ett uttryck av ens värderingar och stil. Här ligger helt elektriska MINI Cooper SE i framkant, som i egenskap av årets gröna stadsbil ihop med detta designlyft går steget längre för att sticka ut ur mängden”, säger Anders Brocknäs, chef MINI Norden.

Den nya designen är del av en omfattande makeover som MINI genomför och som även innefattar MINI 3-dörrar, MINI 5-dörrar och MINI Cabrio. Redan i mars 2021 rullas de nya versionerna ut på den globala marknaden.

Nu blir det enklare att hitta sin MINI

MINI introducerar även en ny paketstruktur som ska underlätta för kunden att hitta sin bil, genom att göra köpprocessen smidigare och mer lättmanövrerad, både fysiskt och digitalt. Den svenska marknaden kommer ha anpassade upplägg med färdigpaketerade utrustningsnivåer och motorval, baserat på efterfrågan. Detta kommer göra det enklare att välja ett paket som uppfyller ens behov och samtidigt vara ekonomiskt fördelaktigt.

Detta innefattar varianter av MINI 3-dörrar (inklusive MINI Cooper SE), MINI 5-dörrar, MINI Cabriolet och MINI JCW (John Cooper Works). Samtidigt kommer det finnas ett antal extra valmöjligheter för de som vill kunna personifiera sin bil ytterligare.

Renare MINI: Ny design av exteriör och interiör

Nya MINI bygger på puristisk design där målet är att framhäva de centrala element som är typiska för MINI – och skala ned på annat. Sedd framifrån blir detta extra tydligt i MINI 3-dörrar (inklusive MINI Cooper SE) där fronten är extra uttrycksfull, och domineras av den typiska MINI-grillen med sin hexagonformade omgång och de runda MINI-strålkastarna.

”Den nya MINI-designen är modernare, fräschare och tydligare. Allt följer ett övergripande spår som går ut på att göra MINI renare; mindre komplexitet och mer individualitet, säger Oliver Heilmer, Head of MINI Design.

Interiören har också fått märkbara ansiktslyft, som gör den ännu mer sofistikerad, modern och med en högre grad av premiumkänsla. Bland nyheterna finns sportsäten med en ny klädsel (Light Chequered) i 100 % återvunna material och nydesignad sportratt i läder och multifunktionsknappar som standard (med rattvärme som tillval).

Premiumkänslan i den centrala instrumentpanelen – ett av MINI:s signum – har också uppdaterats, med 8,8 tums touchscreen i färg, touchstyrda favorit-knappar och ytor med Piano Black högglans-finish som standard. Dessutom är användargränssnittet uppdaterat, med fokus på intuitiv kontroll och touchstyrning.

Även systemen för förarassistens har fått utökade funktioner. Driver Assistance-paketet inkluderar nu Park Distance Control samt ny Lane Departure Warning medan Plus-paketet kommer med en ny Active Cruise Control med Stop & Go-funktion.

Varje takfärg är unik

Ett av MINI:s mest kännetecknande designinslag är de kontrasterande färgerna mellan tak och kaross. För MINI 3-dörrar och MINI 5-dörrar kommer nu en innovativ variant på takfinish: Multitone Roof består av en gradient som skapas med en ny målarteknik där tre färger målas efter varandra innan de hunnit torka. Detta ger små avvikelser i färgmönstret vilket gör att varje MINI med Multitone Roof är unik.

Svenska priser för de nya modellerna börjar från 241,000 SEK (MINI 3-dörrar Cooper Experience).

Läs mer om nya MINI i ett globalt pressmeddelande.