Mini logo

Varför MINI?

GOKARTKÄNSLA.

Provkör, så förstår du.

Vad är det som får så många att bli kära i MINI? Köregenskaperna? Den nästan busiga känslan när du trampar ner gaspedalen? Kvaliteten, finesserna och funktionerna som annars bara finns i exklusiva sportbilar? Vi kan fortsätta att spekulera, men när du sätter dig bakom ratten är det bara en sak som räknas: MINI gör det roligt att köra bil igen.

Varför MINI? - Köregenskaper i världsklass.

Köregenskaper i världsklass.

Hjulen ute i hörnen och den perfekt avvägda balansen får bilen att ligga som en go-kart på vägen – och kännas som en go-kart när du kör. Eller rättare sagt; den har köregenskaper som en MINI. Dynamic Damper Control ser till att stötdämparna alltid är perfekt inställda, så att du har bästa möjliga kontroll. Elektroniken läser av bilens rörelser fyrahundra gånger i sekunden och anpassar stötdämparna. Vill du ha en mjukare, mer bränsleeffektiv åktur? Inga problem. Eller är du sugen på skarpare kurvtagning? Dynamic Damper Control ordnar det.

Elektronisk servostyrning.

Många är imponerade av MINI:s servostyrning. Oavsett om du fickparkerar eller tar en kurva i hög fart, justerar elektroniken styrningen direkt, så att du har total kontroll. Servon använder en elmotor för att assistera styrningen. Den gör att den till och med förbättrar bilens prestanda och sänker bränseförbrukningen.

Varför MINI? - Elektronisk servostyrning.

FRI SERVICE och GARANTIER.

Varför MINI? - Fri service.

Fri service.

Med MINI Fri Service behöver du inte oroa dig för underhållskostnader. Din nya MINI har nämligen MINI Fri Service de tre första åren upp till 6000 mil (gäller endast svensksålda bilar). Det betyder att du får kostnadsfri ordinarie service hos din auktoriserade MINI-återförsäljare eller serviceverkstad.


Boka service

Garanterat.

En MINI är byggd för att hålla, så att du kan njuta av den i många år. Det garanterar vi. Därför ingår:

 

  • 12 års rostskyddsgaranti
  • 3 års lackgaranti
  • 2 års nybilsgaranti
  • 2 års garanti för MINI Originaldelar
  • 2 års garanti för MINI Originaltillbehör


För bilen som helhet (utom slitdelar), MINI Originaldelar och MINI Originaltillbehör gäller en tvåårig garanti utan miltalsbegränsning.

Varför MINI? - Garantier.

Alla ska med.

Vi tror på ett öppnare Sverige. Med fler vägar in och plats för alla. Därför finns MINI nu även med fem dörrar och sex centimeter mer benutrymme där bak. Lägg till ett generöst lastutrymme och ett baksäte med gott om plats för barnstolar, så finns det plats för mer och fler. Alla ska med. Så enkelt är det.

Varför MINI? - Generöst lastutrymme.

Generöst lastutrymme.

En MINI har litervis av ljuvligt lastutrymme. MINI Countryman har t ex 1 170 liter med fällda säten, mycket tack vare att du har plats för ännu mer packning när du lyfter luckan i golvet. Det finns tillräckligt med plats för allt bagage som behövs på resan. Eller utrustningen till helgen i vildmarken. Eller din snowboard och all smutstvätt. Eller en 42 tums tv och en stereo. Eller din Sankt Bernhardshund och hennes mat. Du kan till och med få ett 12 V uttag i bagageutrymmet, så att med rätt adapter kan du plugga in den där tv:n.

Fällbart och delbart.

Har du lånat din kusins skivstänger? Rea på styltor? Har du köpt extra mycket isolering till renoveringen av huset? Inga problem. MINI:s baksäten kan fällas 60:40. Du kan ta med en passagerare där bak och ändå få plats med skrymmande bagage.

Varför MINI? - Fällbart och delbart.

Som du vill.

Fingeravtryck, snöflingor & MINI.

En MINI kan se ut på mer än tio miljoner olika sätt. Som tur är, kan du nöja dig med ett. Det finns så många designvarianter och möjligheter att du kan få din MINI exakt som du vill ha den, in i minsta detalj.

Varför MINI? - Välj bland många färger till exteriören.

Vilken färg?

Det finns många färger att välja mellan till exteriören, från diskret mörkblå till sportsligt gul, som kanske väcker mer uppmärksamhet. Sedan kan du verkligen sätta en personlig prägel på din MINI med en annan färg taket. Du får en unik design – precis som förr, när publiken kände igen MINI på racerbanan.

Tillbehör.

Du kan välja en färg. Eller Storbritanniens flagga. På de små hattarna på luftventilerna på däcken, alltså. Föredrar du något annat, kan du välja svartvit-rutigt, silver, svart med mera. Och så fortsätter det: du kan designa ytterbackspeglarna, strålkastarna, avgasrören, sidoventilerna, dörrhandtagen, takrelingen, växelspaksknoppen och mycket annat.

Originaltillbehör
Varför MINI? Tillbehör - ännu mer stil till din MINI.